Varant nedir?
Varant fiyatları ve hakkındaki merak ettikleriniz.
Pay senetleri piyasası içerisindeki getirilerin küçük bir sermayeyle katılma şansı tanıdığı olan kısa ve orta uzunluktaki yatırım vasıtalarına varant denilmektedir. Bununla birlikte hisselerin risk kontrollerinin yapılması için de kullanılır. Kapital ile alım satım işleri yapıldığında varantlar kaldıraç hisse senetleri piyasası olarak işlerler. Hareketli piyasa beklentilerinde yatırım için kullanılabilir.
Varant, elinizdeki bir hisse senedini yahut endeksi çeşitli vadelerde bazı fiyatlar üzerinden alım veya satım olanaklarını tanır. Yatırımcılara herhangi bir yük oluşturmaz ve yatırımcı kişiler varanta ayırdıkları bütçenin hiç daha fazlasını yitirmek şeklinde durumlar yaşamazlar. Aleni satılmayan varantların düşüş oranlarının beklentileri satım varantı olarak yatırımlandırılır.
Varantın faydaları nelerdir?
Varant için tam olarak bir pay denilemez. Pay veya endekse bakılırsa düzenlenen bir alım ve satım işlemleri yapabilme hakkıdır. Ufak primlerle hisse senetleri üzerine yatırım yapabilmenizi sağlar. Risk en aza indirilerekvarant yardımıyla süresiz kazanç olanakı yakalanır.
Sermayanizden ne kadar büyük bir ksıcaklıkm ayırarak yatırım yapmış olursanız kazanç olanakını yakalayabilirsiniz. Arzu ettiğiniz takdirde sermayenizin büyük kısmını kendinize saklayarak kapital garantili fonlarda oluşturabilirsiniz.
Güvence gerektirmeyen varantlar ile piyasanın düşüşlerinden etkilenmeden para kazanabilirsiniz. Satım varantları risk kontrolleri amacıyla da kullanılabilir varantlardır. Yatırımcılara herhangi bir yüküm uygulanmaz ve piyasanın yapıcı olmasından dolayı risk en alt sınırlarda olur. Stopaj açısından ele alındığı zaman hisse ve endeks varantlarının iki türlüsü de pay senetlerinin vergilendirilmesi şeklinde vergilendirilir ve stopajı yoktur.
Yorum Gönder