Androidde Nasıl Uygulama Yapılır? Geliştirilir?

Androidde Nasıl Uygulama Yapılır? Geliştirilir?



Android uygulama geliştirme

Android makalelım geliştirme konusunda biraz inceleme yaptıysanız, hazırlanan sayfaların çoğunda “android uygulama geliştirme için eclipse’i indirin” ile süregelen yönergeleri okuduğunuzu düşünüyorum. Bu cümlenin arkasından java ve öteki programlama dilleri hakkında açıklayıcı, öğretici ve mevzuyu derinlemesine araştıran makaleler bulabilirsiniz. Tamam, bu çok doğru bir yaklaşım ama her insana hitap etmiyor. Ben hiçbir programlama dili bilmiyorsam ve android tatbik geliştirmek istiyorsam. O zaman ne yapmam gerekir? Işte bu sayfada bu konuya değinmek istiyorum. Hiç bir programlama dili bilmeden android tatbik geliştirme ve oluşturduğunuz uygulamayı android markete ekleyerek para kazanabilirsiniz. öte yandan mobil uygulama geliştirme, eclipse ve android uygulamalar ile alakalı detaylı teknik detayları ve örnekleri tekrar bu site içerisinde bulabilirsiniz.

Makalelım bilgisi olmadan android tatbik geliştirme mümkün mü?

Evet mümkün. Bu kısa cevaptan sonra size nedenini açıklamak istiyorum. Bundan 3-4 yıl önce birisi bana gelse ve “html, css, java, php bilmeden web sayfası oluşturabiliyorum” ve hatta bir adım daha ileri giderek “sende yapabilirsin deseydi” mutlaka benimle dalga geçtiğini düşünürdüm. şimdi böyle düşünmüyorum. çünkü bu dillerin hiçbirisini bilmeden, şu anda okumuş olduğunuz siteyi wordpress içerik idare sistemi yardımıyla tek başıma hazırlayabiliyorum. Ben ancak ms office word belgesi hazırlar benzer biçimde,  makalelerimı hazırlıyorum ve yayınlıyorum. Gerisini wordpress otomatik olarak hallediyor. Wordpress aleni kaynak kodlu bir web içerik idare sistemidir. Güçlü, basit ve anlaşılır arayüzü sayesinde programlama dili bilen, bilmeyen herkes internet site sahibi olabiliyor.

Peki, hiç bir programlama bilgisi olmadan android uygulama geliştirme iyi mi oluyor? Açıklayayım, bildiğiniz gibi google android inc.’yi 2005 senesinde satın aldı. Piyasadaki rakibi apple bu alanda kemikleşmiş bir yapı kurmuştu bile. O dönemde apple uygulamaları piyasaya tamamen hakimdi. Google akıllı bir strateji kurarak bu büyük pastadan kendine pay almak istiyordu ve bunu başardı. Geçtiğimiz yıl android tatbik geliştiricileri 125 milyon dolar gelir elde ettiler. Apple uygulama geliştiricileri ise 90 milyon dolarda kaldı. Son sene istatistikleri, anroid uygulamaların rakibini geride bıraktığını ötürüsı ile google’ın pastadan efsunk hisseı aldığını gösteriyor.

Google bunu nasıl başardı?

Apple ios ile uygulama geliştirme ismimları özetlemek gerekirse şöyle özetlenebilir;

Apple’ tatbik geliştirmek için developer lisansına haiz olmanız gerekiyor. Bunun için yıllık $97 ödüyorsunuz. Hiçbir girişimde bulunmasanız veya hiçbir tatbik yayınlamasanız bile “bende varım” demek için ödenmesi gereken bir ücret.

Apple’da hazırladığınız uygulamaların yayınlanması oldukça sıkı bir onaylama sürecinden geçiyor. Bu sürecin nihayetinde tasdik alınmaz ise prosedür tekrar baştan başlıyor.

Apple’da yayınlamak arzu ettiğiniz uygulamanın haklarını satın almalsıcaklıknız. Lisans ücretleri ve prosedür yeniden karşınıza çıkıyor.

Apple’da uygulama yazmak için ios işletim sistemini öğrenmek gerekiyor.

öteki taraftan çok ciddi rakipler sizi bekliyor. Bu rekabeti de iyi incelemek lazım.

Apple’da tatbik yazmak için ios işletim sistemine sahip olmak gerekiyor. Doğrusu bir mac bilgisayara ihtiyaç var. Android’de windows tabanlı bir bilgisayar ehil. Sanırım bunu rahatlıkla bulabilirsiniz…

Google android için uygulama geliştirme ismimları;

Herhangi bir developer lisans ücreti ödemenize gerek yok.

Eclipse adı verilen ücretsiz tatbik geliştirme programı ile derhal çalışmaya başlayabilirsiniz.

Eclipse tıpkı wordpress benzer biçimde aleni kaynak kodlu bir makalelımdır.

Lisans, onaylama, tescil şeklinde uzun prosedüler yok

Rekabet henüz çok yüksek değil.

Appszero gibi videolu dersler yardımıyla fikrinizi hayata geçirebilir ve saatler arasında android markete ekleyebilirsiniz.

Google gücünü efsunk ölçüde aleni kaynak kodlu makalelım kullanmasından ve prosedürleri minimum indirgemesinden alıyor. Android market’in öteki önemli bir avantajı ise android işletim sistemi kullanan markaların ve aygıt saysıcaklıknın çok fazla olması. Bu sayının efsunklüğü doğru orantılı olarak kullanıcı sayısını ve tatbik indirme oranını yükseltiyor. Apple’da ipad ve iphone olarak bakılmış olduğunda toplam 4-5 farklı model var. Android kullanan marka rakamsı ortalama 600 ve farklı cihaz rakamsı ise 3400’ün üzerinde. Iki üç yıl sonrasını siz hesap edin. Bence daha fazla gecikmeden ismim atmak gerekiyor.

Işiniz için mobil uygulama

şimdiye kadar google play store’da yayınlanmak üzere android tatbik geliştirme adımları ve avantajları ile alakalı malumat verdim. Kendi uygulamasını hazırlamak isteyenlere ismim ismim yol göstermeye çalıştım. Diyelim ki bir işiniz var ve işinizi mobil platforma taşımak istiyorsunuz. Web sitenizi mobil ahenkli hale getirerek daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedeflediniz ve başardınız. Peki ya mobil uygulama aşamasında ne durumdasınız? Müşterilerinize mobil tatbik ile ulaşmak ve tanıtım yapmak ister misiniz?

Piyasaya bakılmış olduğunda android ve apple için hazırlanan mobil uygulamaların fiyatlarını görmeniz mümkün. Ihtiyacınız olan uygulamaya bakılırsa 3000 tl’den başlamış olan fiyatlar söz mevzusu. Hatta makalelan teknisyenın derinliğine ve fonksiyonlarına bağlı olarak sayı çok daha yukarılara çıkabiliyor. 500 tl’ye teknisyenızı yazdırmak ve hayata dercetmek talep eder misiniz?

Umobiq ile işinizi mobil uygulamaya taşıyın

Son zamanlarda başlatılan bir uygulama ile mobil uygulamalarınızı çok müsait fiyatlara hazırlatabiliyorsunuz. Teknisyenıza karar verin, temanızı seçin takım sizin için hazırlasın ve yayınlasın. Kafa kurcalayan lisans, yazılım, tasarım şeklinde tüm külfetlerden kurtulun. Umobiq hakkındaki çok daha detaylı makalelar yayınlayacağım. Ama buraya tıklayarak umobiq hakkında detaylı bilgi alabilir ve sorularınız için iletişime geçebilirsiniz.

Umobiq android tatbik geliştirme temaları

Kısa bir niçin? Ne için? Turundan sonra, sadede gelelim. Yüksek ücretler ödemeden android uygulama geliştirme alanında mobil uygulamaya haiz olmak olası mü? Umobiq ile mümkün. Bu alana gözlerini çeviren girişimciler, sektörün gücünü görmüşler. Fikir ve iş sahibi olan sadece bunu hayata geçirecek maddi gücü olmayan girişimcilere yol göstermek için umobiq android uygulama geliştirme altyapsıcaklıknı hazırlamışlar.

Umobiq temalarında neler var?

Temalar a-z’ye fırsat olarak adlandırılıyor ve yurt içinde / yurt haricinde istek çok fazla. Aklınızda işinizi geliştirmek ismina bir uygulamaya haiz olma fikri var. Ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Veya uygulamayı iyi mi hayata geçireceğinize dair hiçbir fikriniz ve bilginiz olmasa dahi. Umobiq’i ismim ismim takip ettiğinizde 72 saat arasında uygulamanız hazırlanmış oluyor.  Hatta hazırlanmakla kalmıyor, android markete ve app store’a ekleme ismimlarını tamamlamış oluyorsunuz.

Umobiq’in en güzel yanı hızlı ve ucuz olması. Eclipse, programlama dili (java, c+, php vb.) , kuramsal bilgiler ve uzun uzun satırlar yok. Esasen bunların hepsi google’ın developer sayfalarında mevcut. Onun yerine çok daha ergonomik olarak bir android uygulamayı iyi mi hayata geçirebileceğinizi keşfetmiş oluyorsunuz. Işinizi mobil uygulamaya taşımak umobiq ile çok daha karlı, pratik ve kısa. Kodların içinde kaybolmadan, günlerinizi ve haftalarınızı harcamadan bir uygulama sahibi olacaksınız. Müşterilerinize 72 saat içinde seçtiğiniz tema üzerinden ulaşacaksınız.

Umobiq adımları

Umobiq temalardan oluşuyor. Sayfadan kendinize ve işinize uygun bulunduğunu düşündüğünüz temayı seçin, ismimları takip edin ve  anroid / apple için bir uygulama hazırlatın. Yapmanız ihtiyaç duyulan tek şey sayfadaki adımları izlemek ve içeriği kurmak. Gerisini umobiq ekibi sizin için hallediyor. Dilediğiniz platformlarda yayınlıyor.

Umobiq olmasaydı?

Umobiq olmasaydı google play store’da ya da appstore’da mobil uygulama yayınlamak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekirdi.

Sıradüzen  1

ücretsiz olan eclipse programını indirmek ve bilgisayara kurmak

Programa hızlı bir bakış ve menüleri keşfetmek

Ihtiyacınız olan ayarların yapılması

Hiyerarşi sıradüzen programlama diline hakim olmak

Aşama  2

Ilk android uygulamasını hazırlamaya çalışmak. Genelde oyunlarla başlanır.

Kullanıcı profili oluşturmak

Karakter oluşturmak

Karakteri test etmek

Animasyon kurmak

Interaktif aksiyonlar kurmak

Sıradüzen 3

Oyun içindeki nesneler ile alakalı yapılandırmalar. Altın veya para toplamak, bonuslar vb.

Bölümleri geçmek için lüzumlu olan adımların hazırlanması ve uygulanması

Müzik ve video eklemek

En son oluşturmuş olduğunuz android uygulamayı google play’e eklemek.

Farkındaysanız ancak android uygulama geliştirmekten bahsettim. Apple için uygulama geliştirme çok daha farklı adımlara ihtiyaç duyuyor.

Umobiq temaları  bir oyun oluşturmak için hazırlanmadı. Bu örnek temalara bakarak kendi işiniz için uygun temayı seçerek google play üzerinden indirilebilir tatbik hazırlatabilrisiniz. . Google play’de gösterilen teknisyenızı müşterilere ulaştırmak işin ikinci boyutu. Müşterilerinize her an ulaşıyor olabilmek verimliliği ve hasılatınızı artıracaktır. Umobiq temalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Hayatınız boyunca kullanmayacağınız yazılım bilgilerini öğrenmek yerine hemen hayata geçirebileceğinizi mobil uygulamaya haiz olmak çok daha akılcı. Android tatbik geliştirmek için umobiq’ten başkasına ihtiyacınız yok. Kısa zamanda çok müsait fiyatlara kendi teknisyenızı yazdırın. Umobiq’e üye olduğunuzda yukarıda anlatılanlardan çok daha fazlasına sahip olacaksınız.

Apple ios ve google play store’da henüz yerinizi almadınız mı? Rakipleriniz müşterilerinizin cep telefonlarına çoktan ulaşmış ve kendi reklamlarını yapıyor olabilir. Android tatbik geliştirme ile vakit kaybetmek yerine hemen şimdi ismim atın ve umobiq ile teknisyenızı oluşturun. Mobil uygulamanızı kurmak için burayatıklayın.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes