Faktoring Nedir? Faktoring Ne Anlama Gelir? Faktoring Neye Denir?

Faktoring nedir?




Faktoring hakkında merak ettiklerinizi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Vadeli olarak satış yapmakta olan şirketlerin ürün ve hizmetlerinin satışlarından ortaya çıkmakta olan alacak haklarını faktor diye adlandırılan finansal kuruluşlar vesilesiyle kısa süreli vadeli olarak kaynak sağlayabildikleri finansman yöntemidir.

şirketler faktoring şirketleriyle birlikte ticari açıdan borçlu olan alıcılar ve mal satışı yapan yahut hizmet talep eden ticari işletmelerin içinde gerçekleşen işlemlerin tamamını bu yöntem üzerinden yaparlar.

Genel olarak tarif etmek icap eder ise faktoring ürün ve hizmetlerin satışı ile birlikte çıkan kısa vadeli faturalara bağlı alacakların faktoring şirketlerine yönlendirilmesi yöntemiyle finansman, güvence ve tahsilat benzer biçimde hizmetlerden faydalanabilmesi olarak açıklanabilir. Alacakların tertipli şekilde kontrol edilmesi olarak da malum faktoring finansman, güvence ve tahsilat hizmetlerini kapsar.
Faktoring prosedürleri nedir?
Faturalı ya da vadeli mal yada hizmetlerin satışlarıyla alakalı alacakların temin edilmesi işlemlerini üstlenen ve alacakların karşılığında ön ödeme yapılarak kaynak sağlayan bir sistem olduğu için işlemler sizden alınacak olan limitler çerçevesinde gerçekleşir.

Faktoring, konu bahis faturalandırılan ürün ve hizmetlerinize ilişkin alacaklarınızın tüm danışma süreçlerini yönetir. Alacaklarınızın vade süresinden önce finansman kaynakları için sizin tarafınıza birtakım maliyet teklifleri sunulur.

Sözleşmeler ve işlemlerin takip edeni daha sonra aynı gün içinde hesabınıza yatırılır. ülkemizde faktoring 1980 yılından itibaren uygulanmaya başlamıştır. Ilk defa ise 1988 yılında hayata geçirilmiştir. Tekstil, gıda, elektronik eşya, mobilya, ilaç, oyuncak, kırtasiye, kimyasal ürünler için günümüzde hala gerçekleşmektedir.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes