Çek Kırma Nedir? Çek Kırma Neye Denir?

çek kırdırma nelerdir?




çek kırdırma nedir??

Iş yeri olarak ya da çek ve senetler ile günlük yaşamınız içinde sık olarak uğraşan biriyseniz çek kırdırmakavramını fazlasıyla duymuş olabilirsiniz. çek kırdırma acil olarak nakit paraya ihtiyaç duyan insanların, ellerinde olan çekin kesim tarihini beklemeden daha önceki bir zamana aldırmasıdır.

çekin günü gelmeden erken tahsil edilmesi günümüzde faktoring firmaları tarafından yasal olarak aracı olunarak halledilir. Işlemi gerçekleştireceğiniz faktoring şirketlerı size bu hizmet karşılığında çekinizin kırdırma işlemi başına %4 %5 oranları içinde komisyon almayı öneri ederler.
çek nasıl kırdırılır?
çekte vade söz mevzusu olmadığı için, bankaya yapacağınız ibraz daha sonra karşılığı var ise bedeli öğrenim edebilirsiniz. Normal uygulamalarda çekin kesildiği tarih tacirler tarafından vade olarak idraklanır.

çekte yer alan tarihi beklemek istemiyorsanız yasal olarak etkinlik göstermekte olan faktoring şirketlerına başvurarak lüzumlu komisyonu ödedikten sonra çek kırdırma işlemini yapmış oldurabilirsiniz. Ama faktoring şirketlerı ile beraber bu işlemi yapmış oldurmak yerine yasadışı yollar ile çek kırdırma işlemi icra eden kişilere bulaşırsanız elinizdeki çeki kaybetme riskiniz olabilir. Bu yüzden çek kırdırma işlemini her zaman faktoring şirketlerı üzerinden gerçekleştirmelisiniz.

Elinizdeki çeki kırdırırken dolandırıcılar tarafından tuzağa düşerseniz bu tip insanlar fazla tekin olmayan mafya türü insanlar olduğu için hakkınızı rahat kolay arayamazsınız. Ilanlarda yer alan veya eşinizin dostunuzun tavsiyesiyle çek kırdırmanız için yönlendirildiğiniz kişilerden uzak durmalısınız.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes