Texas Holdem Poker Nedir? Nasıl Oynanır?

Texas Holdem Poker Nedir?  Nasıl Oynanır?




Texas holdem poker nasıl oynanır?
Texas holdem poker oynamak isteyenlere müjde. 25m ile başladığınız glamble poker çıktı. Kumar alışkanlığınızdan caymak için glamble poker'i tercih edebilirsiniz. Oyun kuralları tamamen aynı. Texas holdem poker'i aratmayacak bir oyun: glamble poker (feysbuk)

Facebook’ta bir poker çılgınlığı başladı ve aldı başını gidiyor. Insanlar kendilerini öyle bir kaptırdılarki bu oyuna hergün günün büyük bir kısmınü pokerde geçirenler bile var. Bu oyuna yeni başlayanlar “aaa ben niye kazanamadım, bu iyi mi kazandı!” diyorlardır ne olursa olsun. Işte bu dostlara yardımcı olmak için texas hold’em poker iyi mi oynanır, hangi kartlar kazanmıştırrır, iyi mi daha çok kazanılır gibi sorularınıza yanıt veriyoruz.

öncelikle bilmeniz gereken hangi kartların kazanmıştırrdığı…

Straight flush

Diyelimki elinizde kupa bacak ve kız var, yerde de kupanın 8, 9 ve 10’u açıldı. Kesinlikle siz kazanırsınız. Başka birinde kupa as, papaz bile olsa tekrar de siz kazanırsınız. çünkü hem renk, bununla beraber sıra yapmış olmuş olursunuz. çok nadir görülen ellerden biridir. Hemen yanındaki örnekte sinek renk ve sırayı görüyorsunuz. Bu ellere sahipseniz elinizdeki tüm chipleri vurun çünkü kazanacaksınız :)

4 of a kind

Straight flush’dan sonra en iyi eldir. Elinizin hiçbir önemi yoktur. önemli olan aynı 4 kağıdı tutturmuş olmaktır. Diyelimki elinizde bacak ve 2 var. Yerde 3 adet bacak açıldı, o zaman kesin siz kazanacaksınız diyebiliriz. çünkü straight flush ile 4 of a kind’in aynı elde olma ihtimali hesaplamadım ama milyarda bir olur desem yeridir. Ben daha hiç karşılaşmadım 4 of kind olan bir elde başka birinin straight flush yapmış olduğuna. Bu nedenle hiç korkmadan vurun.

Full house

Diyelimki elinizde 2 ve 4 var. Yerde oluşturulan 5 kağıt arasında de 4, 4 ve 2 açılırsa full house yapmış olmuş olursunuz. Bu tür ellerde biraz dikkatli olmanızı öneririm. çünkü, diyelimki elinizde 2 ve 4 var, yerde açılanlar ise (4, 4, 2, 5, 9) sizin yapmış olduğunuz beşli şu şekildedir: (4, 4, 4, 2, 2) fakat başka birinin elinde (4, 5) ya da (4, 9) çıkarsa o kazanır. çok çok düşük bir ihtimaldir ama yinede ihtimaldir bilginiz olsun. Bu eli yapanların kaybettiğini henüz görmedim :)

Flush

Aynı renkten bir beşli yapmak. Sık sık karşılaşılan ellerden biridir. Birkaç oyunda bir bu tür ellerle karşılaşmanız çok muhtemeldir. Bu yüzden dikkatli olmanız gerekiyor. Elinizde maça 8 ve kız var diyelim. Yere de maçadan 9, 5 ve papaz açılırsa büyük olasılıkla kazanırsınız. Ancak az görülmesiyle birlikte şöyle bir ihtimalde bulunuyor: diyelimki elinizde karo 4 ve kız var. Yerde karodan 7, 2 ve 10 açıldı. Büyük ihtimalle siz kazanırsınız sadece başka birinin elinde de karo as ve 3 çıktı diyelim, o kazanır, siz kaybedersiniz. şöyle bir durumda olabilir: mesela elinizde iki adet karo var. Yerde dört adet karo açılırsa kesin siz kazanırsınız diye bir şey yok. Sizin elinizde papaz, kız var diyelim, başka birinde o renkten bir tane as olması onun kazanması demek.

Straight

çok görülen ellerden biridir. Bu tür ellere dikkatli olmanızda fayda var. Flush yapanlar çıkabilir, straight’ı sizden büyük olanlar da olabilir. Diyelimki elinizde kupa as ve sinek papaz var. Yerde de karo 10, kupa bacak ve sinek kız açıldı. Bu durumda siz kazanırsınız. Poker nasıl oynanır buna şehir, sıra yapmak denir. Dikkatli olmanızda şu şekilde fayda var. Straight yaptığınız elde sizden daha efsunk bir straigt icra eden olursa o kazanır. Straigt yaptığınız elde flush yapanlar çıkabilir. Bunlarla sık sık karşılaşıyoruz.

3 of a kind

Aynı değerde 3 kağıdı oluşturmaktır. Sizin en çok canınızı yakacak olan kağıtlardan biridir. çünkü pokerde çoğu zaman elleri en büyük kağıdı tutturanlar almaktadır. Sizde en büyük kağıdı tutturdum derken başka biri 3 of a kind yaptıysa o kazanır. örnek vereyim size. Elinizde (9, 10) var diyelim. Yerde açılan beş kağıt ise (2, 3, 6, 8, 10) siz 10 ile kazanacağınızı düşünürken benim elimde (2, 2), (3, 3), (8, 8) gibi kağılar varsa siz değil ben kazanırım. çünkü 3 of a kind yapmış olurum.

2 pair

çok karşılaşılan durumlardan biri de 2 pair’dir. Elinizdeki farklı değerdeki iki kağıttan yerde de çıkmasıdır. örneğin elinizde kız ve 5 var diyelim. Yerde de kız ve beş açılırsa büyük olasılıkla siz kazanırsınız. Her vakit alan bir kağıt değildir ama büyük olasılıkla kazanırsınız.

Pair (2 of a kind)


Diyelimki elinizde iki tane bacak var. Yerde 2, 5, 6, 9 ve 10 açıldı. Yukarıdaki straight, flush, pair vb. Yapabilen yok ise büyük olasılıkla siz kazanırsınız. Sadece bazı ellerde sizinkinden daha büyük bir pair yapanlarda çıkabilir. Mesela kız, kız ya da as, as’i olanlarda olabilir. Bu nedenle dikkatli olmalısınız.

Yüksek kart

En fazla karşılaşılan ellerden biridir. Yerde bulunan en yüksek kağıda sahip olan kazanır. örneğin elinizde as ve 2 var diyelim. Yere oluşturulan kartlar (as, 5, 8, 10, papaz). En yüksek kartı siz tutturduğunuz için siz kazanırsınız. Sadece bunun istisnalarına da çok rastlanmaktadır. Aynı elde benim elimde de (as, 3) varsa bu durumda da ben kazanırım. Yerde bir rakamdan 2 adet varsa eğer chipleri sizinle paylaşırım.

Pokerde nasil daha çok chip kazanilir?

Pokerde kazanabilmek için sağlam ellere girmeli, risk almaktan mümkün olduğunca kaçınılmalı. Ancak böyle davranılmış olduğunızda da bu oyundan zevk alamazsınız. Bundan dolayı oyun içinde bazı inceliklerden size anlatmak isterim. Hangi ellere girilir, hangilerine girilmez. Aslına bakarsan her elin oyunu kazanma ihtimali vadır. Ancak bazı ellerin ihtimali yüksekken, kimilerinin çok düşüktür.

Kazanma ihtimali yüksek olan eller:

Elinizdeki kağıtların yüksek ve birbirine yakın olması: (3, 4), (7, 10), (6, 8)
Elinizdeki kağıtların aynı renkten olması: karo 2 ve karo 10 yahut kupa 8 ve kupa papaz gibi ellerin de kazanma ihtimalleri çok yüksektir.
Elinizdeki kağıtların yüksek olması: (as, bacak), (as, papaz), (papaz, kız), (papaz, 10)

Masada eli sağlam olan biri nasıl anlaşılır?

Masada eli sağlam olan biri var mı, yok mu diye merak ettiğimde bunu algılamak için “raise” çekerim, parayı arttırırım. Eli sağlam olan şahıs bunu görür, hatta ikinci bir “raise” çeker. Bu durumda elim sağlam değilse folt derim. çoğu oyunda raise çekmek rakiplerinizi korkutur ve oyuna ortak olmalarını engeller. Hatta kazanabilecekler bile risk almaktan çekinerek folt diyebilirler. şayet yüksek bir masada oynamıyorsanız bu taktiği kullanmanızda yarar vardır.

Blöf yapmak

Her masada blöf yapılmaz. öncelikle bunu bilmelisiniz. Blöf yapmak kısadan kazanmaya çalışmaktır fakat blöf yapanların çok kazandığını hiç görmedim. önemli olan blöfü yerinde, vakitında ve doğru masada yapmaktır. şahsen blöf yapanları pek sevmem. Elinize bakılırsa oynamanızı tavsiye ederim. Blöf alışkanlık haline gelebilir ve çok kaybetmenize niçin olabilir.

Ruhsal baskı yapmak

Her insanın duygusal bir yönü vardır. Bu yüzden rağmenızdakinin dengesini ne kadar çok bozarsanız, o denli çok kaybetmesini sağlayabilirsiniz. Onun kaybetmesi de bir anlamda sizin kazanmanız olur. Peki nasıl psikolojik baskı yapabilirsiniz. örneğin kazandığınız bir elden sonrasında ona “tavuk” gönderebilirsiniz :) bu sinirlerini bozacaktır ve daha fazla saldırgan olmasına neden olacaktır. Yine kaybettiği bir elden sonrasında ona 1-2 chip göndererek tekrar kızmasını sağlayabilirsiniz. Başka yöntemlerde var ama onları söylememe gerek yok, size yeterince yaşatacaklardır :)

Blöfçü olduğunuzu düşünmelerini sağlamak

Blöfçü olduğunuzu düşünmelerini sağlamak, size çok kazanmıştırrabilir. Nasıl kazandırır? şöyleki, elinizde hiçbir şey yok diyelim. çokta fazla chiple’de oturmadınız masaya. Bütün kağıtlar açıldı ve kazanamıyacağınız kati gibi. Raise’e basıp rakiplerinizi korkutmaya çalışın. Eli sağlam olan bunu görecektir ve sizin onu korkutmaya çalışmış olduğunızı anlayacaktır. Sizin de blöfçü olduğunuzu düşünecektir. Başka bir oyunda tekrar karşılaşmış olduğunızda ona bu sefer eliniz sağlam diyelim. Ne kadar raise yapmış olursanız yapın, onun elinde de az çok bir şey varsa bunları görecektir. çünkü sizin blöfçü olduğunuzu düşünüyor. Eller açıldığında ise büyük bir miktarı masada bırakmış olacaktır. Bu şekilde yitirdiğinizden fazlasını kazanmanız olası. Bu yöntemi uygulayacaksanız masaya ilk oturduğunuzda bunu yapın ve her insana gösterin. Diğer oynadığınız ellerde size önyargılı davranacaklar ve hep blöf yaptığınızı düşünecekler. Bu da onların çok kaybetmelerine, sizin çok kazanmanıza sebep olacak.

Masadaki oyuncuları tanımak

Masada oynayan her oyuncuyu iyi çözümleme etmelisiniz. Bir iki örnek vereyim size. örneğin bir oyuncu hep folt diyorsa, çok azca oyuna katılıyorsa ondan çekinmenizde fayda var. çünkü bu tür kişiler elleri sağlam olduğunda oyuna girerler. Siz raise’a basmış olduğunızda ikinci defa raise icra eden birinden korkun. Büyük ihtimalle eli sizden daha sağlamdır. Sessiz oyunculardan korkun. Mesela biri hiç raise yapmıyor fakat yapılan tüm raise’leri görüyorsa ve son kağıt açıldığında da yüksek miktarda chip koyuyorsa masaya çok büyük olasılıkla eli çok sağlamdır. Poker nasıl oynanır böyle davranmalarının sebebi kimseyi korkutmadan masada en çok chipin birikmesini sağlamak ve oyunun nihayetinde da ellerindeki bütün chipleri riske ederek en çok kazancı sağlamayı düşünürler.

Efsunk masalarda oynamak

Efsunk masalarda oynayarak daha çok kazanabilirsiniz. Küçük masalarda çok fazla kazanmanızın imkanı yoktur. Ben kısa bir müddet önce 250 k ile binlerce kere oynayabiliyorken şimdi masada yeri görmek için 2 m koyduğum masalarda oynayabiliyorum. Bu masalarda çok kazanırsınız fakat çokta kaybedersiniz. çok kazanmak için yukarıda saydığım şekilleri iyi bilmeli ve iyi uygulamalısınız. Ancak çok kazanmak için büyük masada oynamak şart.

Nerede duracağınızı bilmeli ve duygularınızı test etmelisiniz

Biroldukça arkadaşım çok iyi oynamalarına karşın birgün sonra bir bakıyorum hiç chipleri kalmamış. Bunun nedeni nerede bırakacaklarını bilmemelerinden ve duygularını kontrol edememelerinden kaynaklanıyor. Nerede duracağınızı bilmelisiniz. Doğrusu kazanıyorsunuz diyelim. 50 m’diniz. 80 m oldunuz, 90 m oldunuz diyelim. Fakat son birkaç oyundur hep kaybediyorsunuz. Daha fazla kaybetmeden ara vermenizde fayda var. çünkü kazanmaya başladığınızda çok kazanacağınız şeklinde, kaybetmeye başladığınızda da çok kaybedebilirsiniz. Azca önce 90 m vardı, şimdi kaybettim 80 m’e düştüm. Yeniden 90 m olmalıyım deyip oynadıkça oynarsanız büyük ihtimalle kaybedersiniz. Duygularınızı test etmelisiniz. Kendinize bir sınır koymanızı tavsiye ederim. Mesela 100 m chipiniz var diyelim. 2 yahut 4 m’lik masalarda oynuyorsunuz. Kendinize bazı sınırlar koyun. Mesela bugün en çok 20 m kaybedebilirim. 20 m’den fazla kaybedersem bugün için ara veririm ve uçurumın devam ederim. Aynı şekilde 100 m var. Bugün 130 m’in üzerine çıkarsam ara vereyim. Bu tür huylar kesinle çok kazanmanızı veya çok fazla kaybetmemenizi sağlayacaktır. Kendinize bu tür kurallar koyun ve herzaman kurallara uymaya çalışın.

1 yorum :

  1. Texas holdem poker ile ilgili detaylı bilgi almak ve nasıl oynanacağını öğrenmek için texas holdem poker nasıl oynanır? Sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes