Eşinizin Kredi Notu Sizi Nasıl Etkiler?

Eşinizin kredi notu sizi iyi veya kötü etkisinde bırakır mı?

 
 

Kredi kullanırken eşinizin sicil durumu, kredinizi nasıl etkiler?

Eşinizin kredi borcu varsa ne olur?

Mesken kredisi ve diğer bütün kredileri bankalardan talep ettiğiniz vakit sizin ve eşinizin sicil durumları doğrusu başka bir deyiş ile kkb’si bankalar için önemlidir. Sebep olarak mesken kredilerinin ailede yer edinen kişilerin toplam gelir ve giderlerine gore hesaplanması ve bu bağlamdakredi verilmesidir.

Kredi talep eden müşterinin şahsi sicili incelendikten sonra negatif bir vaziyet teşkil edecek herhangi bir maddeye rastlanmadıysa banka tarafından eşlerinin sicil durumlarına da aktüel bir bakış atılır ve aksama yaşanıp yaşanmadığı belirlenir.

Bu durumda bankalar sizlerin durumlarını değerlendirme altına alırken kredi talebinizi müspet veya olumsuz şekilde sonuçlandırarak sizlere geri dönüşü sağlarlar.
Eşinizin mevcut bir kredi borcu varsa banka sizin toplam geliriniz ile kredi borcunuzu çıkartarak kredi talebinizi değerlendirme dibine alır. Gelir durumunuz istek ettiğiniz kredi miktarı için ehil hatta fazla olsa dahi banka sizin bu başvurunuzu riskli bulur.

Riskli bulmasının nedeni, kredilerin her ne olursa olsun risk taşımasıdır ve bankalar değerlendirmelerini her zaman en negatif şartlar göz önünde bulundurularak yaparlar. Kredi borcunuz varsa bu noktada bankalar için önemli olan vaziyet sizin gelirinizin toplamı değil ne kadarlık bölümünı resmi olarak belgeleyebildiğinizdir.

Eşinizin mevcut banka kredi ödemelerinde ufak bir aksama var ise da yeni bir kredi için bankaya başvurmanız tavsiye edilmez.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes