Narın Faydaları Nelerdir?

Narın Faydaları

  Bağışıklık Sistemi: Yüksek oranda C vitamini içeren nar bağışıklık sistemini güçlendirir. 3 adet nar günlük C vitamini ihtiyacının neredeyse tamamını karşılamaya yeter.

Enfeksiyon: Narda bulununan “polifenoller” antioksidan özelliklere sahiptir ve bu sayede vücudu akut enfeksiyonlara ve kronik hastalıklara karşı korur. Aynı özelliği ile iltihaplı hastalıkların (örneğin eklem iltihaplanması gibi) neden olduğu şişlikleri hafifletir ve bu hastalıkların yol açtığı ağrıları azaltır.
Kalp Sağlığı: ABD’de yayınlanan Klinik Beslen adlı bilimsel dergide sonuçları yayınlanan bir araştırmaya göre düzenli olarak nar suyu içmek LDL kolesterol nedeniyle yaşanan damar tıkanıklığını yavaşlatıyor ve damarlarda biriken plakların temizlenmesine yardımcı oluyor.
Kansere Karşı Koruma: Narın kansere karşı etkileri konusunda daha fazla bilimsel araştırmaya ihtiyaç var ancak ilk sonuçlar umut verici olarak niteleniyor. Michigan Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre nar suyu prostat kanserinin oluşma sürecini yavaşlatıyor. Bu alanda yapılan diğer çalışmalarda, nar suyunun meme ve akciğerlerde tümör oluşumunu baskıladığının altı çiziliyor.
Kemik Sağlığı: Kemiklerde kalsiyum bağlayıcı olarak kullanılan K vitamini nar suyunda bol miktarda bulunuyor. 1 adet nar günlük K vitamini ihtiyacının yarısını karşılar.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes