Kredi Sicili Nasıl Temizlenir?

Kredi sicili iyi yönde nasıl temizlenir?


 

Kredi sicilinizi temizlemenizin yolları.

Kredi sicili kaç yılda temizlenir?

Yeni bir ev, otomobil, tatil isteği, öğrenim veya ihtiyaç. Hayatımızın her noktasında bu saydıklarımız için nakde ihtiyaç duymaktayız. Bu gereksinimlarımızı fazlasıyla karşılayabilecek bankalar da ülkemizde mevcut. çoğu zaman hangi banka daha çok avantaj sağlıyor ise seçimimizi de o bankadan yana kullanıyoruz.
 
Tüm bu tarz şeylerin yanında ülkemizdeki kredi borcu olan ve ödeyemediklerinden dolayı kredi sicili bozulan kişileri saymak bile istemiyoruz. Türkiye için yapılan değerlendirme sonucu son yıllarda kredi ve kredi kartı borç oranında büyük bir artış söz mevzusu. Kişilerin, gelirlerini hesaba katmadan kullandıkları kredilersonucunda kredi sicilleri zarar görmekte ve ilerisi için bankalarla olan ilişkilerini de negatif etkilemektedir. Peki kredi sicili iyi mi temizlenir?
 
Kredi sicili, banka ile ilişkilerinizin başladığı günden bugüne kadarki notlarınızı gösteren bir karne niteliğini taşımaktadır. Herhangi bir bankadan kullanmış olduğunuz kredinin, süreında ödenmemesi yahut hiç ödeme yapılmaması şeklinde durumlardan dolayı karne notunuzu düşecektir. Işte bu durumlarda banka sizi ödeme yapmanız mevzusunda uyaracaktır. Kanunen tanınan 90 gün sonucunda hala ödeme yapılmıyor ise, tekrar banka tarafınca ödeme evrakı belirtmiş olduğunuz adrese gönderilecek ve yeniden ödeme yapmanız bankaca dilek edilecektir.
 
Hala ödemeye yapmıyor iseniz, bankanız telefon yolu ile size ulaşmaya çalışacak, sizden ödeme sözü almak için çaba gösterecektir. Bunda da başarılı olamıyor ise artık evraklarınız banka tarafından tahsilat birimine gönderilecek ve yasal yollara başvurulacaktır.
 
Takipte bulunan bir dosyanız var ise kredi notunuz düşmeye başlamış, siciliniz zarar görmüş anlamına gelir. Artık tüm bankalar için kararlar merkez bankası tarafınca verildiğinden dolayı, mimlenmiş ve bir süreliğine kredi ve kredi kartı şeklinde bankacılık ürünleri mevzusunda dönem dışı bırakılmış olmuş olursunuz. 
Kredi sicili bddk'nın yayımlamış olduğu karar üzerine, 5 yılda temizlenmektedir. Eğer borçlarınızı kapatma imkanınız var ise hepsinı kapatmak faydaınıza olacaktır. Tertipli olarak bir işte çalışıyor iseniz maaş bankanızdan bir kredi kartı yahut kredili mevduat hesabı talebinde bulunabilir, tertipli ödeme yaparak puanınızı yeniden yükseltebilirsiniz. Bu konum normal olarak birazcık zaman alacaktır. Eğer kredi kartı veya kmh için bankanızdan onaylama çıkmıyorsa ne makalek ki sicilinizin temizlenmesini beklemekten başka çareniz yoktur.
 
Unutulmamalıdır ki, ödemelerini tertipli olarak meydana getiren bütün banka müşterileri, bankadaki her türlü haktan hiç mesele yaşamadan faydalanabilmektedir. Aslında sicilin temiz tutulması birazcık da tüketicinin dikkati ile alakalı bir durumdur.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes