Devletten Elektikli Otomobile Destek

Devletten Elektikli Otomobile Destek

otomobil

Devletten Elektikli Otomobile Destek

Devletten Elektikli Otomobile Destek

Devlet elektrikli otomobilleri 4 bin euro ile teşvik edecek.

  Alman hükümetinin elektrikli otomobillerin satışının artırılması amacıyla otomobil üreticileriyle birlikte tüketicilere 4 bin euro teşvik primi ödeyeceği bildirildi.

     Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel ve Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt otomobil şirketlerinin temsilcileriyle yaptıkları toplantıda alınan kararla ilişkin başkent Berlin’de bir basın toplantısı düzenledi.
          Schaeuble, elektrikli otomobil satın alanlara 4 bin, hibrit motorlu araç alan tüketicilere de 3 bin euro teşvik primi ödeneceğini ifade ederek, bu primin yarısını Alman hükümetinin, diğer yarısını da otomobil şirketlerinin karşılayacağını belirtti.
        Söz konusu primin ödenmesine bakanlar kurulunun alacağı karardan sonra mayıs ayında başlanacağını ifade eden Schaeuble, primin en fazla 60 bin euro değerinde olan araçlar için geçerli olacağını kaydetti. 
          Ekonomi ve Enerji Bakanı Gabriel de alınan bu yeni kararlarla şu an yaklaşık 50 bin olan elektrikli araç sayısını 500 bine yükseltilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes