Konut Kredisi İle Ev Almak Avantajlı mı?

Konut kredisi ile ev almak avantajlı mı?



Konut kredisi almanın avantajlarını sizler için bu yazımızda bir araya getirdik.

Kira ödemek yerine evinizin kıymetini ödersinizev satın almak isteyenler uzun vadeli ve yüklü oranda bir borca girecekleri için bazı durumlarda tedirgin olabiliyorlar. Toplam geri ödenecek olan yüksek meblağ, kredi çeken ferdin strese girmesine ve kendisini baskı altında hissetmesine yol açabilir. Bir tek para biriktirmek yada eş, arkadaş ve akrabalardan yüklü borçlar alabilmek daha stresli ve zor olduğu için konut kredisi ile ev satın almak her vakit daha avantajlıdır.
En temel gereksinimleriniz içinde yer edinen barınma ihtiyacınızı kira karşılığında elde ediyorsanız konut kredisi kullanmanız sizler için büyük bir avantaj olacaktır. ödemiş olduğunuz kira miktarına biraz daha ek miktar ilave ederek konut kredinizin taksitlerini kira öder gibi ödeyebilirsiniz.

50.000 tl değerinde peşdirenme istenen ve 130.000 tl yöreında konut kredisi kullanmak istenen bir durumda olduğunuzu varsayalım. Bu durumda 80.000 tl’lik konut kredisi 120 ay vade ile sizlere aylık olarak 1.100 tl olarak geri basar. Böylelikle ayda 1.100 tl ödeyerek ülkemizdeki kira averajlarının biraz üstünde bir ödeme ile konut sahibi olmuş olmuş olursunuz.
Taksitler artmaz

konut kredisi kullandığınız süre 120 ay vadeli bir kredi kullandığınız durumlarda 10 yıl süresince aynı taksitleri ödersiniz. Kira ödemeye devam ettiğiniz durumlarda ise kira gideriniz her yıl yenilenen sözleşme ile beraber artmaktadır. Maaşınıza almış olduğunız %5 ve ’luk zamlar ise kira artışlarınızı karşılayabilecek durumda değildir. Bu açıdan duruma bakıldığı zaman mesken kredisi daha avantajlı duruma geçmenizi sağlamaktadır.
Bütçenizi sarsmadan uzun vadeli borçlanma kolaylığı
Uzun vadeli bir halde yararlanabileceğiniz konut kredileri, bütçenizi herhangi bir şekilde sarsmadan en düşük tutarlar ile 120 aya kadar vadeli kullanabileceğiniz bir kredi türüdür. ülkemizde 120 ay olarak tercih edilen ve alaka gören bu krediler avrupa ve ABD şeklinde bölgelerde 240 ay vadeli olarak da kullanılabilmektedir.
Ev kıymetini eksper ortaya çıkartır
Konut kredisi ile ev satın almak arzu ettiğiniz vakit bankalar ekspertiz raporları ile satın alacağınız evin uzman eksperler tarafından değerlendirilmesini sağlar. Eksperler yapmış oldukları araştırmalarda satın alınacak olan evin tadilat problemlerı ve tapu problemleri şeklinde durumlarda olumlu rapor vermezler. Böylelikle eksper tarafınca meydana getirilen araştırmalar dolandırılma riskinizin sıfıra inmesini sağlar.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes