Kredi Çekebilmek İçin Kredi Notu Kaç Olmalıdır?

Kredi çekebilmek için kredi notu kaç olmalı?




Bankaların kredi başvurunuzu değerlendirirken göz önünde bulundurdukları kredi notları ve anlamlarını sizler için sıraladık.

Bankalardan kredi çekmek dilediğiniz vakit değerlendirmeniz kredi kayıt bürosu tarafınca daha önceki kullanımlarınıza bağlı olarak oluşturulmuş kredi notları üzerinden yapılır. Kredi notunuzun seviyesine nazaran kredi alıp alamayacağınız ve kredi miktarınız belirlenir. Kredi notuzun oranlarına göre kredinizin miktarı, kefil seçeneği ve öteki detayları belli olmaktadır.

Türkiye’de ortalama olarak kredi notu 1.400 puan seviyesindedir. Eğer bu puanın üzerinde bir kredi notuna sahipseniz kredi başvurusu taleplerinizde herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Kredi not aralıkları ve anlatım ettiklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

0-700 kredi puanı
Bu aralıkta bir kredi puanına sahipseniz riskli grupta yer alıyorsunuz anlama gelir. 0-700 arasındaki kredi puanları başvuru yapmış olduğunız zaman banka tarafından yeterli görülmeyen bir kredi puanlarıdır. Kamu bankalarından kefil göstererek kredi alabileceğiniz bu puanlarda uygulanacak olan ürem oranları yüksek olacağı için kredi puanlarınızı yükseltmeniz gereklidir.

1.100 – 1400 kredi puanı
Daha azca riskli grupta yer alan bu kredi puanları kefilsiz bir halde düşük miktarlardaki kredi başvuruları için yeterlidir. Bankaların kabul edilebilir gördüğü bu seviyelerdeyseniz faiz oranlarının risk durumu nedeniyle normal kredilerden daha yüksek olabileceğini göz ardı etmemelisiniz.

1.400 – 1.600 kredi puanı
Kredi başvurusu yapmış olduğunız zaman bu aralıktaki puanlar bankalar tarafından müsait görülmektedir. Bu puan aralıklarına sahipseniz müracaat yaptığınız vakit kefilsiz bir şekilde uygun ürem oranlarından yararlanarak kredilerinizi bankalar tarafından alabilirsiniz.

1.600 – 1900 kredi puanı
Bankalara müracaat yaptığınız zaman kredi puanlarınız bu aralıkta yer alıyor ise bankalar tarafınca en iyi puan aralığına haiz kişiler olarak görülürsünüz. Bankalara düzenli bir şekilde ödeme yapmış olduğunız ve ödeme geçmişiniz olumlu gözüktüğü için en düşük ürem oranları üzerinden kredi çekebilirsiniz. Ek olarak bankalar bu puan aralıklarında yer edinen müşterilerine hazır kredi imkanları da sunarlar.

Imlaızdan da anlayacağınız üzere bankalardan uygun faiz oranları ile sorunsuz bir şekilde kredi çekebilmek için en iyi puanlar 1.400 ve üzerindeki puanlardır. Bu puan aralıklarına sahip bir kişiyseniz istediğiniz bankaya kredi başvurusu yapabilirsiniz. Müracaat talebiniz incelendikten sonra kredinizin onaylamaı kısa bir müddet içerisinde verilecektir.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes