Kara Listede miyim? Kara Listeden Çıkabilir miyim?

Kara Listede miyim? Kara Listeden Çıkabilir miyim?






Kredi kara listesinde misiniz? Listedeyseniz nasıl çıkabileceğinize dair öneriler.

Kara listedeki kayıtlar ne zaman silinir?

Bankalara olan borçların vaktinde ödenmemesi gibi durumlarda merkez bankası tarafından hazırlanan kara listeye isminizin alınması kısa müddette gerçekleşir. Sadece çoğu zamanda borçların ödenmesi halinde isminizin listeden çıkarılması vakit alabilir. Bu yüzden çok sayıda şahıs kara listede miyim sorusunun cevapını arar. çünkükara listede isminizin bulunması durumunda bankalara yapacağınız kredi talepleri benzer biçimde başvurular reddedilecektir.
Sizlere önerimiz kara listeden nasıl çıkabilirimsorusunun cevapını aramaya başlamadan önce isminizin bu listede olup olmadığını öğrenmeniz olacak. Aynı zamanda kara listeden iyi mi silinirim sorusunun yanıtı da aranmaya başlanabilir. Fakat bilinmesi ihtiyaç duyulan önemli bir husus mevcut kara listede yer edinen bilgiler asla tamamen silinmez. Kısaca verilerin silinmesi söz konusu değildir. Isminizin listeden çıkarılması durumunda dahi hangi tarihlerde kara listede bulunmuş olduğunuza dair veriler kalacaktır.
Borcumu ödemedim, kara listeden nasıl çıkarım?
Kara listeden nasıl çıkılır şeklinde inceleme yaparken borcunuzun olup olmadığını araştırmanızda fayda olacaktır. Listeden isminizin çıkarılması için tek yapmanız ihtiyaç duyulan borcunuzu bir an önce ödemek olacak. Bunun haricinde halen bankalara borçlu durumdayken isminizin kara listeden çıkarılması olası olmaz.

Kara listede zaman aşımı kavramı çok uzundur. Dolaysıcaklıkyla kara listeden iyi mi kurtulunur şeklindeki sorunun yanıtı da “borcu ödeyerek” olacaktır.
Kara listede ne kadar kalacağım?
ödeme gecikmelerinde kayıtlar 12 ay tutulur. şu demek oluyor ki gecikmeli ödeme yapıyorsanız isminiz 1 yıl kara listede kalacaktır. Takibe alınmış olan ve arkasından ödemesi gerçekleştirilmiş olan bir takip statüsünde iseniz kara listeden nasıl kurtulurum sorusunu 5 sene sormayın. çünkü isminiz 5 sene listede kalacaktır. Geri ödemesi yapılmamış olan borç sahipleri ise 10 yıl boyunca kara listede kalır.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes