Banka Kara Liste Sorgulama?

Banka Kara Liste Sorgulama?




Merkez bankası tarafından kayıt altına alınan kara liste sorgulaması nasıl yapılır.

Bankalar alan kişi ile ticari ilişkilerini güven üzerine kurar. Eğer bankanızın itimatını kaybederseniz bankanın kara listesine girersiniz. üstelik bu kara liste ortaktır. Doğrusu borcunuzu zamanında ödemediğiniz bankanın güvenini kaybetmeniz, bütün bankaların size olan güvenlerin yitirmeleri anlamına gelmektedir. Işte bu noktada devreyebanka kara sıralama sorgulama işlemi girer.

Herhangi bir bankaya kredi talep etmek benzer biçimde çeşitli başvurular yapmış olduğunızda banka kara liste sorgulamaişlemi yaparak sizin isminizin kara listede mevcut olup olmadığını araştırır. Eğer isminiz bu listede bulunuyorsa yüksek olasılıkla yaptığınız müracaat banka tarafınca reddedilecektir. Sadece isminiz listede yok ise bu durumda banka öteki değerlendirme kriterlerini araştırmaya adım atar.
Bilinmesi gereken bir öteki husus sadece bankaların değil şahısların da kara liste sorgulaması yapabildiğidir. Bu sıralama merkez bankası’nın kayıt dibine aldığı ve sürekli olarak güncellediği bir listedir.

Bu kayıtlar bankalardan gelen veriler dikkate alınarak güncellendiği için kara listede olan isminizin ne vakit bu listeden çıkarıldığı benzer biçimde bilgileri sadece kara sıralama sorgulama işlemini gerçekleştirerek öğrenebilirsiniz.
Banka kara sıralama sorgulama nasıl yapılır
Bu sorusunun yanıtı da merkez bankası’ndan geçer. Yapılacak sorgulama işlemi de merkez bankası’nın kayıtları üzerinden gerçekleştirilir.

Kolaylıkla gerçekleştirilebilecek olan bu muamele şu demek oluyor ki, banka kara liste sorgulama 2015 senesinde da istekçe ile başvurularak da gerçekleştirilebiliyor. Alakalı yere ileteceğiniz bir makalelı istekçe ile isminize ya da şirketinize dairmerkez bankası borç kayıtları bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes