Ameliyatsız 15 dakikada burun estetiği

Ameliyatsız Burun Estetiği


 
Geçtiğimiz 10 sene içinde estetik dünyasında minimal invaziv ve ameliyatsız prosedürlere efsunk ölçüde yönelim gözlemlenmiştir. Botoks ve dolgunun kullanım alanları da bu nedenle aynı miktarda artmakta. Günümüzde ise çeşitli dolgu maddeleri ancak kırışıklıklar için değil hem de burun eğriliklerinin de giderilmesinde kullanılabiliyor.

Ameliyatsız burun estetiği nedir?

Ameliyatsız burun estetiği, rinoplastide hızlı ve etken neticelara ulaşmanın en yeni şekillerinden biridir. Prosedür yaklaşık 15-20 dakikada tamamlanır. Genel ya da lokal anesteziyle meydana gelen geleneksel rinoplastinin aksine ameliyatsız burun estetiğinde hasta prosedür esnasında tamimiyle uyanıktır.

Ameliyatsız burun estetiği sırasında acı hissedilir mi?

Ameliyatsız burun estetiğinin tercih edilme sebeplerinden en önemlilerinden biri acsıcaklıkz olmasıdır. Bu nedenle anestezi yerine uygulamalardan 5 dakika öncesinden bölgeye hafif uyuşturucu krem uygulanması yeterli olur. Ek olarak şayet cerrah müsait görürse hasta, prosedürü ayna ya da monitör vasıtasıyla seyredip düşünce belirmekte serbesttir.

Ameliyatsız burun estetiğinde öncelikli olarak iki enjeksiyon maddesi kullanılır. Bunlardan biri dolgu ve diğeri ise botokstur.

Dolgu: çoğunlukla burundaki çökükleri ve sert kıvrımları düzeltmek, yumuşatmak için dolgu maddesi kullanılır. Burunda asimetri var ise gidermek ve burun ucunun açısını düzeltmek mümkündür. Sanılanın aksine prosedür hemen sonra burunda büyüme gözlenmez. Bunun nedeni ise enjeksiyonun burunda hacim eksikliği bulunan yerlere uygulanmasıdır. Hyaluronik asit dolgu malzemeleri alerji oluşturmaz ve enjekte edilen bölgede kalır. Tesiri ise derhal ortaya çıkar ve yaklaşık 1 sene süresince kendisini göstermeye devam eder.

Botoks:burun ucunu aşağı ya da yanlara çekerek burunda yamukluk oluşturan kas gruplarına uygulanır. Böylece burundaki tümsek ve asimetri kolaylıkla giderilebilir. Ek olarak fazla geniş ya da minik burun deliklerinde de etken olabilmektedir. Botoksun tesirleri en geç 1 hafta sonra görülmeye adım atar ve yaklaşık 4 ay boyunca kendisini gösterir.

Ameliyatsız burun estetiği için en uygun adaylar kimlerdir?

Ameliyatsız burun estetiği, burunlarının şeklini bıçak dibine yatmadan değişiklik yapmak, asimetriyi gidermek isteyen kişiler için birebir yöntemdir. Bu prosedür ile burundaki tümsek ve kıvrımlar şeklinde minik problemler çözümlenebilir. Burun hacmini küçültmek isteyen kişiler ise ameliyatsız burun estetiği için müsait adaylar değildir. Bu hastalar için cerrahi müdahale uygulanması istenilen neticelara ulaşmak için eğer olmazsa olmazdır.
 
Ameliyatsız burun estetiği haricinde ki yazılarımızı sayfamızdan içleyebilirsiniz.
 

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes