Seyrek kaşlara ve saçlara microblading yöntemi

Seyrek kaşlara ve saçlara microblading yöntemi


 
Saç ekim ve güzel duyu medikal doğrudanörü fatoş can, seyrek kaşlara ve saçlara uygulanan microblading yoluyla alakalı bilgiler verdi.

Microblading ileri kaş ve saç rekonstrüksiyon üç boyutlu kıl tekniği uygulamalarıyla kaşlara ve saçlara manuel yöntemle yapılan uçurumı kalıcı, kaş ve saç yoğunlaştırma, efekt ve şekil verme sanatı olarak karşımıza çıkıyor. Seyrekleşen yada kellik yaşanmış olan saç ekimi yapılamayan saçlarda kullanılan bu uygulama özel olarak geliştirilmiş cihaz ile özel hazırlanan boyaların saç sorunu yaşanmış olan yerlere küçük efektlerle uygulanması şeklinde gerçekleşiyor. Bu muamele; saçı dökülmüş olanlar, saç ekimine müsait olmayanlar, seyrelmiş yerleri yoğunlukta olanlar, saç ekimi yapmış oldurmış ve istediği verimi alamayanlar tarafından tercih ediliyor. Uygulama saç ve/veya kaş olan fakat (ama) seyreklik gösteren yerlere uygulanarak son halini alıyor. Yapılacak işlemde steril ve tek kullanımlık bir iğne ile naturel ve mineral renklerin deri yüzeyinin derhal dibine yerleştiriliyor. Bu alerjik olmayan, ciltlerde özellikle yüz ve vücut kullanımı için özel üretilmiş olup, herhangi bir katkı maddesi içermiyor. 


microblading uygulamasında ortaya çıkan sonuç ile reel kaşınızla ayırt edilemez. Uygulanan bu teknik ile naturel kıl imajsü verilir.”

Bu teknik yapılacak microblading uygulaması için hazırlanmakta olan pigmentlerle yapılmalıdır. Cihazla meydana getirilen uygulamalarda pigmenti cilde kalıcı makyaj cihazı yerleştirmektedir. Microblading de ise manuel bir tatbik yapılmasından dolayı durum kalıcı makyaja gore çok değişikdır. Mikroblading’de kullanılan pigmentler, boya maddeleri de zaman içinde hücrelerin fizyolojik fonksiyonu ile yok olurlar. Hücre, pigmenti içine alır, parçalar ve yok eder. Mikroblading 2-5 senede yok olur, ancak tekrar de bu vaziyet cilt tipi ile bağlıdır, bazı ciltlerde pigmentler hepsiyla yok olmaz hafifçe belli belgisiz kalabilir. Kullanılan boyalar naturel olduğu için insan sağlığı için herhangi bir tehdit laf mevzusu değildir. Altın nispet konusunda ise rekonstrüksiyon yeniden yapılandırma işlemidir oysaki yüzde yer alan kasların yapılandırılması cerrahi yöntemlerle bile pek de mümkün değildir. Gerçekleştirilecek metot ile olması gereken ve müsait olan en yakın simetriyi uygulamalı, oran tutturulmak isterken kişilerin telafi edilemeyecek yahut üzgün olacakları sonuçlar baştan engellenmelidir.

Microblading’te hangi yöntemler kullanılıyor?

1) microblading üç boyutlu kıl tekniği kaş - japon metodu %100 organik kaş görüntüsü
2) permanent micro point  (mikro noktalar özel çalışma)
3) permanent micro simulacrum (mikro gölgeler özel çalışma)

çoğunlukla kalıcı kaş çalışması yaparken microblading 3d kıl tekniği ile yapıyoruz. Tatbik duruma bakılırsa farklılık arz edebiliyor. Bazı kaşlarda bütün teknikleri uyguladığımızda olabiliyor. önemli olan organik görüntüyü yakalamak. Bütün teknikler başarılı bir halde bir kişide de uygulanabilir. Hem kıl tekniği aynı zamanda micro point aynı anda uygulanabilir. Yahut üç teknik birden uygulanabilir.

Kıl tekniği ile doğal kıl imajsü verilmeye çalışılır. Ustalaşmış bir kalıcı makyaj kıl tekniği ile yapılan kaş kontüründe hemen hemen reel kaşınızla ayırt edilemez.

Mikro pigmentasyonda kullanılan pigmentler, boya maddeleri, zamanla hücrelerin fiziksel fonksiyonu olan fagositoz ile yok olurlar. Hücre, pigmenti içerisine alır, parçalar ve yok eder. Mikro pigmentasyon 2-5 senede yok olur, ancak yine de bu durum cilt tipi ile bağlıdır, bazı ciltlerde pigmentler tamamıyla yok olmaz hafifçe belli belirsiz kalabilir. Kullanılan boyalar doğal olduğu için insan sağılığı için herhangi bir tehdit söz mevzusu değildir.


Uygulama sonrasi renk kaybinin nedenleri ?

1) mikro pigmentasyon kalıcı makyaj uygulamasının ömrü cilt tipine göre de farklılık gösterir. Kimi cilt yağlı, kimi cilt kuru kimisi karma cilt dediğimiz cilt tipine sahiptir.
2) mikro pigmentasyon uygulaması yapıldıktan sonrasında çok ince bir kabuklanma olur. Uzman ferdin önerdiği krem ile bakımı tamamlanmalı ve kabuk soyulmamalıdır. Kabukları erken soyarsanız uygulamanın ömrünü kısaltırsınız.
3) skatrizasyona (cildin kendini yenileme özelliği )her cilt yapısı farklıdır ve cildin belli dönemlerde kendisini yenilediği bilinir. Bu durum uygulamanın ömrünü kısaltır ve kalıcı makyajın renginin zaman içinde açılmasına sebep olur.
4)sürekli olarak güneşlenmek veya solaryuma girmek yapılan kalıcı makyajın ömrünü kısaltacaktır. Olası olduğu kadar kalıcı makyaj yapılan bölgeyi güneş ışınlarından korumak gerekir. Korunursa renk kaybı kısa vakit içerisinde olmayacaktır. Güneşlenmeden önce yüksek faktörlü bir krem ile önlem alınmalıdır.
5) pigmentlerin korneum tabakasına teknisyenın doğru yapılmamasından doğar. Kalıcı makyaj uygulamasının belli standartları vardır. Kalıcı makyajı icra eden kişini uzman ve minimum 5 yıllık deneyimi olması, tecrübeli olması gerekir.
 
microblading yöntemi dışında ki yazılarımıza ulaşmak için sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes