Selülite karşı etken metot mezoterapi
Diyet yapmak, spora adım atmak veya bedende ufak çaplı müdahalelerde bulunmak için en müsait mevsimdeyiz. Yaz mevsimi öncesi başlamış olacağınız mezoterapi seanslarıyla en başta selülit, bölgesel yağlanma, sarkma ve gevşeme sorunlarını çözümleyebilirsiniz.
Mezoterapi uygulamasının detayı ve kimlere fayda sağladığı mevzusunda uzman doktorlar açıklamalarda bulundu:
Mezoterapiyi kimler tercih etmeli?
“aşırı şişman değilseniz fakat vücudunuzda bütün uğraşlarınıza rağmen inceltmeyi başaramadığınız bölümler var ise mezoterapi ile zayıflamayı deneyebilirsiniz. özellikle dirençli göbek yağlarınız, basen ve kalçada birikmiş yöresel yağlanma sorunlarınız, selülitli doku veya sallanan kol içleriniz var ise ve bununla birlikte spor yapmaya ayıracak vaktiniz ve isteğiniz de yoksa mutlaka sizin için en uygun yöntem mezoterapidir.
Selülit tedavisi için mezoterapi en çok uygulama ettiğimiz ve tercih ettiğimiz uygulamalar içinde yer ediniyor. Ek olarak birçok incelme terapisinden sonra, düzenli bir egzersiz programı icra etmek gerekirken mezoterapide bu şekilde bir şart yoktur”.
Mezoterapi 1952 yılından beri var
“mezoterapi bir çeşit orta deri tedavisidir. Ortalama 8 – 10 seansta olumlu neticelar verir. ülkemizde adı son yıllarda duyulmuş olsa da aslında temeli 1952 seneına dayanan eski bir sistemdir. Sistem cilt altına çok ince uçlu mezoterapi iğnesi ile özel bir karışımın zikredilmesi şeklinde işler. Bu karışımın arasında ödem çözücü, dolaşımı hızlandıran ve yağ birikimini engellemiş olan bazı ilaçlarla, vitamin ve mineraller bulunmaktadır”.
Mezoterapi esnasında ağrı hissedilir mi?
“bu aslen sizin ağrı eşiğinize bağlıdır. Hastaların büyük bir çoğunluğu herhangi bir acı hissetmezler. Arzu eden hastalara işlemden yaklaşık 25 – 30 dakika evvelinde lokal anestezi tesiri yayınlayan, acıyı hafifleten kremler uygularız. Gebe değilseniz, bebeğinizi emzirmiyorsanız, kalp, böbrek ve diyabet rahatsızlıklarınız yoksa gönül rahatlığıyla mezoterapiye başlayabilirsiniz.
Uzman hekimler tarafınca uygulandığı takdirde ciddi veya kalıcı bir yan tesiri mutlaka olmaz. Iğne bölgeleri ve çevresinde hafif derecede kızarıklık, şişlik veya morarma meydana gelse dahi bunlar kısa sürede düzelmektedir.”
Yorum Gönder