Vize Nedir ? Nereden Nasıl Alınır ?

Vize nelerdir ? Nereden nasıl alınır ?



Vize nedir ?

Vize, bir devletin dış temsilcilikleri yada sınır makamları aracılığıyla, ülkesine gezi edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesinin sınır kapsıcaklıkna kadar giderek sınır makamlarına giriş için müracaat yapabileceğini girebileceğini yayınlayan bir kayıttır.

Vize nereden alinir ?

Vizeler, seyahat edilecek ülkenin

1. Büyükelçiliğinin konsolosluk bölümünden;

2. Başkonsolosluğundan yada

3. Konsolosluğundan alınır.

4. Bazı ülkeler, fahri başkonsoloslukları veya fahri konsoloslukları vasıtasıyla da vize verebilmektedirler.

Vize alirken, hangi belgeler istenir?

Vize başvurusunda istenilen belgeler ülkeden ülkeye, seyahat amacına veya başvuranın pasaportunun türüne (diplomatik, hizmet, özel, umuma mahsus pasaport yada seyahat belgesi)  ve hatta zamandan zamana efsunk değişimler gösterebilmektedir. Ilgili temsilcilikten bilgi alınması gerekmektedir.

Vize başvurularinda dikkat edilecek hususlar nedir?

Bir vize başvurusunda genel kaide başvurunun şahsen yapılmasıdır.

Pasaportun yıpranmamış olması gerekir. Yıpranmış pasaporta vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür. Pasaportunuzu yenilemenizde yarar vardır. (geçişlik başvurusuna ilişkin ayrıntılı bilgi için: www.Egm.Gov.Tr adresindeki web sitesine bakınız.)

Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl olmasına özen göstermelisiniz. Bu hususu vize istek edeceğiniz ülkenin temsilciliğinden teyit ettirmenizde yarar vardır.

Mülakat esnasında, yetkilinin sorularına doğru yanıtlar vermeniz önemlidir.

Başvurunuzu eksiksiz belgelerle yapınız. Tahrif edilmiş veya feyk belgelerle başvuruda bulunmak yasalara nazaran kabahattur.

Vize bir egemenlik hakkıdır. Bu yüzden başvurunuzun reddedilebileceğini önceden kabul ediniz.

Mülakat esnasında, yetkilinin, hakkınızda olumlu izlenim edinmesi, başvurunuzun kabul edilme şansını arttırır.

Seyahatinizi gerçekleştirebilecek ekonomik olanaklara sahip olduğunuzu belgelemeniz beklenir.

Mülakatın amacı; gezi edeceğiniz ülkenin makamlarının bu ülkeye seyahat edecek yabancılar için belirlediği koşulları taşıyıp taşımadığınızı anlamaktır.

Işi olmayan iseniz, veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve ehil bir gelir düzeyine sahip değil iseniz, potansiyel bir muhacir olarak kabul edileceğinizden, vize alma şansınız oldukça düşüktür. Bu durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır. Reddedileceğini bildiğiniz bir talepte bulunmaktan kaçınmanız vakit ve para tasarruf etmenizi de sağlayabilir.

Bazı ülkeler vize harcının yanında, yüksek sayılabilecek tutarlarda başvuru veya işlem harcı almaktadırlar. Bu koşullar ülkeden ülkeye değişmektedir. Alakalı temsilcilikten bilgi almanızda fayda vardır.


Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes