E vize nedir? E Vize Neye Denir? Nasıl Alınır?

E vize nedir? Nasıl Alınır?



E vize nedir?
E-vize, türkiye'ye giriş yapılmasını sağlayan bir izin belgesidir.

Temsilciliklerimizden verilen vizeler ile sınır kapılarında verilen vizelere alternatif oluşturmaktadır.

Müracaat sahipleri gerekli bilgileri sağlamak ve e-vize harç ödemelerini belirtilen kredi kartı veya banka kartıyla yapmak üzere e-vizelerini alabilmektedirler.

Başvurunun başarıyla tamamlanmasının peşinden e-vizenin indirilebileceği bağlantı hem başvurunun son hiyerarşi sayfasında gösterilmekte aynı zamanda başvuru sahibinin e-posta adresine gönderilmektedir. Sınır kapılarında pasaport test görevlileri e-vize bilgisini kendi sistemlerinden kontrol edebilmektedirler. Bununla birlikte, sistemin offline durumda düşmesi ihtimaline karşı kullanıcıların e-vizelerini basılı yada dijital olarak (tablet bilgisayar, akıllı telefon v.B.) yanlarında bulundurmaları öneri olunur.

E-vize türkiye’ye gezinsel veya ticari gayelar haricinde (çalışma, öğrenci vizesi vb.) yapılacak seyahatler için geçerli değildir. Bu tür vize başvurularının dış temsilciliklerimiz aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

Tüm vizelerde olduğu benzer biçimde, türk makamlarının e-vize sahibi bir kişinin türkiye’ye girişine niçin belirtmeksizin izin vermeme hakkı saklıdır.

E-vize başvurusu için nelere ihtiyacım var?Gezi tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerli bir seyahat belgesi sahibi olmanız gereklidir. Uyruğunuza bakılırsa öteki bazı koşulları sağlamanız gerekebilecektir. Başvuru aşamalarında uyruk ve giriş tarihinizi seçtikten sonrasında (var ise) bu koşullar hakkındaki bilgi sunulacaktır.

E-vize almanın faydaları nedir?
Internet erişiminin olduğu her yerden kolaylıkla alabileceğiniz e-vize sayesinde türkiye cumhuriyeti temsilciliklerinde veya sınır kapsıcaklıknda sıra beklemeden vize başvurusunda bulunmanız ve türkiye’ye giriş yapabilmeniz mümkündür.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes