Kredi Kartı Aidat Ödemeleri Nasıl Geri Alınır?

Kredi kartı ödentiı nasıl geri alınır?




Kredi kartlarınızın geçmişe yönelik aidat ödemelerini geri alabilmek istiyorsanız aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Tüketici yargıcı heyeti’ne müracaat nasıl yapılır?

Kredi kartlarına ilişkin olan ödenti ödemeleri dosya masraf iadesi benzer biçimde ufak ücretler olsa dahi can sıkıcı bir ödeme olarak karşınıza çıkmaktadır. çoğu kere zamansız bir halde bu aidatların alınması ise kişilerin zor durumlar yaşamasına yol açabilmektedir. Açıklanan yeni sayılara gore son bir yıllık vakitç içinde bankaların 3.2 milyar lira kart aidatı ücreti aldığı bilinmektedir.
Bankaların yaptığı açıklamalar ile bu ücretlerin yasal olduğu ve geri talep edilmeyeceği duyurulmuştur. Fakat yargıtay tarafından bu kararın aksini belirten birtakım kararlar da mevcuttur. Yargıtay 13. Hukuk dairesi’nin yaptığı açıklama ve aldığı son karar ile kredi kartı aidatlarının geriye dönük bir halde alınabileceği söyleniyor. Bu süreç için zaman aşımı olarak ise 10 yıllık bir süre belirlenmiştir. Kredi kartı aidatlarınızı geri alabilmek istiyorsanız son 10 yıl içinde bankalara ödediğiniz paraları geri alabilirsiniz.
Kredi kartınıza ilişkin olan ödenti ödemelerini geri alabilmek için birkaç farklı yol bulunmaktadır. öncelikle bankanızın satın alan hizmetlerine ulaşarak kredi kartı ödentiı talebi yapmanız gereklidir. Bankalar müşterilerine bazı durumlarda sadece bu tür bir görüşme ve istek hemen sonra paralarını geri ödeyebilmektedir. Fakat olumsuz yönde yanıt veren bankalar da karşınıza çıkacaktır. Bu tür durumlarda kredi kartınızı kapatarak  banka müşterisi olmaktan vazgeçebileceğinizi satın alan temsilcisine belirtirseniz birazcık daha olumlu düşünmelerini sağlayabilirsiniz.
Bankanız ile yaptığınız görüşmelerde müspet bir sonuç elde edemediyseniz bankanıza kredi kartı ödentiı için dilekçe yazarak gönderebilirsiniz. Dilekçeler iadeli taahhütlü olarak gönderilir ise almış olan ferdin imzası elinize geçmiş olur. Fakat ödemelerinizi aksatıyorsanız veya bankaya borcunuz var ise bu yöntemler ile müspet neticelara ulaşamayabilirsiniz. Bu tür durumlarda kredi kartınızın geriye dönük olan 10 senelik ekstrelerini ve kredi kartınızı alırken imzalamış olduğunuz sözleşmenin bir nüshasını dilekçe örneği ile tüketici yargıcı heyeti’ne göndermeyi deneyebilirsiniz. Tüketici yargıcı heyeti’ne meydana getirilen başvuruların 1 ile 3 ay benzer biçimde bir süre süreceğini de unutmamalısınız.
Kredi kartı aidatı hangi durumlarda alınmaz?
Bankalar bazı müşterilerinden kredi kartı aidatlarını talep etmezler. öğrenci kartına sahipseniz, elektrik, su ve web faturalarınız için otomatik ödeme direktifı verdiyseniz veya bankanın sunmuş olduğu bireysel emeklilik gibi hizmetlerden yararlanıyorsanız bankalar sizlerden herhangi bir hesap işletim ücreti almazlar. Sadece bankaların çalışma politikaları birbirlerinden farklı olduğundan aidat alınmayan durumları bankalar ile mesajşime geçerek öğrenmeniz gerekebilir.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes