Bireysel Emeklilik Nedir? Bireysel Emeklilik Sistemine Kimler Katılabilir?

Bieysel Emeklilik Nedir? Bireysel Emeklilik Sistemine Kimler Katılabilir?

bes-duslerbulutu.com



Bieysel emeklilik

Bugünkü yaşam kalitesinizı sürdürebileceğiniz, ekonomik endişelardan uzak, rahat ve mutlu bir emeklilik süreci yaşamak istemez misiniz? Bu soruya yanıtınız kuşkusuz evettir. Peki bireysel emeklilik üyesi misiniz? Eğer yanıtınız hayırsa, geç kalıyor olabilirsiniz.
Bireysel emeklilik sistemine katılarak, düzenli gelir elde ettiğiniz bugünlerde, geleceğiniz için küçük birikimler ayırarak, o hayalini kurduğunuz emekliliğe ulaşabilirsiniz.
Bireysel emeklilik size, emeklilik döneminiz için tertipli tasarruf ve yatırım yapma fırsatı sunar. Gelecek hayallerinize uygun olarak size özel oluşturulan bir emeklilik sistemidir. Tasarruflarınızın ne zaman, nasıl ve ne şekilde değerlendirileceğini tamamen siz belirlersiniz.
%25 devlet katkısı ile çok daha avantajlı hale gelen sisteme yatırdığınız her 100 tl için devlet de sizin isminiza 25 tl katkıda bulunur. Yani sistemdeki her 100 liranız 125 lira olarak değerlenir. Buna fon getirilerini de eklediğimizde, emekliliğiniz için en karlı ve en doğru yatırımı yapmış olmuş olursunuz.
Günler geçiyor. Siz de hayallerinizi daha fazla ertelemeyin, geleceğiniz için en doğru kararı bugünden verin!

Bireysel emeklilik sistemine kimler katılabilir?

18 yaşını doldurmuş herkes katılabilir. özgür meslek sahibi, sanatçı, tabip, ev kadını, öğretmen, işgören... Hangi meslekten olduğunuz, sgk üyesi olup olmamanız hiç ayrım etmez.
Bireysel emeklilik sistemine ne zaman katılmalıyım?
şimdi. Evet, gelir durumunuz, çalışma şekliniz mutlaka, bireysel emekliliğe henüz üye olmadıysanız, başlamanız için en doğru vakit hemen şu andır. Hemen hemen bir öğrenci,veya çalışma yaşamına yeni atılmış ve "emekliliğe daha çok var" diyenlerden olsanız dahibugünden birikim yaparak geleceğinize doğrultu verebilirsiniz. Geleceğinize ne kadar erken yatırım meydana getirmeye başlarsanız, hasılatınız da o denli fazla olur.
Bireysel emeklilik neden akıllıca bir yatırımdır?
Bireysel emeklilikte, geleceğinize bugünden yatırım meydana getirmeye başlarsınız. Bununla birlikte bunu kendi bütçenize göre seçeceğiniz bir plan dahilinde gerçekleştirirsiniz. Garanti emeklilik‘in uzman ekibi her daim yanınızda olur ve beklentilerinize en müsait bireysel emeklilik planını birlikte oluşturursunuz. üstelik %25 devlet katkısı avantajından da faydalanırsınız.
Sistem nasıl işliyor?
"benim param nerede değerleniyor?" derseniz; merak etmeyin, paranız güvenilir ellerde. Tüm faaliyetlerimiz devletin yetkilendirdiği kurumlar tarafınca sürekli denetim ve nezaret altındadır. Yapmış olduğunız ödemelerle sizin tercih ettiğiniz emeklilik yatırım fonları alınır ve bu fonlar size ilişik bireysel emeklilik hesabında değerlendirilir.

Bireysel emeklilik sisteminin en önemli avantajı nelerdir?

Bireysel emeklilik sistemi, başka hiçbir yatırım aracında bulunmayan devlet katkısı pozitif yanlarına sahiptir. Sisteme yapacağınız ödemeler üzerinden %25 nispetında devlet katkısı* alırsınız. Doğrusu her 100 tl'lik ödemeniz için 25 tl devlet katkısı kazanırsınız.
*bir katılımcıya ödenebilecek devlet katkısı, senelik brüt asgari ücretin %25'i ile sınırı olandır.
Diğer avantajları nedir?

Her bütçeye müsait farklı planlardan dilediğinizi seçebilirsiniz.
ödeme periyodunu (1 aylık, 3 aylık, 6 aylık, yıllık) kendiniz belirleyebilirsiniz.
ödemelerinizi güvence bankası kredi kartlarıyla yapmanız niteliğinde özel avantajlardan faydalanabilirsiniz.
Arzu ettiğiniz zaman ödemelere ara verebilir, istediğinizde yeniden kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Geleceğiniz için kesenize ve gönlünüze göre bir emeklilik planlamış olursunuz.
Sisteme ne kadar erken katılırsanız, o kadar avantajlı olmuş olursunuz.

Sosyal güvenlik kurumu’dan hak kazanacağım bir emeklilik imkânı varken, niçin bireysel emeklilik sistemini tercih edeyim?

çalışmış olduğunız dönemde sahip olduğunuz mevcut yaşam standartlarınızı, emeklilik döneminizde ancak toplumsal emniyet kurumu’ndan alacağınız emekli maaşı ile devam ettirmeniz mümkün olmayabilir. şu sebeple bireysel emeklilik sistemini; emeklilik döneminizde size ek bir gelir sağlayan, o dönemdeki refah seviyenizi artırmayı gayelayan, sosyal emniyet sisteminin bir tamamlayıcısı olarak görmelisiniz.

Hiçbir toplumsal güvenlik kurumuna dâhil olmayanlar için de bireysel emeklilik sistemi, emeklilik dönemlerinde haiz olacakları tek gelir kaynağı olarak düşünülmelidir.

Bireysel emeklilik sistemi güvenilir mi?

Bireysel emeklilik sisteminde kontrol mekanizması son derece sağlam ve güvenlidir.

Emeklilik şirketlerinin faaliyetleri t.C. Gömü müsteşarlığı tarafınca denetlenir. şirketlerin yılda en az bir defa bağımsız dış denetim yaptırması mecbur olduğu benzer biçimde, fonların hesap ve işlemleri, üçer aylık dönemler itibariyle bağımsız dış denetime tabidir. şirketlerin gmeşhurk faaliyetleri ise emeklilik gözetim merkezi (egm) tarafınca elektronik ortamda izlenir.

Katılımcıların bireysel emeklilik hesapları, emeklik şirketlerinin mali bünyesinden bağlarımsız olarak takasbank nezdinde saklanır. Emeklilik şirketlerinin batkı etmesi durumunda katılımcı takasbank’ta gizlenen birikimini bir öteki emeklilik şirketine aktararak sistemde kalmaya devam edebilir. 

Fon malvarlığı rehnedilemez, portföye ilişik olarak meydana getirilen işlemler haricinde güvence gösterilemez, üçüncü şahıslar tarafınca haczedilemez ve iflas masasına dahil edilemez. Fonların ve portföy yöneticilerinin faaliyetleri ise sermaye piyasası kurulu tarafınca yılda minimum bir defa denetimden geçer.

Bireysel emeklilik mevzusunda yararlanabileceğim web siteleri hangileridir?

​türkiye sigorta reasürans ve emeklilik şirketleri donanması

T.C. Hazine müsteşarlığı bireysel emeklilik sistemi

T.C. Hazine müsteşarlığı

Kapital piyasası kurulu

T.C. Kimlik numaranız

T.C. Merkez bankası

T.C. Maliye bakanlığı

Borsa istanbul

Tobb sigortacılık müdürlüğü

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes