WhatsApp Güvenilir Mi?

 WhatsApp Güvenilir Mi?

whatsapp

 WhatsApp Güvenilir Mi?

             Antivirüs programı McAfee'nin kurucusu John McAfee, WhatsApp'a yönelik yakın zamanda getirilen "Uçtan uca şifreleme" özelliğine inanmadığını söyledi. WhatsApp şifrelemesi kırılabilir mi?

Hükümet kolluk kuvvetlerinin kullanıcıların gizlilik politikilarını hiçe sayarak şirketlerin cihaz içi bilgilerine ulaşma isteği hükümetler ile teknoloji şirketlerini karşı karşıya getirmişti.
Apple ile FBI arasında yaşanan San Bernardino Olayı, bu bağlamda bir örnek teşkil etmiş, kendisinden önceki ve sonraki birçok olayın tekrar gündeme getirilmesini sağlamıştı.
Teknoloji şirketleri hala kullanıcı bilgilerinin gizliliği çerçevesinde cihazların içerisindeki verilere ulaşılmaması gerektiğini düşünürken, hükümetler vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığına aykırı düşecek hareketlerde bulunulması ihtimalinde kendilerinin bunu tespit etmesi gerektiği görüşünü savunuyor.
Konu bağlamında ise hem hükümet sözcüleri, hem de teknoloji şirketleri ikiye ayrılıyor. McAfee Antivirüs yazılım şirketinin kurucusu John McAfee’de olayda hükümetin tarafını tutanlardan olarak gözüküyordu.
San Bernardino Olayı’nda hükümetin kendisinden istemesi halinde, ücretsiz bir şekilde iPhone’un şifresini kırabileceğini ifade eden McAfee, şimdi de yeni açıklaması ile gündeme geliyor.

WhatsApp’a Güvenmiyorum!

Facebook’un bünyesinde kullanıcılara hizmet veren anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Apple-FBI arasındaki benzer olaylara meal vermemek için “Uçtan uca şifreleme” özelliğini getirmiş; kişisel-grup sohbetlerindeki tüm mesajların bizzat şirket tarafından korunduğunu ifade etmişti.
Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes