İğneli Epilasyon Nedir? Nasıl Uygulanır?

İğneli Epilasyon Nedir? Nasıl Uygulanır?


İğneli epilasyon neye denir?

Tıptaki adı elektroliz olan iğneli epilasyon tekniği ortalama olarak yüz yirmi senelik bir geçmişe haizdir ve halen günümüzde %100 nispetında sağlıklı, kalıcı ve en etken metot olarak bilinmektedir. Iğneli epilasyon uygulanacak olan bölgedeki tüy köklerinin yoğunluğuna ve genişliğine göre belirlenen tam ayarlı problar sayesinde tüy köklerine verilen ufak elektrik akımlarıyla beraber bölgede bulunan tüm hücrelerin zarar görmesi sağlanır. Bu verilen zarar hiç bir vakit geri dönüşümü olmayacağı için kalıcı çözüm üretmektedir.

Bu işlemlerle uğraşan kişiler, uzun süredir kullanılan iğneli epilasyon yönteminin çok yararlı olduğunu bildikleri için günden güne geliştirerek yeni teknolojiler keşfetmişlerdir.
Bu yeni üretilen sistemle beraber, tüy köküne verilen ziyanın tamamen doktor kontrolünde olabilmesi için bir bilgisayar ve bir ekran sayeinde etkinlik gösteren ve kontrolün tamamen doktorda olduğu yeni elektroliz tedavi şekli oluşturulmuştur. Bu yeni sistemle beraber, tüy köklerinin bulunduğu bölgeye nokta atışı yapılmakta ve müsait elektrik akımı hastaya verilmektedir. Bu sayede hastanın güvenilirği en üst ölçüde olmakla birlikte tedaviden alınan neticeta maksimum seviyeye çıkmaktadır.
Fakat iğneli epilasyonun bilgisayarlı olan tedavisi günümüzde henüz çok yaygın olmadığı için birçok tedavi merkezinde uygulanamamaktadır. ülkemizde meydana gelen iğneli epilasyon tedavileri genellikle ince, sarı ve beyaz kıl kökleri üzerinde fazlaca etkilidir. Yapılan operasyon kesinlikle uzman bir kişi tarafınca daha önceden tamamen sterilize edilmiş bir yerde gerçekleştirilmelidir.


Iğneli epilasyon nasil uygulanir? Tedavi öncesi ve sonrasi

Iğneli epilasyon uygulanacak bölge ilk olarak bolca su ile temizlenir. Temizlendikten sonrasında hacim olarak %70’i geçmemesi ihtiyaç duyulan alkolle beraber bölgeye tampon uygulanır. Epilasyon işlemi için az bir frekans ehil olucaktır. Tedavi sırasında hastada herhangi bir ağrı veya acı hissi oluşmaz, sadece ufak bir ısı hissedilebilir.
Tedavide yararlanılacak olan iğneler kesinlikle steril ve daha önceden başka bir kişiye uygulanmamış olması gerekmektedir. Iğne, deriye paralel bir pozisyonda kıl köküne doğru sokulur ve elektrik akımı verilmeye başlanır. Iğne kıl kökünden çıkartılmadan önce elektrik akımı kesilir ve şayet kıl kökünde istenilen zarar meydana gelmişse kıl kökü kendiliğinden düşmektedir. Tedavi süresi de iğneli epilasyon uygulanacak olan bölgedeki kıl yoğunluğuna gore değişiklık göstermektedir.

Tedavinin peşinden deride hafif kabarıklıklar ve kırmızı küçük yaralar meydana gelebilir. Hatasız geçen bir operasyonun arkasından bile bu tür yan etkilerle karşılaşmak her zaman mümkündür. Bu teknikle epilasyon yapmış olduracak olan şahıs, çok yorgun yada uykusuz bir şekilde yada hasta bir şekilde operasyona girmemelidir. çoğu zaman bu tür zamanlarda vücut alarm verdiğinden dolayı hassasiyeti artacak ve ortaya acı hissi çıkacaktır.
Iğneli epilasyon kesinlikle kulak, kaş ve alın bölgelerinde bulunan kıllar için uygulanmaz. Tedavi uygulandıktan sonraki bigün içinde cildin temiz hava almasını engellemiş olan parfüm, deodorant şeklinde ürünlerin kullanılmaması tavsiye edilir. Bunun dışında tedavinin derhal ardından gelen üç gün içinde güneş ışığına direk maruz kalınmamalı mümkünse güneş altına hiç çıkılmamalıdır.


Iğneli epilasyon fiyatlari

Iğneli epilasyon maliyeti için herhangi bir fiyat tarifesi bulunmamaktadır. Fiyatlar çoğu zaman hastanın tabip kontrolünden sonrasında belirlenmektedir. Uygulamanın gerçekleştirilecek olan bölgedeki kıl köklerinin yoğunluğuna ve cinsine gore kişiye özel ödeme planı çıkartılmaktadır. Bu sebepten ötürü, kıl köklerinin yoğun olduğu bölgede gerçekleştirilecek uygulamalarda seans sayısıda paralel olarak artacağı için fiyat yükselicektir.


Niçin kalıcı kılsızlık tedavilerinde iğneli epilasyon yöntemi hala tercih edilmektedir?

Son yıllarda kalıcı kılsızlık amacıyla hızla gelişen teknolojinin gelişmesine bağlı olarak, lazer epilasyon sistemi daha ön plana çıkmıştır; ama  iğneli epilasyon da tamamen  göz ardı edilmemelidir. Kalınca siyah kıllarda lazer epilasyon son aşama başarılı iken ince, sarı tüyler kızıl yada beyaz kıllar lazer yöntemi ile ortadan kaldırılamaz lazer sisteminde çalışma  kılın rengi ve kalınlığı ile direk bağlantılıdır.Hastanın canının daha az yanması teknisyenın ergonomik ve çabuk olması seans aralarını uzun olması ve cilt bütünlüğünün zedelenmemesi dolaysıcaklıkyla ilk tercih edilen metot lazer epilasyondur. Başarılı lazer epilasyon tedavilerinden sonrasında özellikle yüz bölgesinde hastanın isteği doğrultusunda daha aleni renkli artık tüy yapısını almış kıllarda, koltuk altında veya ggrup çevresinde cansız ve renksiz görünümdeki ince tüylerde iğneli epilasyon yöntemi tamamlayıcı olarak kullanılır.

Iğneli epilasyonda da hasta çok acı duyar mı?
 Genellikle lazer epilasyonun peşinden yapıldığında çok şiddetli acı hissi olmaz. çünkü daha ince tüyler üzerinde daha düşük akımla ve daha ince iğneler ile tatbik yapılır. Uygulama esnasında  iğnenin battığı hisse dilmez sadece akım verildiğinde kıl kökünde ısı hissedilir. Ilk seansta 15-20 dakika zaman ile çalışma tercih edilir böylelikle hasta yönteme alışır ve cilt  reaksiyonları takibe alınır.
Yeni nesil iğneli epilasyon cihazlarının farkı nelerdir?
Yeni nesil iğneli epilasyon cihazlarında akım  kesik aralıklarla verilir hasta iğne kıl köküne girdiğinde verilen akımı tek bir akım şeklinde hisseder; fakat akımın kendi içinde kesikli olması ağrı hissini beyne daha geç ulaştırır.


Ne çoğunlukla uygulanmalıdır?

Ilk uygulamalar bir hafta-on gün aralıkla başlanır birkaç seans sonrasında otuz güne kadar çıkar çoğu zaman dört ile beş uygulamada neticelanır.


Iğneli epilasyon için kıl boyu önemli mi ?

Evet kılın cımbız ile tutulabilecek boyda olması gerekir. Iğneli epilasyondan önce tüy dökücü krem yada makasla kısaltma benzer biçimde işlemler yapılmamalıdır.


Tedavi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Işlem sonrası hastaların çalışılan bölgeyi temiz tutmaları icap eder. O bölgeye  pis el ve pak olmayan gazlı bez..Alkol içeren krem koltuk altı spreyi parfüm  deodorant kullanılmamalıdır. Kimyasal maddeler i·lişki ettirilmemelidir. Kabuklanma olduğu takdirde mutlaka kabuklar koparılmamalı kendiliğinde atılması beklenilmelidir. Tedavi sonrası ilk birkaç gün yara iyileşmesini kolaylaştıran müsait merhem ve losyonlar sürüle anımsar. Kış mevsiminde dahi güneşli günlerde güneş koruyucusu kullanılmalıdır.


Iğneli epilasyon kimlere uygulanmaz?

Iğneli epilasyon, hamilelere, epilepsi hastalarına, kalp pili taşıyanlara, açık yarası bulunan kişilere, ameliyat geçirmiş kişilere ameliyattan sonraki ilk 3 ayda yapılmamalıdır. Ek olarak adet döneminde, adet döneminden önceki 2-3 gün içersinde yapılmamalıdır. çünkü bu süre zarfında can fazla duyarlıdır ve acır. Göğüş çevresine, kaşa, göbeğe iğneli epilasyon uygulanmamalıdır. Bunlar vücudumuzun en kırılgan yerleridir. Uygulandıkları şekilde kalıcı kızarıklık, lekelenmelere yol açabilir. Iğneli epilasyonda sinek ısırığı şeklinde bir acı hissedilir. Kıl köküne inilir, ve akım verilerek kıl kökü yok edilir. Uygulandığı bölgede bir daha kıl çıkmaz.


Bu maddeleri göz önünde tutarak iğneli epilasyon yapmış oldurmalısınız. Günümüzde lazer epilasyon daha talep görüyor benzer biçimde gözükse de epilasyonda aşırı tüylenmeden kurtulmanın en müessir yolu iğneli epilasyondur

1 yorum :

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes