Work and Travel Nedir?

Work and Travel Nedir?



Work & travel, uluslararası üniversite öğrencilerine yaz tatili boyunca en az 1 en fazlaca 4 ay boyunca çalışma olanakı tanıyan, kültürler arası yakınlaşma ve sezonluk olarak artan orta vasıflı çalışan ihtiyacını karşılamayı amaçlayan bir kültürel değişim programıdır.  Program,  1961’den yana Amerika dış işleri bakanlığı’na (department of state) bağlı bureau of educational and cultural affairs tarafından sürdürülmektedir.

Programa genel anlamda türkiye,  rusya, ukrayna, çin, tayland, cenup afrika ve güney Amerika ülkelerindeki öğrenciler istek göstermektedirler. Program, summer wat, winter wat ve spring watolmak üzere üçe ayrılmıştır ve türkiye’den öğrenciler mayıs-ekim ayları içinde summer wat’a katılmaktadırlar.


Deneyimli big apple yurtdışı eğitimdanışmanları, seçiminiz doğrultusunda sizleri işlerinize yerleştirir, tüm kayıt işlemlerinizin eksiksiz tamamlanmasını sağlar, konaklamanızın ayarlanmasını sağlar, vize randevunuzu alarak vize dosyanızın hazırlanmasına destek verir, ve en müsait koşullu gezi organizasyonunuzu ayarlamanıza yardımcı olurlar.

Work and travel kapsamında yerleşebileceğiniz işler amerikadaki gezim sektörü işleridir. özellikle yaz aylarında hem amerikalı hem başka ülkelerden milyonlarca turistin rağbet gösterdiği eyalet ve bölgelerde oluşan eleman açığı, work and travel benzer biçimde programlarla giderilmektedir. Katılımcılar, programa j-1 student exchange visa ile ABD’de bulunurlar. Katılımcılar, restoran ve fast-food restoranlarında, otellerde, eğlence parklarında, havuz işlerinde ve ve satış elemanı olarak görev yapabilecekleri işletmelerde, saatlik ücreti 7 ila 10 dolar içinde değişen işlerde haftalık 32-40 saat arasında çalışırlar. Yeme içme, ulaşım, konaklama masrafları tamamen öğrenciye aittir ama bazı iş verenler çalışanlamış olurına yeme içme ve ulaşım mevzusunda yardımcı olmaktadırlar.

Sadece üniversite yıllarınızda katılabileceğiniz bu program hem gmeşhurk ingilizce mevzuşmanızın yürüyüşlerinde etkili bir metot olacak, hem yabancı kültürleri tanıyıp, kendi kültürümüzü tanıtmanız için ortam yaratacak bununla beraber oradayken çalışacağınız için konaklama ve yiyecek gibi harcamalarınızı çıkartabilmenizi elde edecektir.

Nerelerde çalışabilirim?

Wat programı çerçevesinde; restoranlar, fast food restoranları, oteller, eğlence parkları, plaj havuz ve su parkları, sabit fuarlar, marketler, hediyelik eşya dükkanları ve butikler, milli parklar ve kamplarda çalışabilirsiniz.

Restoranlar ve fast food restoranları:  bu tür işletmelerde saat ücreti 7-10$, yahut 2-5$ +bahşiş olarak belirlenmektedir. Restoranlarda garson, komi, hostes, mutfak çalışanı ve bulaşıkçı olarak çalışabilirsiniz. Bu tür işletmelere ingilizce seviyeniz ve yeteneklerinize gore yerleşimiz yapılır. özellikle ingilizce seviyesi garsonluk için belirleyici kriterdir, öğrenci garson olarak işe alındığı bir işletmede ingilizce seviyesinin ehil bulunmaması durumunda pozisyonu değişebilir ve işletme kurallarını öğrenip ve mönüye hakim oluncaya dek de başka pozisyonlarda çalışabilir. Fast food restoranlarında genel anlamda muayyen bir vazife tanımından ziyade takım elemanı olarak çalışırsınız. Gün gün değişimli olarak yahut sürekli, ürünlerin pişirmeye veya servise hazırlanması, içeceklerin doldurulması yahut müşterilerden sipariş alınıp ücretin öğrenim edilmesi benzer biçimde işleri yaparsınız.

Oteller: otellerde öğrenciler genel anlamda temizlik elemanı, resepsiyonist, can kurtaran, karşılama elemanı olarak saat ücreti 7-10$ arasında değişen pozisyonlarda çalışabilirler.

Plaj, havuz ve su parkları: plaj ya da havuzlarda öğrenciler can kurtaran, temizlik görevlisi bar ve büfelerde servis elemanı olarak saat ücreti 7-10$ içinde değişen ücretlerle çalışabilirler.

Sabit fuarlar: ABD’nin eğlence geleneği fuarlarda satış elemanı olarak yahut eğlence alanlarının hazırlanmasında çalışabilirler. çalışanlar karavan yahut konteynırlarda ya bedavaya veya çok düşük ücretlerle konaklarlar. ücretler ise haftalık ortalama 250-300$ ya da saatlik 7-9$ yöreındadır.

Marketler: öğrenciler saatlik ücreti 7-11$ içinde değişen ücretlerle paketleme elemanı, raf düzen ve depolama elemanı olarak çalışabilirler.

Hediyelik eşya dükkanları ve butikler: öğrenciler saatlik ücreti 7-10$’ a zaman zaman de yapmış oldukları satış üzerinden komisyonla satış ve raf düzenleme elemanı olarak çalışabilirler. Bu işlere genelde ingilizcesi seviyesi iyi olan kız öğrenciler kabul edilmektedir.

Ulusal parklar: milli parklarda öğrenciler temizlik elemanı, karşılama elemanı, garson, servis elemanı, cankurtaran ya da parkın koşullarına göre çeşitli aktivitelerde ziyaretçilere yardımcı ya da kılavuz olacakları iş pozisyonlarında çalışabilirler.

Kamplar: öğrenciler eğitmen olarak çalışabilecek kadar bilgiye sahip oldukları spor dallarında yahut güzel sanatlar alanında 8-18 yaş aralığındaki amerikalı öğrencilerin katıldığı kamplarda çalışırlar. Kamplar genelde şehir merkezinden uzak doğayla iç içe yerlerde kurulmuştur. öğrenci çalıştığı süre boyunca parasız konaklama hakkına sahiptir ve kamp içinde yeme içmeye de her hangi bir ücret ödemez. öğrenciye 10-12 haftalık kampın nihayetinde da 1200-2000$ kadar ödeme yapılır

Big apple work and travel ankara,izmir,istanbul ofisleri ile siz değerli öğrencilermizi work and travelprogramına davet ediyor.Bu eşsiz tecrübeyi big apple yurt dışı tahsil ayrımı ile yaşamak için work and travel ankara, work and travel izmir yada work and travel istanbul ofislerimizi ziyaret ediniz.

Work and travel programi ne değildir?

Work and travel programının çıkış sebebi ve aslolan amacı olan kültürel değişim yönünü iyi anlayabilmek ve programdan gerektiği şekilde ve en iyi bir halde verim alabilmek için programın yanlış anlaşılan veya yanlış bilinen yönlerinin tanınması ve dikkat edilmesi gerekmektedir.

Work & travel bir tatil ya da seyahat programı değildir.

Work and travel isminden de anlaşılabileceği şeklinde öncelikle çalışma ve peşinden seyahat bölümlerinden oluşan bir programdır. Programın efsunk bir bölümünü gerçekleştiren çalışma bölümünda işvereniniz sizi bir turist olarak değil, bir çalışanı olarak görecektir ve sizden de aynı ciddiyeti bekleyecektir. Işveren için yaz döneminde aynı iş yerinde çalışan diğer çalışanlardan bir ayrımınız yoktur. öğrenci işvereninin beklentilerini göz önünde bulundurmalıdır ve çalışan olarak sorumluluklarını bilmelidir. çalışma saatleri arasında işveren öğrencinin kendisine verilen işi yapmasını ve aldığı saat ücretinin hakkını vermesini bekler. Isteyen öğrenciler, programın çalışma kısmı bitiminde toplam program süresini aşmayacak şekilde bir aya kadar Amerika’da gezi ve eğlence gayelı da kalabilirler.

 Work and travel bir dil öğrenme veya yaz okulu programı değildir.

öğrenim programlarından olan dil kursları ve yaz okulu programları tamamen bütçe ve istekleriniz doğrultusunda organize edilir ve ödediğiniz ücretle orantılı olarak belli hizmetler ve kurslar sunulur ve siz sadece kurs yada yaz okulu programınızı tamamlar, bütçeniz ve vakitınız ölçüsünde gezi eder, eğlenir ve ülkenize geri dönersiniz. Work and travel programı ise bir çalışma dönemi ve bu devrin sonucunda yapılan tatilden oluşan, şahsi gelişiminize önemli katkılar sağlayacak bir kültürel değişiklik programıdır.

Bu sayede katılımcılar yaşam masraflarını kendi imkânları ile karşılayabilme ve en az maliyetle bir yaz aylarındanı ABD’da geçirebilme fırsatını elde ederler. Amerikan kültürünü yakından tanıma, farklı kültürlerden insanlarla tanışma, kendi kültürünü yeni insanlara aktarma, ingilizce becerilerini geliştirebilme ve bu benzer biçimde, programın doğal olarak bununla beraber getirdiği, pek çok fırsatla dolu bir yazdan sonra katılımcılar, varlıklı tecrübelerle ülkelerine dönebilirler.

Work & travel para kazanma programı değildir.

Bu program kapsamında öğrencinin genel hedefi, farklı kültürleri edinim etmesi ve bir miktar ingilizce pratik becerisini geliştirmesidir. Aslında program kapsamında çalışılan iş, farklı kültürleri yakından tanımak ve ülkede bulunduğu süre süresince ihtiyacı olan temel giderlerini karşılamaya yönelik belli bir miktar gelir elde etmesini sağlayacak bir vasıtatır. Program hiçbir vakit öğrenciye yüksek miktarlarda para kazanma imkânı vaad etmez. Istisna olarak bazı öğrenciler iyi bir iş performansı sergileyerek daha çok çalışma imkânı ve daha yüksek gelir elde edebilmektedirler. Sadece programa başlarken öğrencinin hedefi hiçbir vakit yüksek miktarlarda para kazanmak olmamalıdır. Program için yapmış olacağınız harcamaları da orada çıkartacağınızın garantisi verilemez. Hiçbir şahıs yada kurum size bu şekilde bir garanti de veremez.

Work & travel programı okuduğunuz bölümle alakalı iş imkânı sağlayan bir program değildir.

Programın amacı kültürel değişimi tecrübe etmenizdir ve bu konum size nitelik gerektiren iş imkanları sunmaz. örneğin ülkemizde mühendislik okuyan bir öğrenci programa katıldığında eğitimiyle alakalı bir işte çalışacağını düşünmemelidir ve bu tür bir beklentide olmamalıdır. Program kapsamında yapılan işlerin bir çoğu hizmet sektöründe  ve vasıf gerektirmeyen, kasiyerlik, garsonluk, oda temizleme görevlisi, cankurtaran, temizlikçi, eğlence parkı çalışanı  ve benzeri işlerdir.

Work & travel tek başına bir eğlenme programı değildir.

Programın içerisinde müsait vakitlerinizi buldukça heralde gezip yeni bölgeler görüp eğleneceksiniz. Sadece burada üzerinde durulması gereken mevzu, programa katılacak olan öğrencinin belli mesuliyet ve görevleri yerine getirmesi gerektiğinin de bilincinde olması icap ettiğidir. Programın başlamasıyla birlikte öğrenciler ciddi bir iş ortamına dâhil olup gerekli iş performansını işverenlerine sergilemek durumundadırlar. Bu yüzden öğrencilerin kendilerini bu şekilde bir çalışmaya hazırlayarak programa katılıp katılmamaya karar vermeleri gerekmektedir. Ayrıca eğlence ve bir takım sosyal aktivitelere katılırken bulundukları ülkenin yasal kurallarına da uygun hareket etmek öğrencinin en önemli sorumluluklarındadır.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes