Rent A Car Nedir? Nasıl Araba Kiralanır?

Rent A Car Nedir? Nasıl Araba Kiralanır?



Araç kiralama, kiralık araba veya araç kiralama kuruluşu bir şirketin bu kısa sürelerle kira arabasını (birkaç saat, birkaç hafta için) bir ücret karşılığında çeşitli çeşitli imkanlarla insanlara sunmasıdır. Bu kiralık dükkan bir ayrıntı formu, çok rakamda yerel şubeleri düzenlenen, öncelikle hava ve yoğun şehir alanları ve genellikle bir internet sitesini rezervasyonları elde eden tamamlanması yakınında bulunmaktadır. Ek olarak üçüncü parti internet sitelerine çevrimiçi seyahat acentaları (gibi) olan kiralama müesseseları büyük araba teklif karşılaştırmaları vardır.



Iş modelleri

Burada arabanın iki önemli tür kiralama şirketleri bulunmaktadır. Firmalar birinci grubu (filosu) olarak bilinen ve otomobil üreticileri ile anlaşmaları bu filo tüm otomobiller için olabilir şirket, bu tip bir örnek hertz veya europcar olacaktır.

Araç bir öteki tipi kiralama şirketi bir komisyoncu modeline etkinlik ve diğer araç kiralama şirketleri ile ticari anlaşmalar yapmak icap eder.

Kiralama koşulları 

Araba kiralama olan bir markanın diğerine farklı birçok koşullara tabidir. Araç iyi durumda ve iade edilmesi gereken bir en çok tahrik mesafe aşmamalıdır, aksi takdirde fazladan ücret giderler olabilir. Ek olarak, bazı şirketler ülkelerde bile bazı durumlarda 25 şeklinde yüksek bir araç şoförsü için burada en az yasal yaş sürücü ehliyeti tutmak için asgari yaş ayarlamak çok düşük.

Son koşullar en çok hızı sınırı yada belirli bölgelere sürüş kullanılacak gps teknolojisi var. Yenilenebilir yakıt vasıtalar belirli alanlarda kullanılabilir.

Otomobil kiralama şirketleri daha kolay için bir hata ondan sonra araba ile bulunursa olacak bir araba, ya da ek ücret için çalmaya çalışmayın bir kişi kovuşturmak için bir kredi kartı kullanımını gerektiren büyük çoğunluğu.

Araç sınıflandıma 

Düzgün bir sınıflandırma ve araç rahat mukayese kiralama fiyatları için izin vermek için, konsorsiyum kiralık araba sanayi sistemleri ve standartları (acriss) olarak acriss araç sınıflandırma kodu kodlama sistemi geliştirmiştir. Bu (manuel / otomatik) ve boyutunu, kapı sayısı, şanzıman türü anlatılmaktadır.

 Sistem şöyle işler: 

Herhangi bir rent a car ofisine gidersiniz. Araç kiralamak istediğinizi beyan edersiniz. Sizlere elindeki müsait araçları tanıtır ve sizde kendinize müsait olanını seçersiniz. Profesyonel şirketler minimum 2 senelik ehliyet isterler. Bunun haricinde muayyen marka model araçlar için fazladan yaş sınırı koyabilmektedirler. örneğin x marka aracı kiralamak için en az 25 yaşında, y marka aracı kiralamak için en az 30 yaşlarında olmanız gerekebilir. 
Bu şartlara uyduktan sonrasında aracın kaç gün için kiralanacağı belirlenir ve ücret peşin olarak öğrenim edilir. Bu aşamada mutlaka boş senet imzalanmamalıdır. Kimi ofisler 'sana aracımı veriyorum, elimde garanti olsun' gibi cümleler ile müşterilerine boş senet imzalatabilmektedirler, kesinlikle imzalamayın, bu yasal bir prosedür değildir.
şartlarda anlaştıktan sonra araç bizzat gösterilir ve anahtar teslim edilir. Bu noktada aracın her tarafını test etmekte fayda vardır. Bundan dolayı daha önceden vasıtata bulunan bir kusur size mal edilmeye çalışılabilir.
Kiraladığınız aracın kasko ve sigortasının olup olmadığını inceleyiniz. şundan dolayı bunlarda eksiklik yok ise 2 husus dışında aslabir şekilde sizin sorumluluğunuz doğmaz. şöyle ki; araç sizin elinizdeyken kusurlu yada kusursuz hiç farketmez herhangi bir kazaya karışırsanız kesinlikle sizin hiçbir sorumluluğunuz doğmaz. Ancak bunun 2 istisnası var.1-ehliyetsiz kullanım, 2-alkollü kullanım. Bu iki husus mevcut değilse araç ile ne şekilde kaza yaparsanız yapın hiç kimse sizden hiç bir şey istek edemez. çünkü sigorta yada kasko bu hususları karşılayacaktır.
özetlemek gerekirse: profesyonel şirketler ile çalışmaya özen gösterin, kaskosuz araç kiralamayın, boş senet imzalamayın ve araç kirası haricinde sizden talep edilen hiçbir ücreti kabul etmeyin.



Rent a car araç kiralama koşulları genel anlamda;

Araç kiralama şartları kiralama yaşı

- ekonomik grup araçlar için 21 yaş (r.Clio, hyundai era,vw polo vb.)
- orta grup vasıtalar için 25 yaş (r.Megane, fiat linea,vw jetta, vw golf, mini cooper vb.)
- üst öbek araçlar için 27 yaş (ford mondeo, vw passat vb.)
- lüks öbek araçlar için 30 yaş ve üzerinde olmak. (bmw, mercedes c180 vb.)

Depozit ( kredi kartı kullanımı)

Kiralama meydana getiren müşterilerimizden kiralama sırasında kendi isimlerina düzenlenmiş bir kredi kartına haiz olmaları istenmektedir. Bu kredi kartından, kiraladıkları aracın grubuna bakılırsa değişmekle birlikte, ekonomik grup vasıtalar için 1200 tl, orta ve üst grup araçlar için 1500 tl lüks grup araçlar için 4000 tl ücretinde bir ön provizyon bloke edilecektir. Kiralamanız bitiğinde blokelerin kaldırılması için alakalı banakya yazılı olarak malumat geçilir. Bu blokeleri bir satış işlemi olmadığı için bankaya ödemek zorunda değilsiniz. 


Ehliyet süresi

- ekonomik öbek vasıtalar için minimum 2 yıllık
- orta grup araçlar için minimum 3 yıllık
- üst ve lüks öbek vasıtalar için minimum 5 yıllık ehliyete sahip olmak

1 yorum :

  1. My Silver Service offers great service with door to door pick up and drop off service, My Silver taxi service can get you anywhere you need to go.
    Silver Service Taxis Geelong

    YanıtlaSil

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes