Kimler Konut Kredisi Alabilir?

Kimler konut kredisi alabilir?




Mesken kredisi başvurusunu kimler yapabilir?
Ev sahibi olmak için banka kredisi kullanmak isteyenlerin bazı konularda malumat sahibi olması icap eder. Bunlardan biri dekimler mesken kredisi alabilir sorusunun cevapı olacaktır. Bankaların mesken kredilerinin koşullarını yada faiz oranlarını incelemeye başlamadan öncekimlere konut kredisi verilir sorusunun yanıtını öğrenmeniz, çok daha doğru adımlar atmanızı sağlayacak ve zaman kaybetmenizi de önleyecektir.
öncelikle bilinmesi ihtiyaç duyulan bankaların en titiz incelemeyikonut kredisi başvuruları için icra ettikleridır. çünkümesken kredisi diğer kredi türleri ile kıyaslandığında hem yüksek tutarlara aynı zamanda daha uzun bir geri ödeme vadelerine haizdir. Bu nedenle bankaların bütünü kimler ev kredisi alabilir sorusuna farklı koşullar eşliğinde cevap vermektedir. öteki kredi başvurularından çok daha fazla kriter sunmalarının nedeni de budur.

Konut kredisi için koşullar arasında ancak kredi başvurusu sahibinin mali durumu değil satın alınmak istenen evin durumu da değerlendirilir. Bu yüzden banka tarafından yapılan değerlendirme periyodunun de daha uzun olacağını belirtmek isteriz.
Mesken kredisi başvurusu yapmak için koşullar nelerdir?
Tc vatandaşı olmak
18 yaşını doldurmuş olmak
65 yaşını doldurmamış olmak
şayet bu üç kıstasa uygunsanız yurt dışında yahut yurt içinde yaşıyor olduğunuza bakılmaksızın seçtiğiniz herhangi bir bankaya konut kredisi başvurusu yapabilirsiniz.
Kimlere konut kredisi verilir?
Konut kredisi başvurularında gelir durumu büyük örutubet taşır. Banka sizden bir gelir belgesi sunmanızı isteyecektir. Bunun sebebi uzun vadelerle ödenmesi gereken konut kredisini ödeyebilecek gelir durumuna sahip olup olmadığınızı bankanın bilmek istemesidir. Bankalar müracaat işlemleri sırasında sgk dökümü belgesi, maaş bordrosu benzer biçimde gelirinizi belgeleyebilecek bazı dökümanlar talep eder.

Eğer aylık olarak bir geliriniz yoksa bankadan mesken kredisi almak sizin için son aşama güç olacaktır. Bunun için aylık kira gelirleriniz benzer biçimde gelirlerinizi de bankaya belgeleriyle beraber bildirmenizde yarar var.
Mesken kredisi almak için gelir durumu ne olmalı?
 öncelikle aylık gelirinizin % 60’ını hesaplayın. Talep ettiğiniz kredinin geri ödeme planındaki aylık taksiti gelirinizin % 60’ını geçmiyorsa bankaya yapmış olduğunız kredi başvurusunun onaylanma ihtimali oldukça yüksektir. Aksi biçimde kredi talebinize müspet yanıt gelme ihtimali oldukça düşüktür.

Konut kredisi almanın koşulları arasında kredi notunun yüksek olması da yer ediniyor. Sitemizde kredi notunuzu nasıl yükseltebileceğinize dair bilgileri bulabilirsiniz. Kredi notunun düşük olması, aylık gelirinizin çok yüksek bulunmasına rağmen mesken kredisi başvurunuzun onaylanmamasına neden olabilir. Bundan dolayı bankaların kredi notu ölçütına örutubet vermeniz gerekir.

Satın almak arzu ettiğiniz konutun fiyatının % 25’i peşin olarak ödenmelidir. Bundan dolayı banka % 25 nispetında peşinata haiz olup olmadığınızı da gözden geçirmektedir. Konutun fiyatı ekspertiz tarafınca yapılan araştırma ondan sonra belirlenir.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes