Göğüs silikonları zararlı mı?

Göğüs silikonları zararlı mı?


Göğüslere konulan silikonların zararlı olup olmadığı konusunda estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahı uzmanı op. Dr. Bülent cihantimur açıklamalarda bulundu.

Bugün dünya üzerinde en fazlaca meydana getirilen güzel duyu cerrahi müdahalelerden birisi olan meme büyütme operasyonları, göğüslere yerleştirilen silikon esaslı protezlerle yapılıyor. Göğüslere konulan bu maddenin (silikonun) zararlı olup olmadığı mevzusunda güzel duyu plastik ve rekonstrüktif cerrahı uzmanı op. Dr. Bülent cihantimur açıklamalarda bulunmuş oldu.

Göğüslerin hanımın güzel duyu duruşuna çok önemli katkılar sağladığını söyleyen op. Dr. Bülent cihantimur” çoğu kadın göğüslerinin bir yahut 2 cup daha büyük olması için meme efsuntme operasyonlarına başvuruyorlar. Meme büyütme için en çok kullanılan yöntem bölgeye silikon protez yerleştirilmesidir. Operasyon sonrası fiziksel değişimlerine ayrıca, psikolojik olarak da kendilerini çok daha iyi hissettiklerini, özgüvenlerinin eskiye göre çok daha çok bulunmuş olduğunu dile getirirler. Hastalarımızın en fazlaca sorduğu sorular arasında ise, yerleştirilen bu silikon protezlerin (maddenin) herhangi bir zararı olup olmadığıdır” dedi.

“meme büyütme 1800’lü senelerden beri yapılıyor”

“meme efsuntme primitif düzeyde de olsa yaklaşık olarak 1800’lü yıllardan bu yana meydana getirilen bir işlem. Geçtiğimiz bu yıllar süresince geliştirilen materyaller komplikasyon riskini yok eden, bedene uyumlu maddelerin bulunmasıyla bugün geldiğimiz noktada çok iyi neticelerin katılımını sağlıyor” diyen cihantimur, silikon protezler ile alakalı bilgiler verdi: “ silikon protezler ise 1960’lardan bu yana meme büyütme ameliyatında kullanılıyor. Doğada kum ve ya kristallerin arasında bulunan maddeden üretilirler, laboratuvar ortamında işlemden geçerek bugün kullandığımız forma ulaşırlar. Bedene herhangi bir ziyanının olmadığını, yıllar içinde başka bir şekle ve ya zararlı bir maddeye dönüşmeden kalabildiğini (durabildiğini) biliyoruz. Silikon aslına bakarsan doğala en yakın halde olduğundan bugün çoğu ilacında arasında kullanılan bir maddedir.”

Silikon ölçünüze doktorunuzla karar verin

Silikon protezlerin herhangi bir zararı olmadığını vurguladıktan hemen sonra ölçüler konusuna değinen op. Dr. Bülent cihantimur, meme büyütme için kullanılan silikon protez ölçüsüne dikkat etmek gerektiğini söyledi:” bedenimiz bir tüm ve bu bütüne uyum sağlayan bir meme ölçüsü, en estetik duruşu elde edecektir. O sebeple, gereğinden fazla bir meme efsunklüğü istemek bu harmoniyi bozacaktır. Silikon protezin efsunklüğü konusunda doktorunuzun fikirlerine ne olursa olsun kulak vermelisiniz. Bedeninize en fazlaca uyan ölçü konusunda size yardımcı olacaktır”.


Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes