Google Daydream VR Tanıtıldı!

Google Daydream VR Tanıtıldı!

   Teknoloji dünyasının en önemli etkinliklerinden birisi olan Google I/O 2016'da Daydream ile yeni sanal gerçeklik platformunu duyurdu. İşte Google Daydream hakkındaki tüm merak edilenler!



İşte Google Daydream!


Google Cardboard’a kıyasla çok daha gelişmiş bir sanal gerçeklik deneyimi sunacak olan Daydream, Google’ın en son Android sürümü içerisinde konumlandırılan VR Modu sayesinde yepyeni bir deneyim sunacak.
Neredeyse her telefon ile çalışan Google Cardboard’un aksine üzerinde bulundurduğu özel sensörler ve ekranlar nedeniyle sadece yeni telefonlar ile birlikçe çalışacak olan Daydream, Android N sonrası birçok cihaz ile çalışabilecek.

VR Modu ile uygulamaların kullanılması için özel bir arayüz sunanDaydream için ayrıca YouTube, Street View, Google Play Store Filmler ve Fotoğraflar’a ek olarak Ubisoft ve Electronic Arts gibi oyun şirketleri de Daydream Moduna özel uygulamalar geliştirmiş.
Daydream kullanmak içinse yeni nesil bir telefona ek olarak Google’ın bugün görücüye çıkarttığı yeni VR setine ihtiyaç duyuluyor.

Bu sete dair çok fazla detay verilmezken standart bir sanal gerçeklik gözlüğünü andıran başlık ve kontrolcüsüne ait bir render görüntüsü paylaşıldı.

Akıllara Samsung Gear VR ürününü getiren Google Daydream, Gear VR karşısında dişli bir rakip olacak gibi gözüküyor.
Bu sonbaharda satışa çıkacak olan Daydream, Google Cardboard içinse büyük ihtimalle son olmayacak. Zira daha geçtiğimiz günlerde iOS içinYouTube uygulamasını güncelleyen Google, Cardboard’a destek vermesiyle bu ihtimali güçlendirdi.
Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes