Skychain

    Skychain - Sağlık İçin Yaratılmış Bir Blockchain




Daha önce sağlık projeleri ile ilgili yazılar yazdım, çünkü blockchain'in sağlıkta devrim yaratabileceğini öngören bir fikir var ve ben de açıkçası bu düşünceye katılmadan edemiyorum. Blockchain'in değiştirilemez şeffaf ve müdahele edilemez yapısı bir çok sektör için olduğu benzer biçimde sağlık sektörü için de tam anlamıyla bir biçilmiş kaftan. Ancak diğer sektörlerdeki gelişim olmasa da olabilecekken sıhhat alanında meydana getirilen bir gelişim dünyada yaşayan herkes için büyük bir ilerleme anlamı taşıyacaktır.

Şu ana kadar yazdığım sıhhat ile ilgili icolarda en büyük noksan olarak görmüş olduğum konu kendi blockchain'lerinin olmamasıydı. Ethereum ağına bağlı kalarak iyi mi bir devrim yaratabileceklerine kararlı olamamıştım. Nitekim Skychain bu mevzuda kendi blockchain'ini meydana getirecek olan sağlık ile ilgili ilk ico. Ethereum ağı hakkaten çok gelişmiş ve iyi bir ağ bunu tamamımız biliyor ve kabul ediyoruz sadece bunu şöyle düşünün, en iyi mağazadan almış olduğunız gömlek bile sizin üzerinize dikilecek bir gömlek kadar sizin ihtiyacınıza yanıt vermeyecektir. O nedenle bir başka blockchain üzerinde token yaratmak yerine kendi blockchain'ini oluşturan Skychain bu mevzuda gaslıme çok daha ciddi gözüküyor.

Yarattıkları blockchain'de pos ile madencilik mümkün ve ek olarak Masternode'lar mevcut olacak. Daha önce hiç bahsetme şansını yaşamadığım Masternode'dan birazcık bahsetmek istiyorum. Masternode belli bir miktar coin cüzdanda bırakarak (genelde çok ciddi bir miktar oluyor bu) hem ağın blok ödüllerini paylaşmanıza bununla birlikte aktarma ücretlerinden eylemsiz gelir elde etmenizi sağlayan bir sistem.  Ne kadar az Masternode varsa o kadar çok kazanıyor Masternode sahibi, sadece Masternode'lar arttıkça coinin değeri artıyor dolayısıyla bu sefer de elindeki coinlerinin kıymeti artıyor, kısaca her şekilde kazanıyor Masternode sahibi. Bunun için Bilgisayarınızı 7/24 açık tutmanız ve ek olarak gerekli rakamın altına coinlerinizi indirmemeniz gerekiyor. Skychain masternode'u kurabilmeniz için lüzumlu olan coin sayısı da 100.000 adet olarak belirlenmiş, şu anki ico fiyatına göre 95.000$ gibi bir parayı buraya bağlamanız gerekiyor.

Skychain'in fakatçlarından ve çözmeyi planladığı problemlerden en büyüğü senede sıhhat sektöründen kaynaklanan 10 milyon erken ölümü engellemek. Oluşturmakta oldukları suni Zeka, çok yüksek oranda doğru teşhis gerçekleştirerek bunu başarmaya çalışacak. Örnek olarak %69 oranla doktorların erken akciğer kanseri teşhisini kaçırmalarını örnek gösteriyorlar. Açıkçası %69 kabul edilebilecek bir oranın çok daha üzerinde. Yapay zeka ile bu sayıların dramatik bir şekilde düşebileceğine inançları tam. Buna dair bir örnek gösterebilmek için bir de doktorlar ile suni zeka arasında bir teşhis koyma müsabakası yapmışlar. Videoda bilgilerinı izleyebileceğiniz mücadeleyi suni zeka kazanmış.




Yüzlerce kontrol sonucu, x-ray, mr, tomorgrofi gibi sonuçlardan gelen dataları, sonuçları detayları tarayıp öğrenecek ve her geçen gün daha da gelişerek daha doğru teşhis koyabilecek bir sistem oluşturuyorlar. Pos ağı olacağından dolayı coinlerinin faizini kazanmaya çalışan her bilgisayarın gücünü kullanabilecek, kendi sağlık geçmişini, sonuçlarını sisteme yükleyeni coinleri ile ödüllendirecek bir sistem. Coinleri de yapay zekasının kullanımı için ödeme fakatçlı alacaklar. Şöyle düşünün bir hastane tüm testleri önce yapay Zeka'nın sisteminden geçirmek istemesi hainde ciddi bir ödeme yapması gerekecek. Bunun ödemesi de skychain blockchaininin coinleri ile gerleştirilecek.
Genel olarak baktığmızda sağlıkta devrim yaratabilecek bir şey blockchain. Skychain sağlıkta teşhis alanındaki problemlerı suni Zeka ile çözmek amacında. Ethereum veya bir başka blockchain kullanıp işin basitına kaçmaktansa kendi blockchain'lerini kullanmaları vizyonlarındaki ciddiyeti gösteriyor. Umarım başarılı olurlar ve teşhiste yaşanan problemlerın bir ihtimal tüm bunlarnı elimine edemeseler de ciddi bir iyileştirmeye yol açarlar.



Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes