Nar Çayı Nasıl Yapılır?

Nar Çayı

Narın başlıca faydaları, tansiyonu düşürmesi ve buna bağlı olarak kalp sağlığını korumasıdır. Ancak narın sağlığımıza faydaları sadece bunlarla sınırlı değil.
Özellikle kış aylarında, vücudunuzu hastalıklara karşı güçlendirmek için, C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyveyi tüketebilirsiniz. 1 adet nar, günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılar.


Aynı zamanda demir, kalsiyum, E vitamini, K vitamini, tiamin, riboflavin, B6 vitamini, folat, fosfor, çinko, bakır ve bol miktarda manganez içerir. Narın bu faydalarından, kış aylarında nar çayı içerek yararlanabilirsiniz.
  • Antioksidandır
  • Tansiyonu düşürür
  • Vücudu toksinlerden temizler
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Sakinleştirici etkisi vardır
  • Menopoz belirtilerini hafifletir
  • Eklem ağrılarına iyi gelir
  • Yüksek oramda C vitamini içerir
  • Fosfor bakımından zengindir
  • Enfeksiyonlu hastalıklara iyi gelir
  • Antioksidan etkisiyle kansere karşı koruma sağlar
  • Yüksek K vitamini ile kemik yoğunluğunu korur

Nar Çayı Nasıl Yapılır?

Ben, nar çayını taze sıktığım nar suyuyla hazırlıyorum. Hazır olarak satılan nar sularının besin değeri önemli oranda düşüyor ve koruyucu kimyasallar içeriyor. Narın suyunu sıkmak için, önce nar çekirdeklerini kabuğundan ayırın. Bunu yaparken nar çekirdeklerinin etrafa saçılmaması için bir tencereyi su ile doldurun ve çekirdekleri suyun içinde ayırın. Böylece ayırdığınız çekirdekler suyun dibine iner. Ayırdığınız kabukları atmayın çünkü aşağıda nar kabuklarıyla yapabileceğiniz bir diğer çay tarifi bulacaksınız.
Nar suyunu çıkarabilmek için bir katı meyve sıkacağına veya blendıra ihtiyacınız var. Katı meyve sıkacağı posayı ayırdığı için ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok ancak blendır kullandıysanız bir tülbentle nar suyunu süzün ve posayı ayırın. Tüm bunlar kulağa karışık bir işlemmiş gibi gelebilir ancak nar suyunu elde etmeniz 5 dakikadan uzun sürmeyecektir.
Nar suyumuz hazır olduğuna göre çayımızı demleyebiliriz. Nar suyu çoğu bitkiyle gayet iyi gider ve normal olarak kullandığınız çaya lezzet verir. Sakinleştirici bir çay hazırlamak istiyorsanız narla birlikte papatya veya melisa çayı kullanabilirsiniz. Enerji veren ve antioksidan etkisi kuvvetli bir çay isterseniz yeşil çayla karıştırabilirsiniz. Her zaman kullandığınız çayı damak tadınıza göre demledikten sonra taze sıkılmış nar suyundan ekleyerek karıştırabilirsiniz. Ben 1 büyük kupa bitki çayı için 2 yemek kaşığı nar suyu kullanıyorum. Kışın vücut direncini arttırmak ve varsa öksürüğü hafifletmek için çayınıza 1 çay kaşığı organik bal eklemenizi tavsiye derim. Kalan nar suyunu buzdolabında 1 gün muhafaza edebilirsiniz.


Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes