Kredi Masraflarınızı Geri Alın

Kredilerin dosya harcamaları geri alınabilir mi(ödenir mi)?




Yeni düzenlemeler ile bankalara ödediğiniz kredi dosya masrafları geriye istek edebiliyorsunuz.

Son dönemde pek çok şahıs nakit gereksinimlarını giderebilmek için bankaların sunduğu kredi imkanlarından kullanıyor. Bankalar ise bu kredilerini müşterilerine sunarken bununla birlikte dosya giderı adı altında ek bir ücreti de almaktadırlar. Ancak müşterilerden bu konuda gelen olumsuz geri dönüşler kredi dosya harcamalarının geri ödenmesi ile alakalı bazı çalışmaların başlatılmasına yol açmıştı. Insanların çeşitli bankalardan aldıkları kredilerin dosya harcamaları yapılan son çalışmalar ile beraber artık geriye ödenebiliyor.

Bankalardan almış olduğunız kredilerin dosya harcamalarını alabilmek istiyorsanız bazı noktalara da dikkat etmeniz gerekebiliyor. Kişiler aldıkları kredilerin dosya masraflarını bankalardan talep ettikleri zaman çoğu zaman hayır yanıtı ile karşılaşırlar. Hayır tanıtını almış olduğunız takdirde eski dönemlerde tüketici yargıcı heyetlerine talepte bulunmanız gerekiyordu. Yeni gelen değişimler ile birlikte artık bankaya herhangi bir talepte bulunmadan direkt tüketici yargıcı heyetine başvuru yapabiliyorsunuz.

Tüketici yargıcı heyeti 2200 tl ve altında olan kredi dosya masraflarını bankalardan geriye alabilmektedir. Fakat 2200 tl ve üzerindeki kredi dosya masraflarını geri alabilmek için hukok bürosu tarafınca mahkemeye başvurmanız gerekebilir. Bu noktada artık kredi dosya masraflarını özetle tüketici yargıcı heyetine direkt başvurarak geri alabileceğinizi kolaylıkla söyleyebiliriz.
Krediye ait dekontlar gerekli mi?

Peki bu vakitç nasıl işliyor? Ilk olarak hangi bankadan kredi aldıysanız alakalı bankadan işlem yapıldığına dair olan dekontları elde etmeniz gerekiyor. Dekontlarda önemli olan nokta ise dosya harcamasının verildiğine ve bu masrafın miktarına ilişkin olan detayların yer almasıdır. Eğer bu tür bir dekont yada yasal belge elinizde değil ise telaş yapmanıza gerek yok. Bankaya başvuru yaparak kredi sözleşmesinin evraklarını ve sizden istenen dosya harcamalarını yayınlayan dekontları yeniden istek edebilirsiniz. Bu tür belgeleri ve dekontları alabilmek için ise bankaya herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmamıştır. Bu işlemleri tamamlamış olduktan sonra dilekçenizi oluşturarak tüketici hakem heyetine yada tüketici mahkemesine müracaat yapabilirsiniz.

Bazı bankaların dosya masrafları mevzusunda müşterilerini mahkemeye verdikleri de günümüzde yaşanan olaylar arasında yer alabiliyor. Yargıcı heyetinin sizi haklı bulmasına rağmen bankanın sizi mahkemeye verdiği durumlarda yapmanız ihtiyaç duyulan tek şey mahkeme yazsıcaklıkna mukabil olarak bir “müdafaa istekçesi” hazırlamanız olacaktır. Istekçenizi eksiksiz bir şekilde hazırladıktan sonrasında ortalama olarak 2 ile 3 ay gibi bir süre içerisinde mahkeme sonuçlanacaktır. örnek istekçenizi hazırlayabilmek için web üzerinde bu tür dilekçelerin örneklerini araştırabilir ve size müsait olanını basit bir halde bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes