Konut Kredisi Katılım Bankasından mı Bankadan mı Alınmalı?

Konut Kredisi Katılım Bankasından mı Bankadan mı Alınmalı?

konut kredisi-duslerbulutu.com

Konut kredisi almayı düşünüyorsanız normal bankalar ile katılım bankaları arasındaki detayları da öğrenmenizde yarar var.

Nakit ihtiyacınızı karşılayabilmek, yeni bir araç yada konut sahibi olabilmek istiyorsanız bankalar tarafınca gösterilmekte olan kredilerden yararlanmayı deneyebilirsiniz. Eski dönemlerde klasik bankaların sunduğu bu hizmetler artık katılım bankası adında olan faizsiz sistemi benimsemiş olan bankalar tarafından da sunulmaktadır.

Katılım bankaları klasik bankalarda olduğu gibi müşterilerinin tüm bunlarna araç, konut ve ihtiyaç kredileri sunmaktadırlar. Fakat katılım bankaları kredi isminde ufak bir değişim yaparak bu krediyi “Finansman” olarak sunarlar. Düzgüsel banka kredileri ile katılım bankaları kredisi arasındaki farklara gelin beraber göz atalım.

Bu farkları ele almadan önce ilk başlarda normal ve katılım bankalarının hangi türde faaliyette olduklarına göz atılması gerekiyor. Klasik olarak hizmet vermekte olan bankalara herhangi bir sebepten dolayı kredi başvurusu icra ettiğinız süre bankanız sizlere aylık olarak ödenecek olan faiz tutarını, kredi harcamalarını ve aylık tutar bilgilerini sunar. Bu bilgiler ışığında eğer kabul ederseniz bankadan kredi alabilirsiniz. Faiz sistemi de klasik bankalarda mevcuttur.

Katılım Bankasının Farkı Nedir?

Katılım bankalarında ise finansman desteği sağlanırken faiz yerine kar payı ve komisyon ücretleri göz önünde bulundurulur. Satın almayı planladığınüz konutun gerçek meblağı üzerine katılım bankası tarafından belirli bir oranda kar oranı ve komisyon ücreti eklenmiş olur. Böylelikle konutun satın alınması sağlanır.

İki bankada konut kredilerinde finansman desteğini sağlarken aralarındaki tek ve en büyük fark konutun satın alım şeklinde meydana gelmektedir. Düzgüsel bir banka ile alacağınız konutu kullandığınız krediden sonra gidip kendiniz satın alabilirsiniz. Sadece katılım bankası kredileri ile konut satın almak arzu ettiğiniz süre banka  sizin adınıza o konutu satın almaktadır.

Normal bankaların katılım bankalarına gore avantajlı olduğu noktalar da mevcuttur. Faiz oranları, komisyon ve kar payları bazı durumlarda düzgüsel bankaların faiz oranlarından daha yüksek olabilmektedir. Bu durumda konut satın alımı için krediye ihtiyacınız olduğu vakit detaylı bir halde bankaların tüm kredi seçeneklerini araştırmanızı sizlere tavsiye ediyoruz.

Ülkemizde hizmet vermekte olan düzgüsel bankaların ve katılım bankalarının web şubelerini veya size en yakın olan şubelerini ziyaret ederek konut kredileri arasından kendi bütçenize en uygun olanını alabilir ve hayalinizdeki yeni evinize kavuşabilirsiniz. Faiz oranlarını hesaplarken bununla beraber kredi ve dosya harcamaı şeklinde ek ücret gerektiren hususları da göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes