Kök hücre ile gençleşme umudu

Kök hücre ile gençleşme umudu


Kök Hücre ile Güzelleşmede ve gençleşmede yepyeni bir umut hayata merhaba dedi

Yağ enjeksiyonu, son yıllarda adını fazlaca duyduğumuz, ferdin kendi vücudundan alınan yağların bazı işlemlerden geçirilerek, sorunlu bölgelerle enjekte edilme yöntemidir.

Cihantimur yağ aktarma sistemi ise (kök hücre), klasik yağ enjeksiyonlarından farklı olarak, hücre yenileyici özelliği ile ameliyatsız güzelleşmek isteyenlere daha kalıcı ve canlı bir konfor sağlıyor, özetlemek gerekirse yöresel yağlanma baş tacı ediliyor.

Yağ enjeksiyonu bugün sadece yerçekimi ve yılların etkisiyle oluşan yüz bölgesi sorunlarında değil, gövde (vücut) üzerinde form kaybı yaşayan, diriliğini ve canlılığını kaybeden her alana uygulanabiliyor. Estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı op. Dr. Bülent cihantimur, soyadıyla anılan tekniğin teferruatını anlattı: ” cihantimur yağ geçirme sistemi, diğer yağ dolgu işlemlerine nazaran daha kalıcıdır. Ferdin kendi bedeninden, özellikle yöresel yağlanma alanlarından almış olduğumız yağ hücrelerini (Kök Hücreleri), kapalı lipokid sistemiyle biriktiriyor ve daha sonra tatbik yaptığımız alana enjekte ediyoruz. Kök hücreden zenginleştirilmiş yağ dokusu, bu sistem yardımıyla canlı kalarak, transfer edilen alana ve dokulara çok daha iyi ahenk sağlıyor. Dokununca organik bir his veriyor ve canlılık nispetı çok daha fazla olan kök hücreler, uygulanan yerde gelişimini devam ettiriyor. Ayrıca hasta bu sayede yöresel yağlanmadan da kurtulmuş oluyor” dedi.

Cihantimur yağ geçirme sistemi ve kök hücre

Ameliyatsız, kesisiz bir tatbik olan cihantimur yağ aktarma sisteminin lokal anestezi yada hafif uyku veren sedasyon anestezi altında yapıldığını söyleyen op. Dr. Bülent cihantimur, ince uçlu iğneler vesilesiyle yapılan işlemin, uygulama alanına göre yaklaşık otuz dakika içinde tatbik edildiğini söyledi: “ bazı yağ hücreleri dokuya uyum sağlayamadığı için vücuttan atılır. Dolayısıyla enjekte edilen kök hücrelerin %20- 30 ‘u civarında kayıp olur. Cihantimur yağ aktarma sisteminde kök hücreler canlı kaldığı için bu kayıpları yaşamıyoruz ve çok daha fazla canlı (dinamik) doku toplayabiliyoruz” diyen op. Dr. Bülent cihantimur, “ yüze aşırı yağ enjeksiyonu yapılması çirkin, organik olmayan görüntülere, şişkinliğe sebep oluyor, çünkü bunun için deneyimli, ince işçilik icra eden doktorları tercih etmeni öneriyorum” ifadesinde bulundu. 

Yöresel yağlanmaya son

Sadece güzel duyu international kliniklerinde uygulanan cihantimur yağ geçirme sistemi, yüz germe, meme büyütme, çarpık bacak düzeltme, kaza sonrası deformiteleri yok etme, kalça kaldırma ve dudak kalınlaştırmada da tercih ediliyor.

Kök hücre haricinde ki diğer estetik yazılarımıza da göz atmak için tıklayınız.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes