Meme estetiğinde nelere dikkat edilmeli? (1)

Meme estetiğinde nelere dikkat edilmeli?




Plastik & rekonstrüktif cerrahi uzmanı op. Dr. Tevfik şatır, meme estetiği öncesinde, karar aşamasında ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.




Göğüs güzelliği hanımlarda özgüveni artıran en önemli güzel duyu öğelerin başlangıcında geliyor. Buna bağlı olarak da meme estetiği ameliyatları, kadınların estetik operasyonlarda ilk tercihlerinden oluyor. Plastik & rekonstrüktif cerrahi uzmanı op. Dr. Tevfik şatır, meme estetiği öncesinde, karar aşamasında ve daha sonra dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.



Meme efsuntme ameliyatı kadınları en sevinçli eden plastik cerrahi ameliyatlarının başında geliyor. Bu ameliyat, küçük göğüslü, göğüs asimetrisi özetlemek gerekirse birisi diğerinden daha efsunk olması, kilogram kaybı benzer biçimde nedenlerle göğüslerinde deformasyona uğramış olan kadınlar tarafından talep ediliyor. Plastik cerrahi uygulamaları ile memelerin dolgunluğu artırılabiliyor, simetrisi düzeltilebiliyor, doğum sonrası kaybedilen meme dokusu ve kütlesi düzeltilebiliyor.

Meme büyütme ameliyatlarının memelerin durumuna ve hastanın tercihine nazaran birden fazla yöntemle yapılabildiğini belirten op. Dr. Tevfik şatır, “meme efsuntme ameliyatlarında meme implantı kullanılabilir, bireyin kendi yağı arıtma işleminden geçirilerek yağ transferi yapılabilir yahut dolgu enjeksiyonları kullanılabilir. Plastik cerrah memelerin durumuna ve hastanın tercihine gore hangi tekniğin daha uygun bulunmuş olduğunu belirler ve ameliyatı ona göre planlar” dedi.

En iyi sonuç için ülkü meme boyutu hesaplanmalı

Meme efsunltme-küçültme ameliyatlarında en doğal neticelara erişebilmek için ülkü meme boyutuna ulaşılması icap ettiğini ifade eden op. Dr. Tevfik şatır, ideal meme boyutunun kişilere bakılırsa değişiklıklar gösterdiğini ve operasyonun da buna nazaran yapılması icap ettiğinin altını çizdi. Op. Dr. Tevfik şatır, “ülkü meme efsunklüğü bireyin boy, kg ve genel vücut yapısı göz önüne alınarak hesaplanır. Meme efsunklüğü; göğüs kafesi, omuz ve boyunla uyumlu olmalı. Bireyin boyunun uzunluğu, göğüs kafesi şeklinin dar veya geniş olması, var olan göğüs dokusunun efsunklüğü şeklinde faktörler de hesaplama esnasında göz önünde bulunur. Meme boyutu hesaplanırken fakatç taşınması rahat, vücudun genel olarak uyumlu, doğal gözüken göğüs boyutuna ulaşmaktır” şeklinde konuştu.

Sarkık göğüsler için dikleştirme ameliyatı şart!

Meme efsuntme estetiği ile göğüslerdeki sarkıklığın giderilemeyeceği mevzusunda uyarmada bulunan op. Dr. Tevfik şatır, “şayet göğüslerin hacmi yerinde fakat sarkık duruyorsa yalnızca meme dikleştirme ameliyatı yapılması yeterli olabilir. Sadece hem hacim kaybı bununla beraber sarkma varsa o zaman meme büyütme ile birlikte meme dikleştirme ameliyatı da yapılması icap eder. Günümüzde plastik cerrahların çoğu genellikle iki operasyon aynı anda yapmayı tercih ediyor” diye konuştu.

Iyileşme süresi kişilere göre değişebilir

Ameliyat sonrası iyileşme süresinin kişilerin ömür tarzına ve operasyonda kullanılan yönteme gore değişebildiğini de belirten op. Dr. Tevfik şatır, “ameliyat olan bireyin genel esenlik durumu, uygulanan teknik, alkol ve sigara kullanımı şeklinde bireyin genel yaşam tarzı ve tekrar cerrahın verdiği tavsiyelere sağladığı uyuma bakılırsa değişiklıklar gösterebiliyor. örneğin meme implantının göğüs kasının dibine ya da üstüne konulması yada cerrahi kesinin yapıldığı yer şeklinde faktörler de iyileşme süresinde etkili rol oynar” dedi.

Kişilere özgüven kazanmıştırrıyor

Daha güzel göğüslere sahip olmanın yalnızca estetik açıdan değil psikolojik açıdan da örutubet taşımış olduğunı kaydeden op. Dr. Tevfik şatır, “minik meme, çok büyük meme, sarkık meme veya düşük memeye haiz olma, kadının psikolojik ve cinsi ömürını negatif olarak etkileyen faktörlerden biridir. Bu gibi durumlarla karşı karşıya olan hanımefendiler, itimat duygularını kaybetmenin yanı sıra, aileleri, eşleri ve çevreleri ile iyi ilişkiler kurmakta da oldukca zorlanmakta ve de üzgün bireyler olmaktadırlar. Bayanların daha iyi ve daha çekici bir manzara kazanması özgüvenlerinin de artmasını sağlıyor” ifadelerinde bulundu.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes