DuckDuckGo Nedir - DuckDuckGo Ne İşe Yarar - DuckDuckGo.com

DuckDuckGo Nedir - DuckDuckGo Ne İşe Yarar - DuckDuckGo.com - DuckDuckGo Nasıl Girilir - DuckDuckGo Özellikleri - DuckDuckGo Google Karşılaştırması


DuckDuckGo nedir?

DuckDuckGo bir arama motorudur. Google'a da benzeyen bir yapısı vardır. Ancak; gizliliğe saygı gösterir ve arama sonuçlarınızı kaydetmez.


DuckDuckGo, arama sonuçlarının üzerinde gösterdiği kırmızı kutucukta ne aradığınızı tahmin etmeye çalışıyor. Site bunu yapmak için Wikipedia ve Wolfram Alpha'dan bilgilere başvuruyor. 


DuckDuckGo, spam sonuçları da filtrelediğini iddia ediyor. 'Bang search' adındaki faydalı özellik sayesinde ise, bir sitenin kendi arama motorunu kullanarak arama yapmanız mümkün oluyor. 

Örneğin: Wikipedia (aramanız) biçiminde yapacağınız bir arama ile, Wikipedia'nın kendi arama özelliğini kullanabilirsiniz. Mevcut 'bang' anahtar sözcüklerinin listesi, bu sayfada bulunuyor. 

Çoğunuzun dikkatini çekmiştir. Google üzerinde bir ürün araması yaptığınızda, örneğin bir cep telefonu aradığınızda, daha sonra girdiğiniz web sitelerinde bu ürün otomatik olarak karşınıza çıkar. Google yapılan her aramayı kayıt altına alır ve bilgisayarınıza çerez denen küçük dosyalar gönderir.  
Bu sayede Google sizi takip eder ve size özel reklamlar görünmesini sağlar.  Internette gördüğünüz pek çok reklam Google reklam ağından gelmektedir.
Duckduckgo size ait hiç bir veriyi saklamaz. Arama geçmişinizi saklamaz. Böylelikle gizliliğiniz sağlanmış olur.
Duckduckgo arama motoruna buradan ulaşabilirsiniz: https://duckduckgo.com/
Duckduckgo  ayrıca Google Chrome eklentisine sahiptir.  Chrome eklentisini yükleyerek Duckduckgo'yu varsayılan arama moturunuz geline getirebilirsiniz.Duckduckgo Chrome eklentisini buradan indirebilirsiniz.
Duckduckgo açık kaynaklı geliştirilen bir sistem. İnternette gizliliğine önem veren herkesin kullanabileceği güzel bir arama motoru.
DuckDuckGo, Google kullanıcıları için çok büyük bir yenilik getirmese de, Google'ı, Yahoo'yu ve Bing'i sevmeyenler için iyi bir seçenek olabilir.




Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes