Cardstack Token - Cardstack Coin

Cardstack - Merkezsiz İnternet Katmanı




Bu yazımı diğer projelerden oldukça farklı olan ve ayrıca çok da beğendiğim Cardstack'e ayırdım. Cardstack kurucusu amaçlarını şu şekilde tanımlıyor, "İnterneti merkezsizleştirmek istiyorsak, blockchain için birleşmiş deneyim katmanı oluşturmalıyız." Bu düşünceye yönelik olarak geliştirdikleri Cardstack, tüm merkezsiz programları geliştiricilere tarafından ulaşılabilir kılarak, gerçek ve doğru bir merkezsiz uygulama yaratılma süresini oldukça kısaltıyor. Bununla birlikte eski ve yeni merkezsiz programları aynı katmanda toplayarak, kullanıcılar için çok daha rahat ve iyi bir deneyim sağlanmasının yolunu açıyor.

Cardstack blockchain'i tüm nüfus için ölçeklendirerek kullanılabilir kılan, merkezsiz bir yazılım ekosistemi kurarak şu anda mevcut digital devlere kafa tutabilecek bir sistem kurmayı planlıyor. Açıkçası mevcut sdk'lara göre (yazılım geliştirme kiti) daha hızlı, merkezsiz, kolay ve kullanışlı bir sistem hedefleri var ve bu hedeflerini gerçekleştirebilecek bir ekipleri de mevcut.

Kullanıcılar için artıları, merkezsiz ve bulut yazılımlarını bir arada kullanmalarına izin vermesi, Cardstack merkezi ile çok daha iyi, yeni iş akışı ve yazılım karışımları oluşturması, sadece card tokenı kullanarak tüm bu işlemleri gerçekleştirebilmesi ve bunları yaparken hiç bir ekstra kripto bilgisine ihtiyaç duymamaları sayılabilir.

Geliştiriciler için ise, yazılım geliştirme kitleri ile, güçlü güzel ve kullanışlı yazılımlar üretmelerine yardımcı olması, tamamen açık yazılımlar oluşturması ve card tokenlar ile emeklerinin haklarını düzgün bir şekilde alabilmeleri sayılabilir.



Açıkçası oldukça ümit verdiği kadar teknik de bir proje. Elimden gelebildiğince sadeleştirerek anlatmaya çalışsam bile başaramadığım kısımlar olabileceğini düşünüyorum. Potansiyelli bir proje ve dikkate almakta fayda var. Şu an için ico tarihi tam belli değil. 2018 ilk çeyreğinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Şu anda whitelist süreci yeni başladı, buradan katılabilirsiniz https://cardstack.com/whitelist . Genelde bu kalitedeki projeler sadece whitelist'e katılanlara satıp, sonradan geleceklere satacak tokenı kalmayanlardan oluşuyor. O nedenle almak istiyorsanız kapanmadan whitelist'e katılmanızı tavsiye ederim, diğer bir yöntem de aşağıda linkini koyacağım ödül başlıklarına göz atmak olabilir.

Sonuç olarak beğendiğim ve uzun vadede başarıya ulaşabileceğini düşündüğüm bir proje. Ayrıca ne kadar merkezsiz iyi yazılım demek o kadar çok kişinin kripto dünyasına daha rahat ulaşması demektir. Daha çok insan daha çok talep ve dolayısıyla mevcut piyasanın daha değerli olması anlamına gelir. Sırf bu yüzden cardstack gibi projeleri çok önemli buluyorum.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes