Yeşil
çay ve siyah çay içinde bulunan “tanenler” gıdalar yoluyla alınan
demirin vücut tarafından emilmesini olumsuz yönde etkileyebilir.
Düzenli
olarak çay içmenin demir eksikliğine yol açıp açmadığı konusunda
yapılan araştırmalar, kontrollü çay tüketiminin demir oranında bir
değişikliğe yol açmadığını ancak günde 4-5 bardaktan fazla çay
tüketmenin demir seviyesini düşürebileceğini ortaya koymaktadır.
Demir
seviyesi normal kişilerde, çayın demir seviyesi üzerindeki etkisi daha
azken, halihazırda demir eksikliği yaşayanlarda daha fazla etkiye yol
açabilmektedir.
Uzmanlar,
düzenli olarak çay içenlere, çayın demir üzerindeki olumsuz etkisini
azalmak için, demirin vücut tarafından emilmesini arttıran C vitamini
bakımından zengin meyveleri tüketmelerini tavsiye etmektedir.
Yorum Gönder