Kredi Notu Neye Göre Hesaplanır? Kredi Notu Nasıl Hesaplanır?

Kredi Notu Ne Göre Hesaplanır? Kredi Notu Nasıl Hesaplanır?




Bir kişinin kredi almak için yeterli olup olmaması neye göre hesaplanır?

Kredi not neye nazaran ve nasil hesaplanir?
Bankaların her ihtiyaca yönelik sunduğu onlarca farklı kredi paketi olduğunu biliyoruz. Fakat bu kadar çok kredi çeşidi bulunmasına rağmen aslına bakarsak bankadan kredi almak çok da kolay bir iş değil. Bankalar müşterilerine kredi vermeden önce bu parayı sözleşmedeki maddelere uygun olarak geri alıp alamayacaklarını bilmek isterler. Bu duruma kolaylık sağlaması açısından da kredi notu sistemi geliştirilmiştir.
Kredi notu bir bireyin banka ile olan tüm ilişkilerinin gözden geçirilmesiyle ve çeşitli öteki kıstaslarla oluşturulur. Kredi notunuz ne kadar yüksekse bankanızın size kredi verme ihtimali de o denli yükselir. Kredi notunuz hesaplanırken göz önünde bulundurulan faktörlerden bir tanesi yaştır. Yasalar gereği 18 yaş altında olan kimseler yetişkin sayılmadıkları için kredi alamazlar. Ama ancak erişkin olmayanlar değil, bankalar 65 yaşın üzerindekilere de kredi vermeye pek sıcak bakmazlar. Aylık geliriniz de kredi notunuzu etkileyen önemli unsurlardan birisidir. Gelirinizin yüksek olması kredi almanızı kolaylaştırır. Yeniden de gelirin kazanılma durumu da kredi notu hesaplamada göz önünde bulundurulur.

Bir önceki işinizde ne kadar süre çalıştığınız ve iş deneyiminiz bankanın örutubet verdiği bir mevzudur. Kendinize ilişkin bir evin olması da kredi notunuzu olumlu etkilerken bankalar bununla yetinmeyip uygar halinizle bile ilgilenir. çünkü sorumluluk sahibi evli bir ferdin evli olmayana nazaran borçlarını ödemede daha disiplinli olacağını varsayarlar. Tamamıın yanı sıra o güne kadar bankalar ile olan ilişkileriniz, kredi kartı ödemeleriniz, çek – senet kayıtlarınız, daha önce başka bankalara borcunuz olup olmadığı şeklinde konuların hepsi kredi almanız için efsunk örutubet arz eden kredi notunuz hesaplanırken bankaların dikkat etmiş olduğu hususlardır.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes