Kredi Kartı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Kredi kartı nedir iyi mi kullanılır ?



Insanoğluın alışverişlerini yaptığı ve bir müddet sonra mağazaya değil de bankaya borçlu olmasını sağlayan ve gmeşhurk ömür içinde milyonlarca şahıs tarafınca nakit para yerine kullanılmakta olan alışveriş aracıdır. Bu kartı insanoğlu bankalardan istek etmektedir. Kimisi maaşına bağlı hesap üzerinden kimisi ise kendi talep ederek kredi kartı sahibi olmaktadır. Birçok banka vardır ve bu bankaların hepsinin birfazlaca kartı bulunmaktadır. şirketlere özel, ticari yerlere özel, kişilere özel kartlar bulunmaktadır. Nasıl bir kart istiyorsanız bankaya bu konuda bilgi vermelisiniz. Size özel kartınız çok kısa sürede ulaşacaktır. Kart limitini banka sizin maaşınıza nazaran belirlemektedir. Eğer çok yüksek geldiyse banka ile bildirişime geçip limit düşürme talebinde bulunabilirsiniz.


Alışveriş yapmış olduğunız mağazalarda kredi kartı kullanmaktasınız. Her bankanın farklı özellikler bulunmaktadır. Kimisi 4 ay taksit yaparken kimisi 12 aya kadar taksitlendirme yapmaktadır. Yapmış olduğunız alışverişleri talep eder alışveriş yaptığınız yerde isterseniz web üzerinden ya da telefonla taksitlendirme yapabilirsiniz. Bazı kartlara taksit yapılabildiği gibi birtakımlarına ise banka mesaj gönderimi yaparak yahut internetten taksitlendirme yapılabilmesini sağlamaktadır. Kredi kartı kullanacağınız zaman hangi bankanın kartının en avantajlı olduğunu incelemelisiniz. Her yerde geçsin kullanabileyim derseniz belirli bankaların kartları size nazaran olacaktır. Taksitlendirmenin çok önemli bulunduğunu düşünmüyorsanız da istediğiniz bankadan alabilirsiniz. Son değişikliklere nazaran bankaların geneli gıda alışverişlerine taksitlendirme yapmamaktadır. Bu nedenle de alışverişleriniz tek çekim olarak yapılacaktır. Hesap kesim tarihi ile son ödeme tarihleri içinde yaklaşık olarak 10 gün vardır. Bu zaman zarfında toplam meblağ ve asgari tutar ödeme olarak size ekstre yansıtılacaktır. Ekstre içinde taksitli alışverişleriniz, tek çekim alışverişleriniz yer alacaktır. Toplam tutarı ödemeniz sizin yararınıza olacaktır.


şayet asgari meblağ ödemesi yapmış olursanız kalan borca gmeşhurk olarak faiz uygulaması yapılacaktır. Bu da sizin yavaş yavaş efsunyen borçlarınız anlamına gelmektedir. Size gelen borcun %25 ile &%30 içinde ödemelerinizi yapmalısınız ve zorunlu koşulmuştur. Asgari meblağı 1 kuruş bile azca ödeseniz kart kullanıma kapatılmaktadır. Siz bilmiyorsanız da alışveriş yaparken karşınıza çıkacaktır. Limitinizin yetmediği uyarısı gelecektir. Alışveriş yaparken de böyle bir durumla yüz yüze kalmak hoş olmayacaktır. Asgari tutarı bile 3 ay ödemediğiniz zaman banka sizi mahkemeye yönlendirmektedir. Artık bankayla değil mahkeme ile muhatap olmak zorunda kalacaksınız. Bundan dolayı icra şeklinde bir vaziyet olmadan da müdahale etmeniz gerekecektir. Borçlarınızın tüm bunlarndan kurtulmak istiyorsanız da kredi kartı taksitlendirmeyöntemlerini kullanabilirsiniz. Küçük olan fiyatlarınızı ödemek için nakit ön ödeme çekebilirsiniz.


Genelde bütün bankalarda yapabileceğiniz bu işlemi birkaç bankada yapamamak tasınız. Bundan dolayı de banka ile mesajşime geçerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kredi çekmek isterseniz de aynı şekilde banka ile şahsen görüşmeniz gerekmektedir. Kendi bankanızla görüşmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Borçlarınızı kapatmanız için size tüketici kredisi verebilirler. şayet kendi bankanız vermezse düşük ürem ve vade oranları olan bankalardan kredi çekme talebinde bulunabilirsiniz. Bunlar haricinde taksitlendirme meydana getiren firmalardan da borçlarınızın kapatılması için kredi isteyebilirsiniz. Firmalar sizden kefil ve senet istememekte sadece kartlarınız ve kimliğiniz ile işlem yapmaktadırlar. Firmalarda bankalar gibi komisyon almaktadır. Bu da bankalara oranla çok daha düşük olmaktadır.


Kredi kartı kullanmaya başlamadan önce nasıl kullanıldığı ve neleri yapmanız ve yapmamanız gerektiğini incelemenizde yarar vardır. ürem oranlarının çok yüksek olduğu günümüzde boşuna ürem ödemek zorunda kalmayın. Masraflarınıza dikkat ettiğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız. Kendi hesabınızı kendiniz tutup ekstrenizle mukayese yapabilirsiniz. Faiz oranlarından dolayı borç altına girmemek için dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde daha büyük borçları başlatabilirsiniz.


10 madde de doğru kredi kartı kullanımı;


1.öncelikle kendinize gerçekten “kredi kartına ihtiyacım var mı” diye sorun. Bu soruya dürüst bir şekilde yanıt vermeniz çok önemli. ödeyemeceğiniz borçlar dibine girmeniz durumunda,negatif kredi notunuzbankaların müracaat sırasında kontrol ettikleri veritabanına eklenecek, bu da ileride yeni bir kredi veya kredi kartı almanıza engel olacaktır.


2.şayet yeni bir kredi kartına ihtiyacınız olduğuna karar verdiyseniz, bankaların şubelerine giderek veyainternetten online biçim doldururakbaşvuru yapın. Başvuruyu şubeden veya web/telefon harici bir müracaat noktasından yapıyorsanız,laflaşmeye imza atmadan önce tüm maddeleri dikkatle okuyunuz. Aşina bulunmadığınız terimlerin anlamlarını ve aklınıza takılan sorularını müşteri temsilcilerine sormaktan çekinmeyin.


3.Bankalarkredi kartı müracaat sonucusorgulamasının internetten yapılmasına çoğu zaman izin vermiyor. Başvurunuzun kabul edilip edilmediğini bankalarıntelefonla sesli yanıt sisteminikullanarak öğrenin.


4.Başvurunuz onaylandıysa kredi kartınız müracaat sırasında belirtmiş olduğunuz adrese gönderilecektir. Eğer telefonla veya internetten başvuru yapmış olduysanız, kredi kartı laflaşmeniz dekurye ile berabergönderilecektir. Laflaşmeyi imzalayıp kuryeye teslim etmeden önce bütün maddeleri okumayı ihmal etmeyin.


5.Kredi kartınızı teslim aldıktan sonra ilk yapmanız gereken şey bankalarıntelefon bankacılığı hattınıarayarak kartınız için birgizyazı kurmak. Sesli cevap sistemini kullanarak veya müşteri temsilcileri vasıtasıyla kredi kartı şifrenizi oluşturun. Oluşturduğunuz şifreyi kendi güvenliğiniz için ezberleyin, hiçbir yere not etmeyin ve her ne koşulda olursa olsun başka biriyle paylaşmaktan kaçının.


6.şifrenizi de aldığınıza gore artık kredi kartınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Kredi kartınızı alışverişleriniz sırasında kasadakipos‘lardan geçirmek suretiyle kullanabilir ve böylecenakit para ödemeden size ayrılan limit dahilinde kredi kullanmışolursunuz. şifrenizle tasdik verdikten sonra alışveriş tutarıkredi kartı limitinizdendüşmüş olur ve alışveriş tamamlanır.


Kredi kartını öteki bir kullanım şekli de, şubelerden veya atm’lerden nakit para çekmektir. Kredi kartıylanakit ön ödemeçekmek,şayet harbiden acele olarak nakit paraya ihtiyacınız varsakullanılması gereken bir yoldur. çünkü nakit para çektiğiniz andan itibaren borcunuzagünlük faizişlemeye başlar.


Yapmış olduğunuz alışveriş tutarı veya çekilen nakit ön ödeme tutarı, kredi kartı limitinizden düşer. Kalan limitle hesap kesim tarihine kadar tekrar alışveriş yapabilir veya nakit ön ödeme çekebilirsiniz.


7.Kredi kartı borcunuz prensipte 30 günlük periyotlarda ödemeniz gerekir. Borcunuzu ödeyebilmeniz için banka, müracaat sırasında belirtmiş olduğunuzhesap kesim tarihigelince adresinizekredi kartı ekstrenizigönderir. Hesap ekstrenizde harcama detaylarınız, dönem borcunuz, asgari ödeme tutarı ve son ödeme zamanı bilgileri bulunur.


Son ödeme tarihine kadartoplam borcunuzu ödemeniz niteliğinde, ek olarak ürem ödemezsiniz.Toplam borcunuzdan asgari ödeme tutarına kadarki aralıktaödeme yapmış olursanız, kalan borcunuza da ciddi oranda bir ürem işlemeye başlayacaktır. Kredi kartının asgari ödeme tutarınız ödemek sözleşme gereği yapılması gerekenyasal bir zorunluluktur. Bu tutarı ödemezsenizgecikme durumuoluşur ve yine etmesi durumunda ileride diğer bankalardan kredi yada kredi kartı almanıza mani olacaknegatif kredi notusicilinize işlenir.


8.Kredi kartı eksteniz elinize ulaşmazsa ne olursa olsun bankalarınmüşteri hizmetleri numaralarınıarayarakkredi kartı borcunuzu öğrenin. Borcunuzu vakitında yatırmak sizi faiz ödemekten kurtaracaktır.


9.Borç ücretinızı öğrendikten sonra kredi kartı borcunuzu web bankacılığı, şubeler, atm’ler gibimuhtelif kanallararacılığıyla ödeyebilirsiniz.


10.En son tekrar belirtelim; kredi kartıborcunuzun hepsinı her ay tertipli olarak öderseniz hiç ürem ödemezsiniz.Tersine alışverişlerden topladığınız puanlarla para bile kazanırsanız. Eğer borcunuzun tüm bunlarnı ödeme durumunuz yoksa,en azından ekstrenizde yer edinen asgari meblağı ödemeye özen gösterin. Böylece ileride borcunuzun kalanını faiziyle beraber de olsa ödeyebilirsiniz, herhangi bir yasal sorunla karşılaşmazsınız ve en önemlisi gelecekteki kredi ihtiyaçlarınızı sorunsuz olarak karşılayabilirsiniz.


Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes