Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Devlet destekli evlilik kredisi nasıl alınır?



Devlet destekli evlilik kredilerinden yararlanarak evlilik hayallerinizi gerçeğe çevirebilirsiniz.

Evlilik kredisinden kimler yararlanabilir?

Maddi durumunuz evlilik için tam olarak müsait değil ve evlilik kararı almak üzereyseniz devlet tarafınca evliliğinize maddi yardımcı almayı deneyebilirsiniz. Aile ve toplumsal politikalar bakanlığı tarafından sunulan bu kredi evlenmek isteyen sadece maddi sorunlar yüzünden evlenemeyen bir çok çift için faizsiz kredi olanakı sunuyor. Kredinin geri ödeme sorunsının olmaması ise tamamen faizsiz olmasına bağlı oluyor.
Ihtiyaç sahipleri evlilik kredilerinden yararlanabiliyorlar. Aylık ya da senelik gelir düzeyiniz yüksek yada herhangi bir mülke sahipseniz devlet destekli faizsiz evlilik kredilerinden yararlanamıyorsunuz. Ek olarak sicil kaydınızda da herhangi bir mesele olmaması gerekiyor. Türk ceza kanununa nazaran ağır bir suç olarak tanımlanan maddeler sicilinize işlenmiş ise kredi başvurularınız tasdik almıyor.
Kredi yaş sınırlaması nedir?
18 yaşını doldurmuş olan her türkiye cumhuriyeti vatandaşı devlet destekli krediden yararlanabilmektedir. Genç yaşta evlenmek isteyen ve kredi talebinde bulunan kişilerin 24 yaşından küçük olmaları ise devlet tarafından daha müspet bir biçimde değerlendiriliyor. Yüksek öğretim yaşamına devam kişilerin mağdur olmaması için ise bu yaş sınırlaması 26 yaşına kadar uzatılıyor.
Devlet destekli evlilik kredisi ne kadar?
Devletin gençlerin evliliklerine destek gayelı olarak sunduğu bu kredilerin toplam miktarı 10.000 tl olarak belirlenmiştir. Kredi ödemelerinizi yaparken herhangi bir şekilde faiz uygulanmıyor. ürem uygulanmıyor olması ihtiyaç kredilerinden daha avantajlı bir kredi kullanabilmenizi sağlıyor.
Krediyi ne süre geri ödenmeli?
Evliliğiniz için çektiğiniz evlilik kredisinin ödemeleri, krediyi çektiğiniz tarihten 1 yıl sonrasında resmi olarak başlatılıyor. Kredilerinizin vadesini ise 4 yıl şeklinde oldukca uzun bir müddet zarfına yayabiliyorsunuz.

Devlet destekli evlilik kredilerinde 4 senelik geri ödeme dönemlerinde ana paranız minik taksitlere bölünerek sizlerden talep ediliyor. şayet evliliğe ilk adımını attığiniz süre evliliğinizin ilk senesinde çocuk olursanız bu durumunuzun desteklenebilmesi için kredinizin geri ödeme süresi 1 yıl daha ertelenebiliyor.

Devlet yurdunda efsunmüş olan yetim olarak nitelendirilen gençler için ise devlet destekli evlilik kredilerindeki geri ödeme ertelemesi 2 yıl yapılabiliyor.
Hangi bankalardan devlet destekli evlilik kredisi alınabilir?
Faizsiz bir halde devlet destekli evlilik kredisi almak istiyorsanız devlet bankaları doğrusu kamu bankalarını tercih etmeniz gerekiyor. ülkemizde bu tür kredilere müracaat yapabileceğiniz ziraat bankası, halk bankası ve vakıfbank gibi bankalar mevcuttur. Devlet destekli faizsiz krediler için bu üç ayrı bankanın şartlarını inceleyebilir ve kendinize en uygun olanına müracaat yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes