Çeyiz Hesabı Nedir? Çeyiz Hesabı Nasıl Açılır?

Çeyiz Hesabı Nedir? Çeyiz Hesabı Nasıl Açılır?




çeyiz hesabı nasıl açılır?

Yeni evlenecekseniz ve maddi problemler yaşadığınızı düşünüyorsanız devlet destekli çeyiz hesaplarına göz atabilirsiniz.

çeyiz hesabı ne kadar olmalı?

ülkemizde yeni evlenmek isteyen çiftlerin maddi imkanlarının yetersiz olduğu durumlarda devlet tarafından yardımcı gayelı olarak çeyiz hesabı hizmeti verilmektedir. Maddi sorunlar yüzünden evlenemeyen pek çok şahıs 2015 yılında yürürlüğe giren yeni yasa yardımıyla maddi sıkıntılarını ortadan kaldırabilmektedir.

Yeni yasalar ile beraber bankada yeni bir hesap açıp 3 sene boyunca bu hesaba birikim yapanlar çeyiz hesaplarından yararlanabiliyorlar. Bununla birlikte evlenmek üzereyken yeni bir konut satın almak isteyen kişiler de çeyiz hesabı ile beraber mesken kredisi de alabilmektedirler.

çeyiz paranızı alabilmek için evliliğinizin ilk defa yapılıyor olması gereklidir. Devletin size vereceği çeyiz hesabını açabilmeniz için 24 yaşını doldurmuş olmanız gereklidir. Ayrıca hesap açacağınız bankaların türkiye bankaları arasında yer alması gereklidir. Türk vatandaşı olan herkes bu desteklerden yararlanabilmek için 27 yaşını geçmelidir.

Evliliğe ilk adımını attığinize dair olan belgeleri alakalı kurumlara verdikten sonra çeyiz hesabınız işlemeye adım atar. Yurt dışında yaşayan bir türk vatandaşıysanız, vatandaşlığınızı ispatlayan belgeler ile müracaat yaptıktan sonrasında türkiye bankalarından hesap açabilirsiniz. Yurt içerisindeki bankalardan açabileceğiniz hesaplar için 18 yaşından küçükseniz velilerinizden hesap açılması talebi beklenmektedir.

Yalnızca 1 adet çeyiz hesabı açabileceğiniz için ortak hesapların kabul edilmeyeceğini unutmamanız gereklidir. Ayrıca çeyiz hesapları bankalar arasında geçirme işlemine giremez.
üç yıl boyunca çeyiz hesabınıza ayda en az 100 tl yöreında para yatırmanız gereklidir. Birikimlerinize %20 oranına kadar devlet katkısı sağlanmaktadır. Bu oran 5 bin türk lirası olarak belirlenmiştir. çeyiz hesabınızda bulunması ihtiyaç duyulan azami miktar ise 15 bin lirayı aşmamalıdır.

En az üç yıl boyunca aktif olması gereken çeyiz hesaplarınıza üç aylık dönemler halinde para transferi yapabilirsiniz. üç aylık dönemler halinde para yatırmak dilediğiniz vakit bu meblağ 300 tl olacaktır. ödemelerinizi aksatmadan düzenli bir halde yapmanız çeyiz hesaplarınızdan yararlanabilmeniz açısından önemlidir.

Hesabınıza böyle üç aylık dönemler eşliğinde ödeme yapmayı düşünüyorsanız hesap açıldığı vakit ödeme planlarınızı bankanıza önceden belirtmeniz gereklidir. Evlendikten altı ay sonrasında evlilik cüzdanınızı alarak nüfus müdürlüğünden aldığınız belge ile bankaya başvurduğunuz takdirde paranız iki aylık bir müddetç içerisinde hesabınıza yatırılır.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes