2016 Banka Ekspertiz Ücretleri

Bankaların 2016 ekspertiz ücretleri




Ekspertiz ücretleri ile alakalı kapsamlı bir makale.

Bankalar müşterilerine kredi verirken onların gelir durumlarına, geçmiş kredi ödeme profillerine ve kredi notuna bakarlar, verilecek kredinin miktarında bunlar önemli etkenlerdir, buna rağmen bankaların kullandırttıkları bireysel ihtiyaç kredileri gelir durumuna göre en fazlaca 40.000 tl ile 60.000 tl arasındadır. Bu tutarların üzerinde bir kredi istek edildiğinde banka müşteriden güvence istemektedir. Bu teminatlar çoğu zaman gayrimenkuller olurlar. Teminat gösterilecek gayrimenkulun değerini ise bankanın seçtiği ekspertiz tarafınca belirlenir.
Ekspertiz konutun kıymetini neye gore belirliyor?
Gayrimenkul değerleme uzmanı yani ekspertiz ipotek gösterilecek eve gelmiş olarak evi bütün açılarından inceler ve detaylı bir rapor hazırlar. Raporda evin konumu, metre karesi, bulunduğu kat, bina yaşı, evin iç durumu, döşem durumu, izolasyon durumu, mevcut kira miktarı, bölgenin kirası, bölge kira artış oranı, olası riskler, avantajlar ve diğer bütün etkenleri incelenip bir fiyat belirlenir. Uzman bir şahıs tarafınca yapılan bu fiyat belirlenmesini konutunuzun en doğru değerlenmesi olarak görebilirsiniz.
Ekspertiz yaptığı değerlemesinin ne kadarına kredi veriliyor?
Ekspertizin belirlediği değerlemenin %50'si ile %75'i içinde olur. Bu orana bankanın krediyi karşılama nispetı denir ve oran bankadan bankaya değişiklik gösterir. örnekle açıklamak gerekirse şayet ipotekleteceğiniz mesken veya diğer gayrimenkulun ekspertiz kıymeti 1.000.000 tl ise ve kullanacağınız kredinin karşılama nispetı %75 ise alabileceğiniz kredi miktarı 750.000 tl olarak belirlenir. şayet kredinin karşılama oranı %50 ise çekebileceğiniz kredi 500.000 tl ile sınırlandırılır.
Ekspertiz ücreti neye gore belirlenir?
Bazı bankalarda standart bulunmasına rağmen birtakımlarında ise değişken ekspertiz ücretleri olabiliyor. Bu değişim analizi yapılacak olan gayrimenkulun konumu, efsunklüğü ve konutla ilgili diğer etkenlerden kaynaklanıyor. Bankaların ortalama ekspertiz ücretleri 600 tl civarındadır.
Ekspertiz tutanağı kaç günde çıkar?
Mesken değerleme uzmanının laf mevzusu gayrimenkulun bulunmuş olduğu yere gelip lüzumlu incelemeleri yaptıktan en geç 1 hafta sonrasında ekspertiz raporu tamamlanır.
Ekspertiz raporu kaç yıl geçerlidir?
Ekonomik istikrarın olduğu dönemlerde uzun zaman geçerliliği bulunan ekspertiz tutanağı ekonomik durumdaki dalgalanmalara gore geçerliliğini yitirebilir. Enflasyonun bulunmadığı ülkelerde 2 ile 5 yıl arasında geçerliliği bulunan ekspertiz raporu ülkemizde genellikle 6 ay ile 1 sene arasında geçerliliğini yitirir.
Bankaların 2016 ekspertiz ücretleri
Abank ekspertiz ücreti: en az 325 tl en fazla 1500 tl
Akbank ekspertiz ücreti: 461 tl
Albaraka ekspertiz ücreti: 400 tl ile 700 tl içinde
Anadolubank ekspertiz ücreti: 325 tl ile 1500 tl arasında
Bank asya ekspertiz ücreti: 500 tl
Bank pozitif ekspertiz ücreti: 425 tl
Burgan bank ekspertiz ücreti: 550 tl
Denizbank ekspertiz ücreti: 600 tl
Fibabanka ekspertiz ücreti: 507 tl
Finansbank ekspertiz ücreti: 507 tl
Güvence bankası ekspertiz ücreti: 550 tl
Halkbank ekspertiz ücreti: 650 tl
Hsbc ekspertiz ücreti: 2000 tl
Ing bank ekspertiz ücreti: 500 tl
Kuveyt türk ekspertiz ücreti: 631 tl
Odeabank ekspertiz ücreti: 443 tl
şekerbank ekspertiz ücreti: 1930 tl
Türk ekonomi bankası (teb) ekspertiz ücreti: 508 tl
Türkiye finans ekspertiz ücreti: 505 tl
Türkiye iş bankası ekspertiz ücreti: 750 tl
Vakıfbank ekspertiz ücreti: 700 tl
Yapı kredi ekspertiz ücreti: 495 tl
Ziraat bankası ekspertiz ücreti: 415 t

1 yorum :

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes