Ziraat Bankası Kredi Masrafını Geri Nasıl Alınır?

Ziraat bankası kredi dosya giderı iadesi

Ziraat (Tarım) bankasından kullandığınız kredinin dosya masrafı iadesi nasıl mı alinır?

Son 10 yılda kullanılan kredilerin dosya masraflarının iadesi gündemden düşmüyor iken en çok tartışılan mevzu bazı bankaların mutlaka bu tutarları tüketicisine geri ödemediği mevzusu. Tüketicinin korunmasına dair maddede bankacılık ürünlerinden olan kredinin kullanımı esnasında tüketiciden öğrenim edilen dosya harcamasının geri alınabileceğine dair karar çıkmıştı. Pek çok vatandaş bu karar ile birlikte harekete geçti. Bazı vatandaşlar paralarını geri alabilirken birtakımları da durumun tam tersini yaşayıp mağdur olanlar arasında yerlerini aldılar. 
 
Dosya harcamalarının iadesi konusunda belli bankalar müşterisine karşı fazlaca hassas. Tarım bankası isedosya masrafı iadesi konusunda müşterilerini diğer bankalardan daha fazla planladığınü yaptığı açıklama ile gösterdi. Türkiye bankalar birliği başkanı, bununla birlikte ziraat bankası genel müdürü hüseyin aydın, yapmış olduğu açıklamada müşterilerin başvurması durumunda dosya harcamalarını geri alabileceğine dair açıklamada bulundu.
 
Tüketici haklarına başvurma şartı aranan dosya giderı iadesinde aslına bakarsanız kaybettiklerini ve bu tutarların tüketiciye ödendiğini de belirtti. Bu izahat üzerine tüm tarım bankası müşterileri kendilerini şubelerde buldular.
 
Direkt bankaya başvurarak kredi dosya masrafı iadesi alabileceğiniz bankalar arasında ilk sırada ziraat bankası bulunuyor. Doğrusu özetle: tarım bankası dosya harcamasını iade ediyor.
 
Tarım bankası dosya giderı iadesi için uygulanan muamele, diğer bankalardan farklı. Dosya masrafı iade dilekçesi krediyi kullanan şahıs tarafından doldurulup tüketici hakları aracılığı ile tarım bankası'nın alakalı şubesine gönderiliyor. Oluşturulan dava ondan sonra tüketiciyi haklı bulan mahkeme tüketicinin dosya harcamalarının iadesine karar veriyor. Böylelikle müşteriler de mağdur edilmiyor. Hüseyin aydın'ın yapmış olduğu çağrı yardımıyla ziraat bankası müşterilerinin itimatını ve sevgisini daha da fazla kazanmış oldu. Türkiye banklar donanması başkanı hüseyin aydın, bu uygulamanın tüm bankalar için geçerli olması mevzusunda da çalışmalar başlattığını belirtti. 
 
Tüketici haklarına başvuruda bulunmanın zorunluluğu konusunda kafalarda pek çok soru işareti mevcut iken, aydın bunun bir yasal zorunluluk olduğunu ve kaldırılamayacağını belirtti. Minimumından uzun da sürse tüketiciler dosya harcamalarına sonunda kavuşabiliyor.
 
özel bankalar ise tam bilakis masrafların geri ödenmesi konusunda pek müspet huylar sergilemiyor, direnmeye devam ediyor. özel bankaları kapsamasa bile ileride bu tatbik öteki amme bankaları için de gerçekleştirilebilir bir proje aşamasında.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes