Kapadokya yerli ve yabancı turist ilgisi

Kapadokya'ya  turist ilgisi artıyor

kapadokya



Türkiye'nin peribacaları ile ünlü ve sıcak hava balonu ile turlar düzenlenen tek turizm merkezi olan Kapadokya'da her mevsim balon keyfi yaşanıyor.

1500 METREDE PERİBACALARI KEYFİ
Yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, sıcak hava balonları büyük ilgi görüyor. Bölgede faaliyet gösteren balon firmaları peribacalarını bir de kuş bakışı görmek isteyen turistleri, yaklaşık bin 500 metre yükseğe çıkarıyor.,

DÜNYANIN EN İYİ NOKTASI
Son zamanlara yerli turistlerin vazgeçilmezleri arasında olan sıcak hava balonlarına, başta Japonlar ve Uzakdoğulu olmak üzere İspanyollar, Almanlar, İngilizler ve diğer ülkelerden gelen turistler de büyük ilgi gösteriyor. Kapadokya, yılın 12 ayı uçuş yapılabilmesi ve peribacaları gibi doğal güzellikleri ile dünyanın en iyi balonla uçuş noktalarından biri olarak dikkat çekiyor.

PANORAMİK GÖRME ŞANSI
Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir'i havadan panoramik olarak görme şansını da yakalıyorlar.

UÇUŞ SERTİKİFASI SÜRPRİZİ
Bölgeyi havadan fotoğraf çekme şansı da elde eden turistlere, balon firmalarınca bir de kendi isimlerine çıkarılmış özel bir ''uçuş sertifikası'' veriliyor. Kapadokya'yı kuş bakışı görmek isteyenler, uçuş esnasında 3-20 kilometre arasında mesafe alan ve bir saat ile 3 saat arasında değişen balon turlarına 150-250 Euro ödüyor.

Şimdide Kapadokya da nereleri görmeliyiz onu ele alalım;

1 – Avanos

Kapadokya gezinizin olmaza olmaz noktalarından biri hiç şüphesiz Avanos. Avanos’ta binlerce yıldır süre gelen bir kültürle tanışacak ve belki de kendiniz deneyimleyerek bu kültürün bir parçası olacaksınız. Çanak-çömlek yapımı ve halıcılık kültürünün merkezi olan Avanos’da hem bu işi ustalarından öğrenebilir, hem de sevdiklerinize hediyelikler alabilirsiniz. En azından Avanos’ta çamurla oynamanın zevki, insanın tüm stresini atmak için birebir.

2 – Göreme

Göreme, aslında bizce Kapadokya gezinizin başlangıç noktası olmalı. 3 tarafı kayalıklar ve peri bacalarıyla çevrili olan Göreme, büyüleyici mimarileriyle dikkat çeken pek çok kiliseye ve manastıra ev sahipliği yapıyor. Yöreye özgü mimariye sahip olan bu yapıları ve Göreme sokaklarını mutlaka keşfetmelisiniz. Ayrıca Göreme Açık Hava Müzesi de başlı başına bir ziyaret noktası, detaylar için tık tık;

3 – Ürgüp 
Kapadokya tatilinin vazgeçilmez duraklarından biri olan Ürgüp, Kapadokya’nın en hareketli ve en kalabalık bölgesi olarak dikkat çekiyor. Kapadokya gecelerinde keyifli vakitler geçirebileceğiniz pek çok mekan da yer alan Ürgüp’te. ilginizi çekiyorsa meşhur Asmalı Konak’ı ve Temenni Tepesi’ni mutlaka görmelisiniz. Hatta Temenni Tepesi’nde eşsiz manzaraya karşı, kumda pişen bir Türk kahvesi keyfi yapmadan dönmeyin Kapadokya’dan. Afiyet olsun.

4 – Ortahisar

Kapadokya rotanıza ekleyebileceğiniz bir başka bölge de Ortahisar. Kapadokya’nın mucizelerine yakından şahit olabilirsiniz burada. Ortahisar’da yer alan heybetli kaleler mutlaka görülmeli. Seyahatiniz sırasında binlerce yıldır tüm ihtişamıyla ayakta duran Ortahisar Kalesi, sizi de etkisi altına alacak. Garanti.

5 – Uçhisar

Kapadokya’nın mucizelerle dolu bir başka bölgesi de Uçhisar. Tıpkı Ortahisar’da olduğu gibi burada da sizi kendine hayran bırakacak heybetli kaleler yer alıyor. Uçhisar Kalesi ise dev boyutları ile sizi adeta büyüleyecek. Unutmayın, Kapadokya’nın zirve noktası Uçhisar Kalesi’dir ve neredeyse tüm bölgeye hakim bir manzara sunar.

6 – Derinkuyu

Kapadokya’nın sadece yer üstünde değil, yer altındaki güzellikleri de ülkemiz sınırlarını aşmış durumda. Bölgede neredeyse tamamının tünel ve geçitlerle birbirine bağlantısı olan pek çok yeraltı şehri bulunuyor. Bu şehirlerin en önemlilerinden biri de Derinkuyu Yeraltı Şehri. Kapadokya’nın en büyük yeraltı şehri ve dört bin yıllık köklü bir geçmişe sahip. Toplam 12 kattan oluşan Derinkuyu Yeraltı Şehri’nin günümüzde 8 katını gezme şansımız var. Klostrofobik bir durum yoksa Kapadokya’ya gitmişken neden gezmeyelim.

7 – Ihlara Vadisi

Kapadokya gezisi sırasında en etkileyici yerlerden biri de hiç şüphesiz Ihlara Vadisi. Göreme’ye 100 km mesafede bulunan Ihlara Vadisi, dünyanın en büyük 2. kanyonu olma özelliği taşıyor. Ihlara, gerçekten de doğanın mucizesi diyebileceğimiz türden bir yer. Vadi, sayısız kilise ve manastırı da ev sahipliği yapıyor. Melendiz Çayı’nın kenarında yürümek ise insana ayrı bir huzur ve keyif verirken Kapadokya seyahatine yeni bir tat eklemiş oluyoruz.
Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes