Kanser ve Alzheimer'a Zerdeçal Kalkanı

Kanser ve Alzheimer'a Zerdeçal Kalkanı

kanser


Doğal besinlerin insan hayatında önemli bir yeri bulunuyor. Bazıları ise birden fazla faydasıyla tam anlamıyla hayat kurtarıyor. Uzmanlar, bu besinlerin başında zerdeçalın geldiğini belirtiyor. Sağlığa olan faydalarını ise şu şekilde sıralıyor:

KANSERİ ÖNLER: 
Amasız bir hastalık olarak görülen kanserin doğal yollar ile tedavi edilmesi aşamasında ilk akla gelen zerdeçaldır. Kanserli hücreler ile mücadele ederek hücre yenilenmesini hızlı bir şekilde destekleyen zerdeçal prostat kanseri, kolon kanseri, meme kanseri gibi ülkemizde de sık sık görülmekte olan kanser türleri ile mücadele edilmesini sağlayan en etkili ve en doğal yöntemlerden birisidir.

ROMATİZMA AĞRILARINI GİDERİR: Zerdeçal, anti enflamatuar özellikleri yardımıyla osteoarterit ve romatoid arterit sorunlarını giderebilir. Buna ek olarak, zerdeçalın antioksidan özelliği hücrelere zarar veren serbest radikalleri yok eder. Bunun yanında hafif eklem ağrılarına, romatizma ağrılarına ve iltihaplara iyi gelir, ağrıları giderebilir.

DİYABETİ DENGELER: 
Zerdeçal orta düzey diyabet sorunların giderir, insülin görevi gördüğü için kan şekerini sağlıklı bir seviyede tutar.. Bir başka önemli yararı ise tip 2 diyabetin başlamasını önleyebilir..

KOLESTEROL SEVİYESİNİ EŞİTLER: Araştırmalar gıda olarak zerdeçalın kolesterol seviyesini dengelediğini ortaya koymuştur.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR: 
Vücudun bağışıklık sistemini uyaran yardımcı lipopolisakarit olarak bilinen bir madde içerir. Bu madde bakterilere, iltihap ve serbest radikallere karşı etkilidir. Eğer bir soğuk, öksürük veya grip sorununuz var ise ılık bir bardak süte bir çay kaşığı zerdeçal tozu karıştırın ve için. Bu kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Doğal bir antiseptik ve antibak- teriyel madde olarak değerlendirilebilir ve etkili bir dezenfekte aracı olarak kullanılabilmektedir. Kesik ve yanık yaralarının üzerine zerdeçal tozu serperek mikrop kapmasını engelleyebilir ve daha hızlı iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

KİLO VERDİRİR: 
Zerdeçal tozu ideal vücut ağırlığının korunması için çok faydalı olabilir. Obezite ve diğer kilo ilgili hastalıkları tedavi amaçlı olarak zerdeçal çayı kullanılabilir. Yemek esnasından bir çay kaşığı zerdeçal tozu tüketmek yeterli olacaktır.

SİNDİRİM SİSTEMİ SAĞLIĞINI KORUR: 
Safra kesesine inanılmaz faydaları vardır, şişkinlik ve gaz sorunlarını giderebilir. Çiğ bir şekilde zerdeçal tüketimi sindirim sistemi sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.

KARACİĞER HASTALIKLARINA İYİ GELİR: 
Vücutta bulunan toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur. Zerdeçal aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısının korur. Bünyenin daha hızlı temizlenmesini sağlar.

SUYUNUN FAYDALARI:
 Artrit hastalığına yakalanma riskini azaltır.
 Alzheimer'a yakalanma riskini azaltır.
 Kanseri önler.
 Sindirim sistemi rahatsızlığını giderir. Hazmı kolaylaştırır.
 Midenin ihtiyaç duyduğu asit ve asit oranını dengeler.
 Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Karaciğer sağlığını korur.
 Kolesterolü dengeler.
 Kanda şeker seviyesini dengeleyerek diyabet hastalığına yakalanma riskini azaltır.

ÇAYININ FAYDALARI:
Zerdeçal çayı eski çağlarda hastalıkları tedavi amaçlı olarak kullanılmıştır. Bilimsel araştırmalarda sağlığa faydalarını olan faydaları şu şekilde sıralanmıştır:

* Etkili bir antioksidan olduğundan bürün organları korur.
* Zerdeçal çayı kan pıhtılaşmasını önler.
* Bütün vücudu temizleyebilen zerdeçal çayı özellikle karaciğer çok yardımcı olur.
Mide ekşimesi, gastrit gibi sindirim sistemi sorunlarını giderir.
Çok iyi bir antidepresandır. Sindirimleri ve kasları güçlendirir.
* Kilo vermeye yardımcı olur.
Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes