Asus Zenbo Nedir? Robotlar Hayatımızıza Girmeye Başladı..

Asus’un hizmetçi robotu zenbo tanıtıldı



Tayvan’ın başkenti taipei’de bugün kapılarını açan computex 2016 fuarında asyalı elektronik şirketleri yeni çıkan ürünlerini duyuruyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise son yıllarda akıllı telefon ürünlerine ağırlık veren asus‘un zenbo adlı yardımcı robotu oldu. çocuklara masal okuyan, kapı çalmış olduğunda kim olduğuna kameradan bakıp haber veren zenbo, zaman arasında yeni vazife ve kabiliyetlere kavuşacak.

Getir-götür ismail zaman içinde işi efsuntecek

Hizmetçi robot olarak bahsedilince, evi silip süpüreceğini, bulaşıkları yıkayacağını ve ıspanaklı börek yapacağını aklımıza getirsek de, zenbo hemen hemen daha fazla getir-götür işlerine odaklanacak gibi görünüyor. Akıllı evlerde sisteme dâhil olan iklimlendirme, ışık ile ses ve görün hizmetlerini daha rahat erişmeyi ve yönetmeyi olası kılacak. Sesli komutla çalışan zenbo, takvimdeki faaliyet, görev ve hatırlatmaları sahibine bildirip uyarmayor. Asus yöneticileri, zenbo’nun ilk versiyonunu tanıttıklarını, önümüzdeki dönemde bu robotun yeteneklerinin ve sunmuş olduğu hizmetlerin artacağını bildirdi. şirket bu mevzuda geliştiricilere özel bir platform ve teşvik programı da hazırlamış durumda. Getir-götür zenbo’nun hediyesi 599 dolar olarak açıklandı.

Asus zenbo özellikleri

Akıllı ev konseptine tam uyumlu bir robot olan zenbo, evinizdeki ışıklara, tv'ye ve öteki bazı akıllı cihazlara bağlanabiliyor. Bu sayede zenbo'ya söyleyerek ışıklarınızı açıp kapattırabilir, televizyon kanalınız değiştirebilir veya evin önündeki kameraya zenbo üzerinden bakabilirsiniz.Sesli komutları algılayabilen ve direkt olarak komutları sesli bir halde alan robot, ek olarak üzerinde dokunmatik bir kontrol paneli de bulunduruyor.Henüz ilk aşamasında olmasına rağmen asus'un aktardığı bilgilere bakılırsa zenbo, tabip randevusu ve ilaç saati şeklinde hatırlatmaları yapabiliyor. Ayrıca zenbo birinin düşmüş olduğunü görürse bunu idraklayıp öteki aile bireylerine haber verebiliyor.Zenbo'nun çocuklar için de özel kabiliyetleri var. çocuklarla beraber dans edebilen robot, ek olarak çocuklara hikayeler de okuyabiliyor.

Asus zenbo fiyatı

Zenbo geliştiriciler programı ile gün geçtikçe yeni yeteneklerle güçlenecek asus zenbo, 599 dolar fiyatla satılacak.


Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes