Cildinizdeki çatlaklardan kurtulun (10)

Cildinizdeki çatlaklardan kurtulun




Kilo alıp verdikçe ortaya çıkan çatlaklar ağırlık basmaınız olmasın

Kadınlarda en yaygın güzel duyu problemlerinin başlangıcında cilt çatlakları gelmektedir. Sadece doğum icra eden hanımlarda değil, buluğluk döneminde aşırı kilogram alıp veren genç kızlarda bile görülebilen bir sorundur.Estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı op.Dr. Fatih dağdelen yaz mevsimine girmeden çatlak tedavisinin nasıl yapılacağını anlatıyor.


“deri çatlakları gebelik, ergenlikte düzensiz kg alış verişi, hormon tedavisi görenlerde veya bazı devaların yan etkisi olarak ortaya çıkabilir. Cilt çatlaklarıvücutta aşırı yağ birikiminin olduğu alanlarda ortaya çıkar. Bundan dolayı karın, baldırlar, kalçalar, göğüsler, üst kollar ve sırt bölgesinde daha sık görülebilir. Hanımlarda daha sık görülür. özelliklehamilelik döneminde bayanların efsunk bir çoğunluğunda cilt çatlağı oluşabilir.”

Cilt çatlağında fraksiyonel lazer tedavisi

“cilt çatlağı tedavisinde en yaygın kullanılan yöntem olan fraksiyonel lazer tedavisidir. Fraksiyonel lazer tedavisi ile ortalama üç seansta hastayı memnun eden neticelar alınabiliyor. Bu tedavi yöntemi ile cildin hem epidermis denilen üst bununla birlikte dermis denilen alt tabakasına etki eden bir sistemdir. Faraksiyonel lazerlerde lazer ışını derinin üst tabakasından geçip ve dermise kadar ilerler. çatlak alanlarında mikroskopik yaralar kaynaklanır ve bu alanlarda yeni kollajen ve epidermis oluşumu meydana gelir. Tüm deri çatlaklarında özellikle beyaz ve deformasyona uğramış olanlarda fraksiyonel lazerle %50 yöreında iyileşme sağlanmaktadır. Seansların 6 hafta arayla uygulanması gerekir.

Platelet rich plasma (prp) tedavisi

“prp yönteminde hastadan alınan kan örneği bazı işlemlerden geçirilerek alyuvarlar ile akyuvarların birbirinden ayrılması sağlanır. Geriye kalan plateletten varlıklı serum, hastanın çatlakları üzerine mezoterapi iğneleri aracılığı ile enjekte edilir. Böylelikle hastanın kendi kanından hazırlanan serum ilecildin kollajen üretimi ve doku yenilenmesi artırılmaya çalışılır. Lazer destekli prp uygulamaları 1,5 ayda bir birkaç seans olarak yapılır. Prp tedavisi ile cilt çatlaklarında oldukca başarılı neticelar alınabilmektedir.”

Karboksiterapi tedavisi

“karbondioksit (loz) gazının tedavi amaçlı deri dibine enjekte edilerek dolaşımın ve dokudaki bölgesel metabolizmanın hızlandırılması işlemidir. Tedavi hızlı, huzurlu ve son aşama etken cerrahi olmayan bir yöntem olarak kabul edilir. Vücuttaki çatlakları onararak vücudun eski pürüzsüz haline dönmesini sağlar.”

Güzel duyu, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı op.Dr. Fatih dağdelen“tüm bu yöntemler çatlak tedavisinin dışında, selülit tedavisinde, tüm vücutta cilt gevşekliği ve sarkıklığının giderilmesinde de kullanılan ve çok başarılı neticelar katılımını elde eden tekniklerdir.”

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes