Tarım Sigortası Nedir? Tarım Sigortası Neye Denir?

Ziraat (Tarım) sigortası nedir?




Ziraat sigortası, tarımsal ürünlerde tarlada, serada yetiştirilen her türlü ürünü kapsar.

Tarım sigortası hangi ürünleri kapsar?
Ziraat sigortası, ziraat ürünleri üretimi meydana getiren arazi sahipleri ile hayvan yetiştiricilerinin ürünleri ve hayvanlarının çeşitli nedenlerle hasar görmesi, hayvanlarının ölmesi durumunda zararlarının tazmini için açılan sigorta havuzudur.

Klasik sigortacılık sistemi kurallarına gore işleyen tarım sigortası, tarsim isminda olan oluşumun nezaretinde yürütülür. Sisteme bakılırsa sigorta poliçesini yapmış oldurıp, pirimin ödeyen üreticinin ürünleri ve yetiştiricinin hayvanları sigorta kapsamına alınır.
Ziraat sigortası, tarımsal ürünlerde tarlada, serada yetiştirilen her türlü ürünü kapsar. Hayvan yetiştiriciliğinde ise efsunk ve küçükbaş hayvanlar, kümes hayvanları ve kültür balıkçılığını kapsar. Ziraat sigortası bitkisel ürünlerin ve hayvanların yanı sıra, seralar, tarımsal yapılar, tarım alet ve makinelerini de garanti kapsamına almaktadır.
Tarım sigortası iyi mi yapmış oldurılır?
Ziraat sigortası yapmış oldurmak için tarsim poliçesini doldurmak, poliçe bedelinin minimum yüzde 25'ini peşin ödemek yeterlidir. Poliçe bedelinin kalanı ise hasat sonucunda ödemek koşuluyla, poliçe imzalandığı andan itibaren sigorta kapsamından faydalanabilirsiniz.
Tarım sigortası hangi durumları kapsar?
Tarım sigortası hem tarımsal ürün, hem hayvanlar, bununla birlikte sera, ziraat aletleri ve makineleri ile tarımsal yapıları kapsar. Bu ürün, hayvan, bina, alet ve makinelerin kuraklık, dolu, don, sel, taban suyu baskını, fırtına, hortum, zelzele, heyelan, yangın, kaza ve zararı olanlar ile hayvan hastalıklarının niçin olacağı zararlar sigorta garantiı kapsamında yer alır. Bu zararlara maruz kalan üretici, bağlı bulunduğu meslek odasına, tarsim'e, tarım müdürlüğü'ne başvurarak zararın karşılanmasını talep eder.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes