Sanal Kart Nedir? Sanal Kart Neye Denir?

Sanal Kart Nedir? Sanal Kart Neye Denir?




Internetten alışveriş için kullanılan sanal kredi kartları hakkında.

Sanal kart iyi mi alınır?

Internetten alışveriş yapmak istiyorsunuz ama kredi kartı bilgilerinizi verecek kadar kendinizi güvende hissetmiyorsunuz: sanal kart tam sizin için.

Sanal kart isminden de anlaşılacağı şeklinde maddesel bir kart değil; mevcut kredi kartı numaranızdan farklı bir kart numarası olan sanal bir kart.
Sanal kart oluşturmak için öncelikle kredi kartınızın olması gerekiyor. Kredi kartınız olmadan (tek istisna, aşağıda açıklanan güvence sanal kart) sanal kart kesinlikle alamazsınız. Zaten sanal kartın işleyişi, mevcut kredi kartınıza bağlı olarak oluşturulmaktadır.

Kredi kartınızın olması da yetmiyor, kredi kartınızın internet şubeye tanımlı olması ve bankanızın web bankacılığı sistemini kullanıyor olmanız gerekmektedir. Bankanızın web bankacılığı ile online olarak sanal kart oluşturabilirsiniz.

Mevcut bir kredi kartınızın olması, bu kartınızın web bankacılığına tanımlı olması ve web bankacılığını kullanıyor olmanız sanal kart alabilmeniz için yeterli şartlardır.
Banka hesabına bağlı sanal kart hangi bankalarda var?
Sanal kartın kredi kartına bağlı olarak oluşturulduğunu açıklamıştık. Peki kredi kartına bağlı olmadan sanal kart veren banka yok mu? Vadesiz hesapla sanal kart veren ancak güvence bankası.

Garanti sanal kart ile herhangi bir hesabınızdan sanal kartınıza dilediğiniz kadar para transferi yapabiliyorsunuz. Güvence sanal kartınıza 300 tl transfer ettiniz ancak alışverişiniz 250 tl oldu; bu durumda kalan 50 tl'yi güvence sanal kartınızdan normal hesabınıza geri transfer edebiliyorsunuz.

Garanti sanal kart ücreti: normal vadesiz hesabınızdan doğranan yıllık hesap işletim ücreti dışında ilave bir ücret ödemiyorsunuz.
Sanal kart iyi mi kullanılır?
Online olarak satın almak istediğiniz ürünün yada hizmetin fiyatını öğrendikten sonrasında kredi kartını kullandığınız banka ile internet üzerinden ya da telefon ile çağrı merkezinden ulaşıyorsunuz. Satın almak arzu ettiğiniz ürün veya hizmetin ücretini sanal kartınızın limiti olarak belirliyorsunuz. Peşinden alışverişinizi güvenle gerçekleştiriyorsunuz. Yapmış olduğunız bu masraf kredi kartınızın limitinden düşmektedir. Sadece farklı bir kart numarasında bu alışverişiniz görünmektedir. Alışverişinizi gerçekleştirmenizin ardından sanal kartınızın limiti yine sıfırlanmaktadır.
Sanal kartın limiti ne kadar?
Kredi kartınızın limitini aşmayacak kadar kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Kredi kartınızın limiti 3.000 tl ise sanal karttan daha yüksek tutarlı alışveriş yapamıyorsunuz. Diğer taraftan, intertten yapacağınız alışveriş 200 tl ise sanal kart için belirleyeceğiniz limiti 200 tl olarak ayarlayabiliyor ve kendinizi riske atmıyorsunuz.

Kartınızdaki masraflar, kartınızın bağlı olduğu asıl kartın hesap kesim tarihinde asıl karta aktarılmaktadır.

Sanal kartın hesap kesim ve son ödeme tarihleri, kredi kartı'nızla aynıdır.
Sanal kart ücreti nedir?
Sanal kart kullanmak için bankanıza herhangi bir ödeme yapmanız gerekmemektedir. Sanal kartın kredi kartlarında olduğu gibi senelik kart aidatı yahut ücreti de yoktur.
Sanal kredi kartının düzgüsel kredi kartından farkı nelerdir?
Adından da anlaşılabileceği şeklinde bu ödeme sisteminde kullanılan kart tamamen sanaldır. Kredi kartı kullanmaya gerek bırakmadan online olarak ödemenin yapılmasını sağlayan sanal kart, bankaların kredi kartı sistemlerinde reel bir kartmış şeklinde işlem görmektedir. Sadece kredi kartlarında olduğu benzer biçimde kişisel bilgilerin kullanmasına gerek kalamadan ödemenin yapılması olası olmaktadır. Sanal kartın bir öteki farkı da gerçek hayatta kullanılamıyor olmasıdır. Bir restoranda ya da mağazada ödemenizi bu kart ile yapamazsınız. Sadece internette kullanılabilen bir karttır.

Sanal kart, kartın pos cihazından fiziki olarak geçmesi ihtiyaç duyulan (mağaza, restoran şeklinde) yerlerde kullanılamaz.
Sanal kart emin mi?
Sanal kart'ın faydaları nedir denildiğinde ilk akla gelen yanıt "güven"dir. Hatta sanal kartın varoluş nedeni güvenilir ve risksiz olmasıdır. Kullandığınız kredi kartından farklı bir kart numarası olan sanal kart'la, sadece o alışverişiniz için belirlenen limit kadar kullanım yapabileceğinizden alışveriş sonrası sanal kartınızda bakiye kalmayacaktır. Böylelikle sanal kart bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçmiş olsa bile bakiyenizde para olmayacağı için kartınızdan muamele yapamayacaktır.

Kredi kartı çalınma riski olmayan tek kart sanal karttır.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes