İcra Borcu Olan Nasıl Kredi Çeker?

İcra Borcu Olan Nasıl Kredi Çeker?




Icra borcu olana kredi veren bankalar

Icra borcunuz varsa bazı istisnai durumlarda bankalardan kredi istek edebilir ve alabilirsiniz.

Kefil yöntemi ile icralık kişiler kredi alabilir mi?

Bankalar, herhangi bir kredi türünde kendilerine başvuru yapıldığı vakit başvuru icra eden bireyin geçmiş dönemlerindeki finansal aktivitelerine ve ödeme alışkanlıklarına bakarak karar verirler. Finansman karnesi olarak da değerlendirilen bu karneler bankalar tarafınca devamlı olarak sizin isminiza güncellenmektedir. Bankalar size kredi vermek için karar aşamasındayken icra borcunuzun olup olmadığına da bakarlar. şayet icra borcunuz mevcut ise bankalar bu durumu negatif olarak değerlendirirler.

Sadece icra borcu olan kişilere de bazı şartlar altında istisnai durumlarda kredi sunmakta olan bankalar ülkemizde faaliyet göstermektedir. Icra denildiği vakit akla ancak bankalara yapılmış olan ve ödenmeyen borçların gelmesi de son derece yanlıştır. Kredi başvurularında onay aşamasına geçileceği vakit bankalar bu tür borçlarınız haricinde elektrik, cep telefonu operatörleri, telekom, naturel gaz şirketlerı ve benzeri borçlarınıza da göz atarlar.

Hizmet almış olduğunız herhangi bir kuruma karşı borçlu durumdaysanız bu da icra sebebi olabilmektedir. Bankalar dışında bir yere icralık olduysanız kredi almanızın ihtimali birazcık daha yüksek olacaktır. Ancak bankalara karşı borcunuz var ve bu borçlarınızdan dolayı bankalara icralık olduysanız kredi alabilme şansınız fazlaca düşük olacaktır.

Ama bu tamamen kredi alamayacağınız anlamına gelmez. şayet bankalar dışındaki icralık olduğunuz kurumlara olan borcunuzu bankaya açıklayarak icralık olan borçlarınızı düzenli olarak ödediğinizi gösterebilirseniz kredi alımı konusunda fazla sıkıntı yaşamazsınız.
Ancak bankalara icralık olduysanız kredi notunuzun bir fazlaca yüksek olması haricinde bankalardan kredi alabilmenizi sağlayabilecek herhangi bir nokta mevcut değildir. Kredi notu haricinde kefil yöntemlerini de uygulayarak kredi onayı ihtimalinizi yükseltebilirsiniz.

Bankalara göstermeyi planladığınüz kefillerin belirli bir birikimleri olması, bankalara borçları olmaması ve kredi notlarının yüksek olması da önemlidir. Kefilinizi garanti olarak göstereceğiniz zaman mutlaka kendi üzerine ilişkin mülkü olması gerekmektedir. Bankaları kredi kullanımınız mevzusunda ikna edebilmek istiyorsanız ve icralık durumdaysanız kefil yöntemini bu şekilde deneyebilirsiniz.

Bankaların yönetiliş biçimleri ve uyguladıkları politikalarda da değişiklıklar olduğundan bir bankadan almış olduğunız negatif cevap hemen sonra sadece icralık olduğunuz ve bir bankadan red cevabı almış olduğunız için kredi aramayı durdurmamalısınız. Bankaların çalışma koşulları ve kredi anlaşmaları ile alakalı detaylı bir inceleme yapmış olursanız kendi gereksinimlarınıza uygun olan bankalara ulaşabilirsiniz.

Bir tek devamlı olarak kredi başvurusu yapmak ve olumsuz geri dönüş almak da kredi notunuza zararlı olacağı için başvurularınızı iyi düşünerek yapmanızda yarar var.

Yorum Gönder

Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes