İstanbul da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

 İstanbul da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler





İstanbul da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler



1-Sultanahmet Cami
İstanbul’un Altı minareli camisi, içindeki iznik çinilerinin verdiği mavi ve turkuaz renkler sayesinde yabancı turistler tarafından Blue Mosque olarak adlandırılmıştır.
2-Ayasofya Cami Müzesi
İstanbul’un ve Türkiye’nin simgelerinden olan Ayasofya’nın geçmişi Bizans günlerine Constantin’e dayanmaktadır. İstanbul’un fethi sonrasında ilk cuma namazının da kılındığı yer Ayasofya’dır. Cami’ye dönüştürülmüştür ancak, şimdilerde müze olarak ziyaret edilmektedir.
3-Yerebatan Sarnıcı
İstanbul’un özellikle sarayların olduğu bölgenin su ihtiyacını karşılamak üzere yapılan sarnıç, özellikle içerisinde bulunan sütunlar ve  medusa başları ile ünlüdür. Su, ışıklar, sütunların konumu ve görsellikle insanları kendine hayran bırakan Yerebatan Sarnıcı bugün müze ve bir çok etkinliğin yapıldığı mekan olarak ziyarete açıktır.
4-Kız Kulesi
İstanbul’un tam anlamıyla dünyaya açılan imgelerinden olan Kız Kulesi eşsiz İstanbul Manzarasına sahiptir. Hakkında bir çok efsane ve rivayet bulunan Kız Kulesi bugün Cafe, Bar ve Restaurant olarak ziyaret edilmektedir.
5-Galata Kulesi
İstanbul sülietine baktığımızda göze ilk çarpan simgelerden olan Galata Kulesi, tarihi yarımadayı, İstanbul Boğazını gören mükemmel manzarası ile Cenevizliler, Bizans, ve Osmanlı geçmişine tanıklık etmiş bir yapı olarak günümüze kadar gelmiştir. Günümüzde Cafe, Bar ve Rastaurant olmakla birlikte görsel bir müze gibi ziyarete de açıktır. 
İstanbul’un tarihine tanıklık eden en önemli noktalardan biri olan İstiklal Caddesi, işgallere, festivallere ev sahipliği yaptığı gibi bugün de alışverişin, eğlencenin ve İstanbul’un en önemli merkezidir. 
7-Topkapı Sarayı
700 Yıllık Osmanlı İmparatorluğunun bir çok sırrının ve geçmişinin izlerini taşıyan, uzun yıllar devletin merkezi olarak kullandığı Topkapı Sarayı, Sarayburnundan İstanbul’un neredeyse tümüne hakim bir konumdadır. Padişahların, Sultanların ve Şehzadelerin yaşadığı yer olması yanı sıra Harem, Hazine gibi özel alanlara da ev sahipliği yapmıştır. Bugün, Osmanlı İmparatorluğunun değerli geçmişi ve İslamiyetin Kutsal Emanetlerinin sergilendiği çok büyük bir müze olarak ziyaret edilmektedir.

8-Mısır Çarşısı
Eminönü’de yer alan Mısır Çarşısı özellikle baharatların, şifalı otların satıldığı bir pazar olarak kurulmuştur. Bugün yine şifalı otların, baharatların satıldığı çarşı da çeşitli organik gıda maddeleri de satılmakta olup, yerli yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret edilen bir mekandır. İstanbul’un en kalabalık yerlerinden biri olarak sayabiliriz.



9-Kapalı Çarşı
İstanbul’un en büyük çarşısı olan Kapalı Çarşı, Dünya’nın da en eski çarşısı olarak İstanbulumuzun önemli merkezlerindendir. İstanbul’un fethi sonrasında Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılmıştır. Halı, Kilim ve Değerli ziynet eşyalarının bolca satıldığı bir çarşı olarak hizmet vermektedir. Çoğunlukla kuyumculara ev sahipliği yapmakta olan mekan İstanbul’un altın merkezi gibidir. 
10-Dolmabahçe Sarayı
Anadolu coğrafyasının en önemli iki devletinin geçmişine tanıklık eden Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı Devletinin son hükümdarlarına ev sahipliği yaptığı gibi cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de İstanbul ziyaretlerinde konakladığı ve son nefesini verdiği sarayıdır. Bugün Osmanlı ve Cumhuriyetimizin ilk yıllarının geçmişinden gelen anıların izine rastlanabilen bir müze olarak ziyarete açıktır. Atatürk’ün son nefesini verdiği odası yatağı ve eşyaları aynı şekilde muhafaza edilmiştir.

11-İstanbul Arkeoloji Müzesi
Dünya’nın ilk aşk şiirinden tutun da Büyük İskernder’in lahitine kadar dünya geçmişine ait bir çok eserin toplandığı İstanbul Arkeoloji Müzesi sadece Anadolu’nun değil dünyanın geçmişinden çok önemli eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Her yaştan insanın ilgisini çekebilecek zengin bir koleksiyona sahiptir.
12-İstanbul Modern
Karaköy limanındaki bir kaç antreponun düzenlenmesiyle oluşturulan İstanbul Modern, yerli yabancı bir çok sergiye ev sahipliği yapmaktadır. Mükemmel bir manzaraya sahip olan İstanbul Modern’de Body Wold’s İstanbul, Salvador Dali, Van Gogh gibi dünyaca ünlü sergiler sanat severlerle buluşmuştur.
13-Yedi Kule Zindanları
Geçmişi Bizans’a dayanan Yedi Kule Zindanları, Osmanlı İmparatorluğunda da kullanılmıştır. Zindan, Hazine Merkezi ve Devletin önemli misafirlerinin de ağırlandığı bir saray gibi kullanılmıştır. Genç Osman’ın da boğdurulduğu yer olarak tarihte yerini almıştır.
14-Selimiye Kışlası
3. Selim tarafından yaptırılmış bir kışla olan Selimiye Kışlası, Anadolu Yakasından tarihi yarımada ve İstanbul’un eşsiz manzarasına hakim bir konumdadır. Bir süre Askeri Orta Okul olarak kullanılmıştır. 1. Ordu Karargahı ve Florance Nightingale Müzesini de içinde bulunduran Selimiye Kışlasının bahçesindeki büyük bayrak direği Türkiye’nin en uzun bayrak direği olma özelliğindedir.
15-Rumeli Hisarı
İstanbul’un fethi öncesine dayanan tarihi ile Fatih Sultan Mehmed tarafından İstanbul’a fetih öncesi kuzey’den gelebilecek yardımları engellemek amacı ile yaptırılan Rumeli Hisarı, kuş bakışı bakıldığında arapça Muhammed yazısını göstermektedir.
İstanbul Boğazının süper manzarasına hakim olan Rumeli Hisarı, İstanbul’un fethinde kullanılan ve haliç’i kapatan zincirler gibi eserlerin sergilendiği bir açık hava müzesi olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda Açık Hava konserlerinin de yapıldığı hisar ziyarete açıktır.
16-Eminönü Yeni Cami
Yapımı çeşitli sebeplerle tam 74 yıl süren Eminönü Yeni Cami (Valide Sultan Cami), yapılana kadar 8 Osmanlı Padişahı taht değiştirmiştir. Eminönü meydanında yer alan cami Mısır Çarşısı ile aynı külliyede yer almaktadır. 
17-Süleymaniye Cami
Mimar Sinan’ın kalfalık eserim dediği ve İstanbul’un en hakim tepelerinden birine inşa ettiği Süleymaniye Cami, adı üstünde Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmıştır. Bir çok mimarlık sırrını bu camide uygulayan Mimar Sinan ve Kanuni’nin türbeleri de bu cami külliyesi içerisindedir. Tarihte Mimar Sinan’ın cami içerisinde nargile içtiği iddia edilen olay bu cami yapımında vuku bulmuştur.
18-Mihrimah Sultan Cami (Üsküdar&Edirnekapı)
Mimar Sinan’ın İstanbul’a armağan ettiği ve birbiri ile bir çok sırrı barındıran camiler Edirnekapı ve Üsküdar’da konumlandırılmıştır. Camilerin bulunduğu yerlerin kendine has özellikleri vardır. Ve Mimar Sinan’ın sırlarından birisi de bu camilerin birinin ardından doğan güneş, diğer caminin ardına batmaktadır.
19-Feshane
Osmanlı ordusunun kyafet ihtiyacı için yapılan bir yapıdan bugün İstanbul’un en büyük sergi salonlarından biri haline gelen Feshane de bir dönem de fes imalatı yapılmıştır. Haliç kıyısında yer alan Feshane Eyüp Sultan ve Pierre Loti’ye çok yakın bir konumda yer alıyor. İSMEK (İstanbul Meslek Edindirme Kursları) başta olmak üzere bir çok kurumun sergi ve çeşitlik etkinliklerini düzenlediği bir mekan.
20-Eyüp Sultan Cami
Peygamber Efendimizin yanında çok uzun yıllar hizmet eden ve vahiy katipliğini yapan Eyüp Sultan Hazretlerinin türbesinin de içinde bulunduğu Eyüp Sultan Camisi, içinde bulundurduğu zat-ı muhteremin bolca ziyaretçileri olması dolayısıyla İstanbul’un en kalabalık camilerinin başında gelir. Özellikle ramazan aylarında bolca ziyaret edilen Eyüp Sultan Camisinin konumu bir rüya sonrasında belirlenmiştir. Aynı zamanda İstanbul’un ilk camisi olma özelliğindedir.
21-Pierre Loti Tepesi
Çok uzun yıllardır kahvehane olarak işletilen mekan Fransız yazarın mekana müdavim olması ile ün kazanmış. İstanbul’un ve Haliç’in çok özel bir bakış açısı ile görülebildiği tepeye teleferikle de çıkılabiliyor. Feshane ve Eyüp Sultan Camisine çok yakın bir konumda.
22-Büyükada
İstanbul’un en çok ziyaret edilen sayfiyelerinden olan Büyükada, Anadolu yakasında Bostancı, Maltepe, Kartal’ın karşısında konumlanmıştır. İstanbul’un Prens adaları olarak bilinen ada grubunun en büyüğüdür. Aya Yorgi Kilisesi de burada bulunmaktadır. 
23-İstanbul Oyuncak Müzesi
Yazar ve Şair Sunay Akın’ın yıllarca biriktirdiği oyuncak koleksiyonuna kendi parasıyla müze için almış olduğu oyuncakları ve bağışlanan oyuncakları da toplayınca aile yadigarı köşkünde kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi, kat kat ve odalar dolusu oyuncaktan oluşuyor. Her kat ve odanın bir ayrıcalığı, Türkiye ve Dünya tarihinin önemli olaylarını oyuncakların geçmişi ile betimleyen bir hatırası var. Kendi çocukluğunuzla birlikte babanızın ve hatta dedenizin bile çocukluğunu görebileceğiniz çok değerli bir müze olan İstanbul Oyuncak Müzesi Göztepe’de
24-Miniatürk
Türkiye’de bulunan çoğrafi ve tarihi yapıların yanı sıra ve Dünya’da Türklerin iz bıraktığı yapıların da minyatürlerinin kocaman açık bir alanda sergilenmesinden oluşan Miniatürk kısa sürede kocaman bir Türkiye turu yaşatacak size. Haliç kıyısında yer alan açık hava müzesi Miniatürk, her yaştan insanın ilgisini çeken bir müze
25-Emirgan Korusu
Sarıyer ilçesinde yer alan İstanbul boğaz manzaralı koru, İstanbul’un simgesi olan Laleler ile dolup taşıyor. İstanbul’un kalabalığından çok kısa sürede ulaşılabilen bir cennet olan Emirgan korusunun geçmişi Osmanlı İmparatorluğuna dayanıyor.
26-Aşiyan Müzesi
Ünlü Türk edebiyatçısı Tevfik Fikret’in evi ve ebedi istirahatgahı olan Aşiyan Köşkü içerisinde kurulan müzede Tevfik Fikret başta olmak üzere, Dünyaca ünlü Türk edebiyatçısı Abdülhak Hamid gibi bir çok yazarın da izlerini taşıyor. Türk edebiyatı için çok önemli bir yere sahip olan müze Aşiyan’da Bebek-Sarıyer sahil yolu üzerinde bulunuyor.

27-Fatih Cami
İstanbul Fatihi, Fatih Sultan Mehmed’in yaptırdığı şehir planlamacılık örneği bir külliyenin en önemli parçası olan Fatih Camisi, İstanbul Fatih ilçesinde yer almaktadır. Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmed’in de türbesini içinde bulunduran Fatih Camisi, İstanbul’un önemli tarihi eserlerindendir.
28-Büyük Mecidiye Cami
İstanbul kartpostallarında sıkça rastlanılan klasik bir kara vardır; Denize sıfır bir cami ve hemen yanında Boğaz Köprüsü. İste bu kareye renk katan İstanbul Boğazının önemli yapılarından olan Büyük Mecidiye Camisine Ortaköy Camisi de denmektedir. Sultan Abdülmecid’in yaptırdığı caminin mimarı ünlü Balyan kardeşlerdendir.
29-St. Antuan Kilisesi
İstiklal Caddesinin ve İstanbul’un önemli simgelerinden olan St. Antuan Kilisesi, İtalyan papazlar tarafından yönetilmekte olup mimarı da bir İtalyandır. İstiklal Caddesinin içerisinde gizli bir hazine gibi muhteşem mimarisi ve endamıyla duran kilisenin geçmişi 1912 yılına dayanmaktadır.
30-Aya Yorgi Kilisesi
Büyükada’nın tepesinde yer alan Aya Yorgi Kilisesi’nin tarihi 1700’lü yıllara dayanmaktadır. Yüzlerce merdiven çıkılarak ulaşılan kilise Hristiyanların 2 hac noktasından biri olarak kabul edilir. Büyükada ziyaretçilerinin sık sık ziyaret ettiği kiliseye hiç konuşmadan yol boyunca iplik açarak çıkılması halimde dileklerin kabul olduğuna inanılır.
31-Pera Palas
Trükiye’nin ilk ve en lüks otellerinden olan Pera Palas’ı var eden sebep ünlü Orient (Doğu) Eksperesin İstanbul’a da uğramasıdır. Fransız ve Avrupa’nın zenginlerini ağırlayacak kalitede oteli bulunayan İstanbul’un bu ihtiyacını karşılamak üzere yapılmış olup, Atatürk’ün de sık sık konuk olduğu bir oteldir. Türkiye’de ilk akan sıcak su ve asansör gibi lüksler bu otelde uygulanmıştır.
32-Yıldız Sarayı
Osmanlı padişahlarının av köşkü olarak yıllarca kullanılan Yıldız Sarayı, bir dönem Dolmabahçe Sarayının denizden kolayca saldırıya uğrayabileceği endişesi ile devletin merkezi olarak da kullanılmıştır. İçerisinde Malta, Çadır ve Şale köşkü gibi köşklerin yanı sıra tiyatro ve kütüphane gibi kamu hizmet alanları da bulunmaktadır.
33-Vialand
İstanbul’da iki ilçenin sınırları içerisinde bulunan Türkiye’nin ilk tematik parkı olan Vialand, alışkın olduğumuz lunapark kavramının tersine Amerika ve Paris’in Disneyland parkı kaliltesinde kurulmuş bir oyun parkı. İçerisinde Alışveriş için bir çok mağaza, yemek alanı ve 4 farklı temalı park bulunmaktadır. Büyükler, Çocuklar ve Osmanlı gibi farklı temaları işleyen park şu sıralar çok revaşta.
34-İstanbul Akvaryum
Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum bünyesinde bulundurduğu canlılık çeşidi, temaları, yağmur ormanları ile kendi alanında dünyada ilkleri ve enleri olan bir akvaryum.
Ziyaretçilerini 16 farklı tema içerisinde Karadeniz’den Pasifik Okyanusu’na uzanan bir sırayla tüm İstanbul Akvaryumu görmeleri hedefleniyor. Temalar içerisinde her şey gerçeğe uygun olarak ve doğal şartlarda yaşatılmaya çalışılırken alanında uzman olan kocaman bir ekip bu doğal döngünün kusursuz işlemesini sağlamak.
35-Via Port
İstanbul’un en büyük Outlet alışveriş merkezlerinden olan Via Port, Anadolu yakasında Kurtköy’de bulunmaktadır. İçerisinde yüzlerce yerli ve yabancı markanın outlet mağazalarının bulunduğu Via Port’ta oyun parkı, at binme alanı ve yemek alanı da mevcut. Yılın her günü kaliteli ve uygun fiyatta ünlü markaların ürünlerini bulmak mümkün.
36-Atatürk Müzesi
Atatürk’ün kurtuluş savaşı öncesinde konakladığı ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti ve egemenliğimiz için bir çok kararın alındığı İstanbul Şişli’deki tarihi ev, bugün Atatürk’ün özel eşyalarının sergilendiği bir müze olarak ziyaret edilebilmektedir.
37-Atatürk Arboretumu
Atatürk Arboretumu, İstanbul Bahçeköy’de yer alan Belgrad Ormanı yanında yer alan İstanbul Üniversitesi’nin bilimsel araştırma ve gözlem amacıyla uzun emekler ile oluşturduğu mükemmel bir doğa müzesidir. Canlı çeşitliliğinin doğasına uygun olarak yetiştirildiği ve geliştirildiği arboretum, özellikle İstanbul’da sonbaharın tadını çıkartmak için birebirdir. Atatürk Arboretum ziyaretinizde çektiğiniz kareleri görenlere İstanbul’da çekilen fotoğraflar olduğuna inandırmak çok zor olacaktır.
38-Alman Çeşmesi
Sultanahmet Meydanında yer alan Türk-Alman dostluğunun en önemli simgesi olan Alman Çeşmesi, Almanya’da üretilmiş ve parça parça İstanbul’da birleştirilmiştir. Alman İmparatoru 2. Wilhelm’in İstanbul’a olan ikinci ziyareti anısına yaptırılmıştır.
39-Büyük Postane
Türkiye’nin en büyük postane si olan Büyük Postane, Türk mimarisinin en önemli eserlerinden biridir. Posta ve Telgraf nezareti binası olarak inşa edilen yapının mimarı da Türk, Vedat Tek’tir. Sirkeci’de cadde üzerinde bulunan yapı bugün de PTT İstanbul bölge müdürlüğüdür. İçerisinde Türkiye’deki posta, telefon ve telgrafın tarihini anlatan PTT Müzesi bulunmaktadır.
40-Kadıköy Boğa Heykeli
İstanbul’un köklü takımlarından Fenerbahçe’nin de simgelerinden olan Kadıköy Boğa Heykeli, Fransız Heykel İzidor Bonhevr tarafından yapılmıştır. Fransızların Almanlara karşı güç gösterisi olarak yaptığı bir eser olan Boğa Heykeli, İstanbul’da bir kaç durak gezdikten sonra bugün Kadıköy Altıyol’da herkesin buluşma noktası gibi bir durak olmuştur.
41-İstanbul İtfaiye Müzesi
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından kurulan müzede, Türkiye’deki İtfaiyecilerin ve İtfaiyeciliğin tarihinden örnekler sergilenmektedir. Ve Fatih’te bulunan İtfaiye Genel Müdürlüğü binası içerisinde yer almaktadır.
42-Cağaloğlu Hamamı
Ayasofya Külliyesindeki kütüphanesine ve Aya Sofya Camiine gelir sağlamak için 1741 yılında, dönemin padişahı 1. Mahmut’un yaptırdığı Cağaloğlu Hamamı, Mimar Süleyman Ağa çizmiş tarafından çizilmiş ve  Abdullah Ağa tarafından bina edilmiştir. Bugün halen hizmet vermeye devam eden Cağaloğlu Hamamı, Yerebatan Sarnıcı ile aynı sokaktadır.
43-Çemberlitaş Sütunu
1. Konstantin Roma’daki Apollon tapınağından söktürdüğü 57 metre uzunluğundaki Apollon Sütununu, Forum Konstantin adı verilen meydana yani bugünkü yerine M.S. 300 yılında kendi onuruna diktirmiştir. Rivayete göre Çemberlitaş’ın altına yapıldığı sıralarda Hz. İsa’nın mezarından yani Kudüs’ten getirilen bazı eşyaların konulmuştur.Konumu itibariyle, Sultanahmet Meydanı, Ayasofya, Beyazıt arasındaki bir bölümde kalan Çemberlitaş, tarihi İstanbul’un önemli eserlerinden olup yüzyıllardır İstanbul’un başından geçenleri derin bir sessizlikle izlemeye devam etmektedir.
44-Dikilitaş
Sultan Ahmet Meydanının güneyinde yer alan Dikilitaş MS 390 yılında imparator 1. Theodosius Dikilitaşı gemi ile İstanbul’a getirterek Hipodrom’da bugünkü  yerine diktirdi. Dikilitaş, ilk olarak Mısır firavunu 3. Tutmosis tarafından MÖ 15. yüzyılda yaptırılmış ve Karnak tapınağının 7. pilonunun güneyine dikilmişti.
Roma imparatoru 2. Constantius MS 357 yılında Dikilitaşı tahtta bulunuşunun 20. yılını kutlamak için Nil nehri üzerinden İskenderiye şehrine getirtti.
45-Rahmi Koç Müzesi
İstanbul’un en büyük müzelerinden olan Rahmi Koç Müzesinde Sanayi ve Mekanik ile ilgili geçmişten günümüze bir çok eser sergilenerek bilim, araştırma ve genel kültür olarak bir çok insanın geçmişine ve geleceğine ışık tutmaktadır. Eski otomobiller, gerçek bir denizaltı,  gerçek bir şehir hatları vapuru ve bir çok mekanik aletin ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı müzenin ilk adımları, Rahmi Koç’un çocukluğunda Almanyadan gelen oyuncak bir trenle başlıyor.
46-Vefa Bozacısı
Osmanlı Devleti İslamiyeti kabul etmesi ve özellikle 4.Murad’ın içki ve sigara gibi zararlı alışkanlıkları yasaklamasıyla, İstanbul’da Şıra ve Boza gibi doğal mayalı içecekler rağbet görmeye başlamıştır. Hacı Sadık Bey o günlerdeki daha sıvı olan bozayı farklı bir şekilde imal etmeye başlaması Lezzet mirasımız olan Vefa Bozasının ortaya çıkmasını sağlamıştır. Sıcacık leblebi ile içmesi pek bir lezzetli olan Vefa Bozacısı halen Vefa semtinde ilk günkü yerinde hizmet vermeye deva etmektedir.
47-Haydarpaşa Garı
Bir çok eski Türk filminde İstanbul’a Anadoludan göç eden insanların İstanbul’un güzelliklerini ilk görmeye başladığı yer olan Haydarpaşa Garı aynı zamanda İstanbul’un en önemli simgelerinden biridir. 1908 yılında yapımı tamamlanan ve İstanbul’un Anadolu’ya, Hicaz Demir yoluna açılan kapısı Haydarpaşa Garıdır. Selimiye kışlasının yapımında fazlaca emekleri bulunan 3.Selim’in paşalarından olan Haydar Paşa’nın adı bu devasa yapıya layık görülmüştür. 
48-1453 Panaroma İstanbul Müzesi
İstanbul’un fethinin 3 boyutlu ve panaromik olarak gerçek sesler ve görsellerle anlatıldığı 1453 Panaroma İstanbul Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’a hediyesidir. Gerçeğine uygun şekilde hazırlanan fetih sahnelerinde İstanbul surlarına atılan ilk adım ve yıkılmaz denilen surların, ünlü demirci ustası Urban’ın toplarıyla delindiği anlar gibi sahneler canlandırılmaya çalışılmaktadır. Müzede özellikle görsel ve ses özellikleri ön plandadır.
49-Fethi Paşa Korusu
İstanbul’un en eski ve en ünlü sayfiye yerlerinden biri olan Fethi Paşa Korusu, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmekte olup, eşsiz bir boğaz manzarası derinliğine sahiptir. Güzel bir gezinti ve şehrin kalabalığından uzaklaşmak için ideal bir kaçamak yeri olan Fethi Paşa Korusu, Üsküdar sahil yolu üzerindedir.
50-Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi
Tesadüflerle başlayan ve fırsatçı bir girişimcinin ülkemize kazandırdığı Balmumu Heykel Müzesi oldukça zor bir sanat olmakla birlikte, insan organlarının aslının da kullanılmasıyla yapılan bir tür heykelciliktir. Bilim ve Sanat’ı bir araya getiren balmumu heykelciliğinde ölmüş olan insanların bile mezarları açılarak DNA’larından alınan izler doğrultusunda gerçeğe en yakın örnekler oluşturulmaya çalışılmaktadır.
Mustafa Kemal Atatürk, Timuçin, Levent Kırca gibi bir çok yerli ve yabancı ünlünün balmumu heykelleri bugün Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesinde yer almaktadır.
Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes